BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

VIGYÁZAT! Egy SPF30-as naptej, ami többet árt, mint használ!

Negatív véleményt írni egy termékről sosem jó érzés, de hasznos. Legalábbis én szeretem elolvasni mások nem túl pozitív kritikáját mindenféle kencéről, mert akkor lesz teljes a döntésem abban, hogy azt az adott arckrémet, szempillaspirált vagy rúzst érdemes-e megvenni. A negatív vélemények másik előnye viszont az, hogy nem csak a pénztárcánkat óvja meg, de esetleg fény derülhet arra is, hogy a kipróbált kozmetikum akár ártalmas is lehet az egészségünkre.

Ez a kérdéskör viszont már nem szubjektív tényezőlön alapszik, ez már konkrétan arról szól, hogy milyen összetevők vannak a termék formulájában és azok milyen reakciót váltanak ki, ha a bőrrel érintkeznrk. Ilyen mélyrehatóbb témával még őszintén nem igazán vagy csak elvétve találkoztam blogokon, szerencsére a sminktermékek esetében nagyon ritka, ha valamiről kiderül, hogy káros, az arcápolási termékeknél lehet hallani, hogy van, akinél durva allergiás reakciókat váltanak ki egyes termékek összetevői. Viszont ott vannak a naptejek, amiknél persze lehet szubjektív tényezők alapján véleményt mondani, hogy jó-e vagy sem (ragad, túl fehér, büdös stb.), de ezek még nem mutatják meg a lémyeget: tényleg véd a káros sugarak ellen vagy az, amit ígér csak humbug? Őszintén, én kevés naptejjel kapcsolatos tesztes posztot olvastam eddig, valószínűleg nem véletlenül, mert nem egy túl izgalmas téma és nem lehet hosszasan beszélni róla, a tesztelést valós körülmények között, általában nyáron, a szabad ég alatt kell véghezvinni, és ez azért egy évben nem jelent többet pár alkalomnál, ami lehetőséget adna minderre. Úgyhogy nem tudom, hogy ez a téma érdektelensége miatt van vagy mi miatt, de azt gondolom, hogy kár, hogy erről nem esik több szó. Mert, ha erről gyakrabban beszélnének a bloggerek, most talán nem ülnék itt és nyomkodnám dühösen a billentyűzetet egy ótvarszar naptej miatt. Előre is elnézést a csúnya beszédért, de ebben a posztban igen sok lesz belőle, mert most ezt érzem a legidevalóbbnak. Soha nem húztam fel magam egy kozmetikum miatt sem ennyire, mint most, de a Hawaiian Tropic Satin Protection Ultra Radiance SPF30-as napteje sikeresen kihozta belőlem a legrosszabb énem.

Megmondom keményen: ez a naptej ugyanis szart sem ér!! Nem, nem finomkodom itt azzal, hogy “nem használt” vagy “szerintem nem elég jó”. Nem, nem, nem érdemli meg ezeket a finom kifejezéseket. Ez a termék a 10-es skálán, ha az 1-es a “Nagyon rossz”, a 10-es a “Fantasztikusan jó”, akkor a -100-as “Soha a büdös életbe ne vedd meg ezt a trágya szart!” ponttal illetném. Ezt nem azért mondom, mert rossz illata lenne vagy mert nehezen kenhető, esetleg zsíros lenne a bőrön, mert ez nem igaz. Nagyon kellemes illata van, selymes, könnyen elkenhető, nem hagy fehér színt maga után, nem is zsíros érzetű. Pont, mint egy jól működő testápoló…. micsoda véletlen egybeesés! Hiszen ez  a naptejnek nem nevezhető szar nem több, mint egy testápoló, ugyanis az ígért fényvédőfaktor garantáltan NINCS meg benne. Nem hogy 30-as, de még 5-ös fényvédőfaktor sem lapul benne. Most hétvégén pedig volt szerencsém megtapasztalni, hogy mennyire nem védte a bőrömet a 4 napos nyaralásom alatt illetve azt is, hogy milyen érzés, ha az embernek csontig leég a bőre. Le is fotóztam, hogy ti is lássátok, nem beszélek mellé. (Bocsi a picit nudis képekért, de máshogy nem tudtam volna megmutatni.)

13646802_10205830718601949_866763127_o (1)

Na de elmesélem az egész sztorit, hogy képben legyetek. A szuper balatoni nyaralásunk előtt gondoltam veszek egy új naptejet, hiszen ami épp a szekrényemben volt, azokat már mind több mint 1 éve bontottam ki, így nem akartam kockáztatni a leégést (ha ha ha…) illetve a bőröm épségét, ezért elindultam megkeresni a megfelelőt. Sokat gondolkodtam, mert 4-5000 Ft-ot nem akartam egy naptejért kiadni, de a sajátmárkás naptejekben, amik olcsóbbak is, nem igazán bíztam. Aztán mivel a tavaly vett pici Hawaiian Tropics naptejemmel elégedett voltam (tavaly őt használtam és semmi bajom nem volt vele, pedig ugyanúgy strandoltunk, mint idén), gondoltam megveszem a nagyobb kiszerelést, biztos jó lesz. Eredetileg 50-es fényvédőt szerettem volna, mert hát én és a nap nem vagyunk a legjobb barátok, nagyon érzékeny a bőröm, így könnyen leég, elég sok anyajegyem is van, így igyekszem mindig kenni magam nyáron, ahogy csak tudom. Nem szolizok, nem napozok direkt, de nem is kívánom, jobban félek a bőrráktól, mintsem hogy a barna testtel bulizzam végig a nyarat. Persze a napsütést szeretem, szeretek pancsolni, szeretem a meleget, de a napozást egyáltalán nem. Szóval én az 50-es fényvédőre esküszöm, de most megelégedtem a 30-assal is, mondván, hogy az okosok szerint az is kb. olyan, mint az 50-es csak egy picivel többet kell belőle kenni. Na meg persze a Hawaiian Tropic a legjobb, márkás, vele nem tévedhetek…. Hát mégis tévedtem.

Az első strandolós napon minimum 3 alkalommal bekentük egymást a párommal, az arcomra nem ezt használtam (hála istennek!), hanem az Innisfree Eco Safety Perfect Waterproof Sunblock 50+ fényvédőfaktorral, hiszen azért az arcommal nem kockáztatok, erről a termékről tudom hogy vízálló és jól véd, így ide inkább ezt vetettem be. A nap végén nem éreztem semmi különöset, picit megpirult a bőröm, de ennyi, semmi durva nem történt. Másnap reggel viszont éreztem, hogy kicsit megégtem, de akkor még buta módon nem gondoltam arra, hogy ez a naptej miatt lehet, ezért gyanútlanul ismét kimentünk pancsolni. Ezúttal többször kentem be magam, de már valahogy akkor éreztem, hogy hatástalan az egész. A bőrömet a nap égette, szúrta, képtelen voltam 5 percnél tovább kinn lenni a napon, kivéve ha a jó hűvös élménymedencénél voltunk, mert akkor nem éreztem az elviselhetetlen égő érzést. Ez volt a legnagyobb hiba, amit elkövethettem, mert a második nap minden szabadban töltött percével szabályosan tovább égettem a már amúgyis leégett bőröm. Amikor hazafelé indultunk konkrétan a ruha érintésére már sikítani tudtam volna, a kocsiban ülni alig tudtam, hiszen még a csípőm, a hasam, a combom is leégett, a biztonsági öv viselése pedig egy tortúrával ért fel. Az arcom egyébként hófehér maradt az Innisfree-s fényvédőnek köszönhetően, de a testem többi része szénné égett. Aludni keveset tudtam, mert minden mozdulat fáj, reggel pedig még rosszabb volt az egész. Ma, vasárnap volt az utolsó napunk, eredetileg még lenn lettünk volna a parton, de annyira szénné égtünk, hogy csak ültünk egy padon a part mellett. Állig bebugyolálva pulcsiba, az árnyékban, körülöttünk pedig mindenki egy szál bikiniben lubickolt. Ne tudjátok meg azt az érzést… El lett cseszve a vasárnapunk rendesen. Aztán persze valahogy haza is kellett mennünk. Képzelhetitek, hogy milyen érzés volt 1,5 órán keresztül vezetni pulcsiban, 30 fokban, egy klíma nélküli autóban, égő testtel.

Hogy honnan tudtam, hogy a főbűnös ez az szemétrevaló Hawaiian Tropic naptej volt? Egyrészt, mert az nem létezik, hogy napi 4-5 újrakenés után is rákvörös legyek, hiszen annak a naptejnek védenie kell. Másrészt a párom is ugyanúgy leégett, pedig ő jobban bírja a napot, mint én, és kevesebbszer is kell őt kenni emiatt, de nála is ugyanúgy jelentkeztek a dupla leégés jelei. Tegnapelőtt este ő gyönyörű aranybarna volt, amit ezután már naptejjel próbáltunk óvni, hiába, rommá égett a bőre, ma már mozdulni is alig bír szegény. Ma Snapchaten (Nitulino néven követhettek ott is!) panaszoltam el a bánatom, és Twitteren Ági (@agnesbethlen) írta nekem, hogy más bloggereknél is olvasta, hogy a Hawaiian Tropic idei kiadása pocsék, neki is és másoknak is elég rendesen leégett a bőre, annyira hatástalan. Aztán az egyik barátom mutatta ezt a Díványos posztot, amiben a brit Which? fogyasztóvédelmi magazin tesztelt több, márkás naptejet, és köztük a Hawaiian Tropic ugyanazon napteje is megbukott a teszten, mint amit én vettem.A poszt 2014-es, szóval 2014 óta van a boltok polcain ez a vacak, amit 2700 Ft-ért vesztegetnek a dm üzletekben, de van egy olyan érzésem, hogy az a 900 Ft-os SunDance többhasznált volna. És a Díványos posztban bemutatott bevizsgálás ellenére is kapható ez a förmedvény?? Ezt nem ellenőrzi senki, hogy valóban hatásos-e, még ennyi év távlatában sem? Gyorsan meg is néztem Krémmánián, hogy mégis milyen értékelést kapott ez a naptej és elborzadva láttam, hogy jelen pillanatban a maximális, 5 csillagos értékelésnél jár. Valószínűleg a véleményezők vagy egy régebbi fajtát használtak vagy nem tesztelték a megfelelő körülmények között ezt a naptejet (szerintem nem összehasonlítható az a szituáció, ha a strandolás nagy részét árnyékban töltjük vagy ha konkrétan aktívan, a forró napsütésben fürdünk, csúszdázunk, biciklizünk, sportolunk stb.) nem tudom, mindenesetre én kételkedem abban, hogy valós képet mutatnának erről a naptejről a vélemények és inkább szubjektív megítélésre alapultak, mintsem konkrétan arra, hogy a naptej tényleg hatásos-e. Engem ez érdekel igazán. A naptej vagy véd, vagy nem, itt nem dönt a szubjektív megítélés.

(Ezt a részt átszerkesztettem és pár részt töröltem, mert kicsit elkaptak az indulatok és utólag belátom, nem jól fejeztem ki magam mikor a véleményekről írtam. Ez viszont a lényegen nem változtat.)

Szóval, ha jót akartok magatoknak a Hawaiian Tropic Satin Protection Ultra Radiance 30-as fényvédővel ellátott naptejét NE VEGYÉTEK MEG!

Hogy hogyan tovább? Nem vagyok az a fajta, aki minden neki nem tetsző dolog miatt bármilyen hatósági szervhez fordulna, de ez esetben annyira mélységesen felháborítónak tartom, hogy ilyen veszélyes terméket (amire még az is rá van írva, hogy nemtudom milyen rákkutató intézet ajánlja, hogy még hitelesebben el tudja adni magát) a boltokban árulják, hogy ezt nem fogom annyiban hagyni és felveszem a kapcsolatot a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal (NFH). Sajnos a forgalmazó valami lengyel cég, nem magyar, így velük nem tudom a kapcsolatot felvenni, az itthoni beszállító kilétét pedig nem tudom, de ha tudnám, velük kezdeném. Kíváncsi vagyok, hogy az NFH-nál mennyire fogják ezt komolyan venni és milyen választ fogok kapni. Mindenesetre, ha lesz fejlemény ezügyben, akkor le fogom itt írni.

Nincs az rendben, hogy ilyen cégek/márkák/forgalmazók az emberek egészségével játszadoznak, pláne egy ilyen alapvető kérdésben, mint az emberi bőr védelme, amiben ez a termék egyértelműen megbukott. Én pedig nem csak egy olyan blogger szeretnék lenni, aki nem segít, amikor ott lenne a lehetőség, hogy mások érdekében tegyen valamit és megóvja őket, nem csak egy rossz szempillaspiráltól vagy egy túlságosan drága alapozótól, hanem valami olyantól is, ami már mindezeken az apró kényelmetlenségeken túlmutat, hiszen abba a fázisba lépett, ami már az egészségre ártalmas.

Kérlek titeket, ha látjátok bármelyik ismerősötök,barátotok/barátnőtök, rokonotok kezében ezt a naptejet, azonnal szóljatok nekik és dobassátok ki velük a kukába! Higgyétek el, meg fogja hálálni a bőrük.


Nem akarsz egy új posztról vagy videóról sem lemaradni? Kövess a Facebookon, Instagramon vagy a Youtube-on, így mindig naprakész lehetsz!

   pinterest

 

25 Comments

 1. Nagyon sajnálom, hogy így jártál. Sajnos ismerős a szitu. :( Pont ezért kentem idén a testemre is a koreai 50+-os fényvédőmet, mert minden évben leégek, akár mit csinálok, pedig én sem fekszem ki napozni. Nagy meglepetésemre viszont a vállam még így is megégett! Többször újrakentem, nem is sütött mindig a nap… Nagyon veszélyessé vált a napsugárzás, de azért azt is nehéz megállni, hogy az ember egy nyár alatt ne menjen ki a strandra pár alkalommal…
  Remélem már jobban vagy, nekem a napozás utáni fújósok be szoktak ilyenkor válni.

  • A koreai napvédők szépen állták a sarat, de eddig testre való naptejet náluk nem láttam. Igen, azóta már kicsit lenyugodtam meg átgondoltam a dolgot, valószínű hogy a napsugárzás is sokat durvult az évek alatt, és ez is közrejátszott a dologban. Mindenesetre megdöbbentő volt ez a tapasztalat. MOst már szerencsére kiheverte a bőröm és vettem is egy 50+-os naptejet :)

 2. Kb 5-6 éve már, hogy nem használok Hawaiian Tropic termékeket, egyrészt, mert kémiai fényédők, másrészt azért mert anno a rózsaszín tubusos 50-es úgy feloldotta a körömlakkom mialatt bekentem magam, hogy csak pislogtam mi a jó ég történik itt?! Kuka.
  A DM sajátmárkás és Garnier naptejeket vettem, azokkal hasonló sem történt.

 3. Jajj, kitartást neked! Annyira bosszant, amikor egy termék köszönőviszonyban sincs azzal, amit ígér!
  Én eléggé fénvyvédőmÁniás vagyok már jó rég óta, bár kreolba hajló bőröm van, de pár éve kijött a napallergiám, akkor nagyn beleástam magam a dologba.
  Általánosságban egyébként ha bárki megkérdez erről, soha nem vennék amerikai fényvédőt (mint a hawaian tropic) mert egyszerűen sokkal gyengébb darabokat raknak össze és kevésbé modern összetételűek a termékek, mint európában. Én vagy a keleti (japán, koreai) vagy francia (élen a biodermával) termékeket szoktam használni.
  Illetve, ha valakinek komolyabban kell vennie a napvédelmet, akkor érdemes olyan naptejet venni, amin az spf mellett (uvb védelem) az uva védelem (pa vagy ppd) védelem is fel van tüntetve. Ha ezt ráírja egy cég a naptejre, akkor veszi annyira komolyan a tesztelést és minőségellenörzést, hogy meg lehessen bízni a termékeiben.
  Jobbulást!

  • Köszönöm, mára már sokkal jobb a szitu :) Én is a keleti napvédőkben hiszek, arcra legalábbis, de most elgondolkodtam, hogy testre is beszerzek egyet innen, mert ezekben nem csalódtam eddig. Huh, na ezt nem tudtam, hogy az amerikai napvédők ennyire gyengére vannak csinálva, köszi az infot! Ezen a HT naptejen UVA+UVB is fel van tüntetve egyébként, de nem a hivatalos jelzésekkel, csak ahogy most itt leírtam, de hát ennek a fele se igaz :/

 4. Nem csak én jártam meg vele! Szavaiddal élve tényleg szart sem ér, ezt én is állítom!!!!
  Mivel babát várok ezért számomra kifejezetten fontos a napvédelem idén nyáron, Ezért döntöttem ennek a márkának a napteje mellett. A nyár elején párommal kirándultunk Tihanyba a Levendula fesztiválra, már indulás előtt jól bekentem magam, amit napközben ismételtem. Ennek ellenére rákvörösre égtem a párommal együtt. Először a saját hiányosságomnak gondoltam a dolgot, biztos bennem van a hiba. Adtam még egy esélyt a naptejnek. Mivel a párom nagy pecás, ezért ezt a naptejet csomagoltam neki. Napközben sokszor lekente magát, ennek ellenére rákvörösre égett újfent. Olyan kemény szinten, hogy napokig a lábára semmit nem tudott húzni.
  (Zárójelesen jegyzem meg, hogy az arcomon a Bioderma Hydrabio Perfectrure-t használtam, amit reggel kentem fel és napközben nem frissítettem. Egyáltalán nem égtem le, sőt az arcomat a nap sem “fogta meg”.)
  Elég bizarr, hogy jelenleg a dm sajátmárkás naptejét használom, ami ezerszer jobb!!!!!

  • Nagyon sajnálom, hogy ti is megjártátok ezzel :( Ilyenkor dühít igazán, hogy ilyet egyáltalán a polcokra engednek…

 5. Szia!
  Sajnálom, hogy így jártál vele.
  Nekem fehér bőröm van és vörös hajam, hétköznapokon napi szinten használtam ezt a naptejet minden reggel és nem égtem le vele.

  Nyílván nem egyenlő az egész napos tűző napon való használattal, de például fel sem merülne bennem, hogy fehér anyajegyes bőrrel egy vízpartos nyaralásra megkockáztassam ezt és lejebb adjam 50 faktorosnál, hiszen A világos bőrüeknek tilos!! a napon sütkérezni, száradni vagy egyáltalán 11-től 3-ig napon tartózkodni ha nyaralás van ha nincs és ezt az intervallumot leszámítva is minimum az 50 es naptej 1,5 óránként újrakenve ha voltál vízben, ha nem.

  Legközelebb: Garnier Ambre Solaire naptej gyerekeknek FF50 –
  lehet nem lesz színed de legalább nem teszi tönkre a nyaralásod.

  Sportoláshoz pedig ha nem akarsz 50 faktorosat:
  Sundance Sport Sonnen Creme-Gel SPF30

  (ezt csak ebben az évben 20 féle termék kipróbálása után tapasztalatból a sajátmárkástól az Eucerinig próbáltam)

  • Köszi a termék tippeket! Ott hibáztam, hogy nem 50eset vettem, de akkor sem menti fel ezt a naptejet az alól, hogy nem használt semmit. A strandolás alatt nem a napon sütettem magam, árnyékban voltam többször is és csúszdáztam is, ami egy viszonylag fedett helyen történt, ilyen körülmények között ennek nem kellett volna megtörténnie.

 6. Ne haragudj, de ellent kell mondjak neked: nekem semmilyen rossz tapasztalatom nincs ezzel a naptejjel, tavaly is, tavalyelőtt is a kedvencem volt. :) Idén mást használok de nem hiszem hogy a formula ennyit változott volna.
  30-as naptejjel nyilván én is ilyenre égtem volna, ha először megyek ki a napra… sőt, nekem a 30-as nem is nagyon használ.

  • Ebben az évben nem először voltam napon, nem először strandoltam, tévedsz, ha ezt gondolod. Biztos jobb lett volna az 50-es naptej, de mivel több helyen is olvastam, hogy védelemben kevés a különbség a 30 és az 50 között, ezért úgy gondoltam ez is megteszi, pláne ha többször újrakenem. Ezt a márkát már használtam, ugyanezt a faktorszámot, ugyanezt a típust, ugyanilyen körülmények között és semmi bajom nem lett tőle érdekes módon. Örülök, hogy neked bevált, nekem sajnos nem.

 7. Szia!

  Én és a párom pontosan így jártunk, mint ti. 4 nap a Balatonon, a Hawaiian Tropic pedig nálunk sem ért sz*rt se.
  Soha többé!! Pedig tényleg szuper az illata, az állaga, de ez NEM NAPTEJ!!

 8. A Hawaian Tropic naptejet hol vetted? Az enyemen magyar forgalmazo szerepel. En ebbol 15-oset vettem iden es abszolut nem egtem meg eddig. Sot, jol ved, pedig alacsonyabb faktorszamu.
  Elkepzelheto,h a naptejed nem friss, tehat a vedelme mar nem er semmit. En erre tudok gondolni,h lejart a szavatossaga. Vagy magasabb faktorszamu kellett volna az egesz napos strandhoz. Le tudod ellenorizni a neten,h mikori gyartasu.
  Milyen mennyiseget hasznaltatok belole? Azt tudod,h csak arcra minimum egy evokanalnyi mennyiseget kell(ene) kenni,h a flakonon szereplo SPF vedelmet megkaphasd? Valamint hiaba kened fel tobbszor 6 oras strandolas alatt, az nem ved mindannyiszor, mert egesz egyszeruen alacsony a napvedelme hosszu orakig tarto napozashoz.
  Nem vedeni akarom,de nekem abszolut bevalt. Sosem egtem meg meg a fele akkor spf-es naptejetol sem iden.
  Tegnap delutan a Dunan hajoztunk. Kek eg, napsutes ezerrel, sehol egy felho…nem egtem meg, meg csak piros sem lett a borom.

  Nagyon sajnalom, ami tortent veled!!!

  • Szia! Az Allee dm-ben vettem. Tegnap direkt bementem a Dunakeszi Buy Way dm-be, ott is megnéztem és azon is lengyel forgalmazó szerepel. Fogalmam sincs, hogy mi lehetett ezzel, most direkt rákerestem a szavatosságra, de sehol nem tudtam lecsekkolni, csak ezt találtam: http://www.hawaiiantropic.com/sun-care-tips/faq-suncare/why-doesnt-hawaiian-tropic-sun-care-put-an-expiration-date-on-their-products Az enyémen csak annyi van, hogy a kibontástól számítva 12 hónapig eláll és elvileg bontatlan volt, amikor vettem. A tubusnak a felét elhasználtuk a 2 nap alatt, bőven raktunk a legkényesebb részekre is, mert igen, tudom, hogy nem elég egy borsónyi mennyiség. Nem napoztam, nem voltam állandóan a napon, szóval ez az alkalom sem volt más, mint a többi. Biztosan magasabb faktorszámút kellett volna vennem, de gondoltam egy ilyen semmi extra strandolós pár naphoz ez is elég lesz, eddig is elég volt. Ugyanezt a típust használtam már ezelőtt, csak a tavalyi kiadásút és azzal semmi bajom nem lett.

 9. Döbbenet! Olyan, mintha egyáltalán nem használtál volna fényvédőt.
  Pont jókor jött ez a poszt, és az információ a termékről, mert egy barátnőm hamarosan a Balatonhoz készül nyaralni és napozóterméket keres.
  Amilyen jó az általános híre a márkának, szerintem biztos ezt választotta volna, így azonban tájékoztatni fogom.

  Köszönöm, hogy megosztottad ezt a negatív tapasztalatot, komoly segítség.

  • Ugye? Engem is ez sokkolt a leginkább! Örülök, hogy tudtam segíteni, gondoltam, hogy ha már 1-2 embert megóvhatok valami brutális égéstől, akkor már ezért érdemes megírnom ezt a posztot :)

 10. :o Engem ez most sokkolt! Csak remélni tudom, hogy hamar rendbejön a bőröd és hogy ez csak egyszeri eset, valamit nem jól kevertek össze és nem ezt árulják már évek óta! Szólni kell nekik mindenképp, kérjék vissza a boltokból, az a minimum…

  • Mára már szerencsére hatott a sok kence, amivel fújtam/kentem, szóval most már kicsivel jobban van a bőröm :) Megteszem a kellő lépéseket, hogy felhívjam erre a figyelmüket, mert ez így nem oké :/

 11. Szia!
  Nem akarok okoskodni, sajnálom, hogy ez történt veled/veletek, de szerintem ezért érdemes gyógyszertárban naptejet vásárolni, mert ott ilyen gagyi dolgokat nem nagyon sóznak rád. Személyes vélemény :) ! Jobbulást!

 12. Ne haragudj, de szerintem fogalmad sincs arról, hogy hogyan kell egy naptejet használni, így kár lehúznod ezt a terméket. Bármelyik naptejjel leégtél volna!
  Napi 3-szor bekenni magad édeskevés, plàne, ha a vízben leáztatod magadról.
  Az meg abszurd, hogy égett bőrre ránapozol.

  • Úgy gondolom, hogy nem érdemeltem meg a kioktatást részedről, ilyen hangnemben biztos nem, és még ergó le is hülyézel anélkül, hogy értelmezted volna, amit leírtam. De szerintem nem is olvastad el rendesen, amit írtam, mindenesetre elmondom akkor még egyszer: nem 3x kentem be magam egy nap, hanem minimum 3x, ami azt jelenti, hogy 3nál többször bekentem magam, de pontosan már nem tudom mennyiszer. Az biztos, hogy minden alkalommal bőségesen tettem magamra, ahogy mindig, ha strandra megyek. Nem vagyok zöldfülű, tudom, hogy mire kell figyelni, ismerem a szabályokat, nem először voltam strandon, bármennyire is meglepő. Ha elolvastad volna a posztom, akkor láthattad volna, hogy SOSEM NAPOZTAM, így ezúttal sem tettem azért, hogy a bőröm barnítsam, mert én ezt nem szeretem. Strandoltunk = fürödtünk, csúszdáztunk, ez NEM a napozást tartalmazza részemről! Minden fürdés után bekentem magam, szóval egy ilyen krémnek, ekkora faktorszámmal, ilyen körülmények között is védenie kellett volna. Pont, ez az én álláspontom. Kérlek máskor, ha nem értesz egyet valamivel, kulturáltabban nyilvánulj meg, nem kell valami olyanért támadni, amiben nem egyezik a véleményünk.

 13. Te jó Isten Nitu! Gyors gyógyulást a bőrődnek.

  Én egy tavalyi példányt használtam idén(kicsi kiszerelés, szintén SPF30), de azzal szerencsére nem volt gond, pedig bőven kibukhatott volna. Mikor volt egy kis vendégünk pár hete, egyik nap csak egy kis városi sétára mentünk, ráadásul szinte égesz nap be volt borulva, amikor nem akkor meg árnyékban voltunk. Persze reggel nekem még volt egy elintézni valóm, így korábban indultam és rohantam, így a karomat nem kentem be, még jó, hogy az arcom sosem marad ki. Úgy leégtem, hogy alig mertem a bőrömhöz érni. Még szerencse, hogy viszonylag zárt ruha volt rajtam, így csak a karjaimat és egy kicsit a mellkasomat kapta meg. Másnap iszonyú hőség volt, állatkertbe mentünk, így ezzel a naptejjel kentem be magukat, a lekopogom, semmi sem látszódott meg. Még csak meg sem pirult egy picit sem a bőröm, pedig aznap jóval nyitottabb felső volt rajtam. De a beszámolód alapján az idei kínálatból tuti nem mernék venni.
  Kíváncsi vagyok, hogy a NFH mit fog lépni.

  • Köszönöm Ági, most már alakulok, mint a molekula, kenegetem meg fújom magam rendesen :) Ugyanez van meg nekem is, mint amit te leírtál tavalyról és az nekem szuperül bevált és idén is használtam, mert még nem járt le a szavija, de mivel elég közel van a lejárat ezért gondoltam, hogy most nem lehet baj ezzel, ha újraveszem. Én is kivi leszek, mit reagálnak, remélem lesz előrelépés ezügyben.

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked