BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

TESZT | BH Cosmetics – Marble Collection Palette: Warm Stone

Bár nagyon számít egy kozmetikumnál a tartósság és az ár, sokszor azért minket sminkmániásokat nem ezek, hanem a csomagolás fog meg elsőként, ha az merőben eltér az eddig látottaktól. A BH Cosmetics Marble Collection Warm Stone palettája pontosan így jutott hozzám, mert maga a csomagolás és persze a színek azonnal teljesen magukkal ragadtak. Na de valóban megéri beszerezni ezt a palettát? Olvassatok tovább és olvassátok el a tesztem róla! >>>>

Azt imádom az Instagramban, hogy mindig elsőként értesülhetek az összes új termékről, amik a közeljövőben jelennek meg. Az egyik ilyen böngészésem során bukkantam rá a BH Cosmetics Marble Collection palettáira, és gondolom mondanom sem kell, hogy a kicsi, kompakt mérete és a márványos borítása egyből levett a lábamról. Bármilyen palettának a megvételére nagyon nehezen szánom rá magam, mindig hosszas kutatások után döntök egy darab mellett. Nos, a kutatási fázis itt is megvolt és a vélemények alapján sokan dícsérték is a kollekciót (ami 2 változatban kapható: a Warm Stone a meleg, barnás színeket, míg a Cool Stone hideg, főként kékes-lilás árnyalatokat tartalmaz), köztük a Warm Stone verziót, így nem volt kérdés, hogy megrendelem, aztán lesz, ami lesz. A rendelést a BH Cosmetics hivatalos honlapjáról tettem meg, ahol szállítanak, egész elviselhető szállítási költség fejében, Magyarországra is.

A csomagolás gyönyörű! A papírdoboz, amiben érkezett, hasonlóan volt márvány motívummal ellátva és elegáns arany felirattal, de ezt lebontva is lenyűgöző ez a darab kinézetre. Akárhányszor ránézek, mindig valami jó érzés fog el, egyszerűen szeretem a kezemben tartani ezt a palettát. A mérete kicsi és kompakt, egy az egyben akkora, mint a Tarte Tartelette paletta és még a színek tekintetében is hasonlóak (lentebb összehasonlító képet is láthattok). Kinyitva felfedhetjük a benne rejlő szemhéjpúdereket és egy szuper tükröt, amitől még utazóbarátabbá válik ez a termék.

Összesen 12 db színt kapunk, amiben keverednek a matt, duokróm és metálos finishek, amik nagyon jól kombinálhatóak egymással. Sajnos a színeknek nincs nevük, így ez megnehezíti a beazonosításukat, én örültem volna, ha mindegyik kap valamilyen fantázianevet.

Első sor: Az első sor színei a narancsos-meleg színskálára tehetők. Balról az első egy sárgásabb, csillogós pezsgőszín, utána pedig egy különleges narancsos alapú, arany fényű, duokróm szemhéjpúdert kapunk. A sorban található még egy meleg tónusú, matt, világos barna és egy meleg tónusú, matt, középbarna, amik átmenetnek vagy mélyítésre jól használhatóak.

Második sor: Itt találhatóak meg a hideg tónusú taupeok és sötétbarnák. Balról az első szín egy matt, nagyon világos szürke, utána egy metálfényű taupe következik, végül két matt, egy hideg tónusú sötétbarna és egy már-már feketébe hajló sötétbarna.

Harmadik sor: Végül az utolsó sorban ülnek a rózsaszínes-mályvás szemhéjpúderek. A sort egy világos, duokróm finishű rózsaszín kezdi, ami hasonló típusú, mint az első sorban említett aranyló narancs, ezután egy matt, sárgás tónusú, világos mályva, majd két metálfényű szemhéjpúder következik, melyekből az egyik egy meleg, bronzos árnyalat, a másik egy vörös alapú, lilás darab.

A paletta legerősebb pontjai a metálfényű púderek, amiknek páratlan minősége van, gazdag és intenzív színt hoznak, könnyen eldolgozhatóak, nem porlanak, nem darabosak. Nekem a szürkés taupe közülük a kedvencem, de a másik kettő is fantasztikusan szép. A két duokróm árnyalat már egy fokkal rosszabb tőlük, főleg a rózsaszín az, ami csak nedves alapon tapad meg, de akkor is foltosan, nem fed tökéletesen. A narancs hozzá képest sokkal jobb, itt szerintem az arany fény az, ami megmenti őt, mert a narancsos alap csak nagyon enyhén látszódik a szemhéjakon.

A mattok már nem teljesítenek ilyen jól. Nagyon porolnak, ha le akarom ütögetni az ecsetemről a felesleget, akkor már nem is marad annyi szín rajta, ami meg is látszódna a szemhéjamon. Ezért mindig ügyeskednem kell, hogy még pont annyi maradjon, ami nem sok, de nem is kevés. Ecsettel eldolgozni őket nem egyszerű, mert hajlamosak egyszerűen felszívódni és eltűnni a szemhéjamon, még a legsötétebb barna is. Sajnos nincs jó tapadásuk a mattoknak, ez okozhatja a fentebb említett problémát, így több időt igényel a színek felépítése és eldolgozása. Nem lehetetlen velük jó sminket csinálni, csak nem könnyű.

A paletta 14$ volt, tehát kb 4500 Ft, ami egész tűrhető ár, ugyanakkor a minőség pedig elmaradt a kívánttól. Ennek ellenére a szívemhez nőtt, ugyanis már csak a metálos színek miatt megéri az árát számomra. Természetesen mindenki eldöntheti maga, hogy érdemes-e megszereznie, de én azt mondom, hogy nem egy kötelező darab és minőségben sincs ott úgy ámblokk, mint ahogy én azt elvárnám. És bár a Tarte Tartlette palettára nagyon hasonlít, a BH Cosmetics paletta színei tartósságuk szempontjából a Tartelett közelébe sem ér.


Nem akarsz egy új posztról vagy videóról sem lemaradni? Kövess a Facebookon, Instagramon vagy a Youtube-on, így mindig naprakész lehetsz!

   pinterest

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked