BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

TESZT | Milani Amore Mattallics Liquid Lipsticks

Gondolhatnátok, hogy ha folyékony rúzsokról van szó, akkor nincs új a nap alatt. Ugyanazok a színek, textúrák, hasonló csomagolás. Valakinek ezek halál unalmasak lehetnek, engem viszont mindig feltüzel egy-egy márka újabb és újabb variációja erre a témára. A szokásos semleges, matt színek viszont már a múlté, eljött a matt, de metálosan fénylő folyékony rúzsok ideje, amik szépen lassan be-bekúsznak a webshopok képzeletbeli polcaira. Ennek a trendnek az első generációja közé tartozik a Milani Amore Mattallics nevű, metálfényű ajakrúzsai, melyek közül most hármat teszteltem, hogy megtudjam mennyire éri meg beruházni egy ilyen közel sem hétköznapi darabra. A részletes véleményért, sok-sok képért és swatchért olvassatok tovább! >>>

Kicsit szkeptikus voltam a tesztelést megelőzően, hiszen általában a jól megszokott krémes, matt formulájú rúzsokat igen könnyen el lehet rontani azzal, ha felturbózzák csillámokkal és metálos fénnyel. Aztán mikor eljutottam oda, hogy élesben is teszteljem ezeket az ajakkencéket, leesett az állam. Na de nem vágok a közepébe, kezdjük az elején.

Milani_AmoreMattallics

A csomagolás egyszerű, de mégis kifinomult. Nem a leggyönyörűbb és a legművibb csomagolásról van szó, de nem is érezteti velem a rúzs, ha a kezembe veszem, hogy ez valami gagyi, olcsó cucc. Arany kupak és arany felirat díszítik, ezek mind a Milanira jellemző vonások természetesen. Ugyanakkor nekem a 3 darabból 2 egy kicsit megkarcolódott, így az arany díszítésben ez eléggé látszik, de szerencsére egyéb helyen nem érte őket kár, pedig nem egyszer zötykölődtek már a táskámban és annak a mélyén. Az applikátor eltér a megszokottól. Lapos és döntött egyben, ami ezáltal jobban illeszkedik az ajkak vonalához, így a festék könnyebben kezelhető. Tökéletesen tudtam vele meghúzni az ajkam vonaláig a rúzst ezzel a fajta applikátorral, szóval egy rossz szavam nincs rá.

Milani_AmoreMattallics_3

Milani_AmoreMattallics_2
Balról jobbra: Automattic Touch / Chromattic Addict / Mattely in Love

Milani_AmoreMattallics_4

A kollekció összesen 8 színben kapható, nálam most 3 kerül bemutatásra: a rózsaarany Cromattic Addict, a lila Automattic Touch és a rubint vörös Mattely in Love. A festék maga kicsit habos mindháromban, nem folyós, és szépen terhíthetőek. Persze az egyes színeknél vannak különbségek a formulák tekintetében, ez főleg az Automattic Touch-ra igaz, nála tapasztaltam inkább csíkozódást és foltosságot, de ha egyszer jól felépítjük, akkor gyönyörűen mutat. A másik kettő ilyen szempontból tökéletes, hiszen egy rétegben már remekül fednek és nem kell sokat dolgozni velük, hogy valóban szépen mutassanak. A krómos/metálos hatás nem mindegyikben érvényesül olyan erőteljesen, mint a Chromattic Addictban, ami a legmetálosabb végeredményt adja. A lila és a vörös színekben ez felkenve nem olyan szembetűnő, de ennek ellenére gyönyörű ragyogást ad a metálos hatás az ajkaknak. Egy különleges fényt, amitől a rúzs nem lesz olyan “dimenziótlan”, mint egy krémes, matt rúzs esetében. Az is érdekes jelenség volt számomra velük kapcsolatban, hogy míg a vörös árnyalat tökéletesen simára, selymesre száradt, a lila illetve a rózsaarany darabok már sokkal ragadósabbak maradtak rajtam a viselésük során. A lila pedig még nyomot is hagyott, ha ettem/ittam.

Milani_AmoreMattallics_5

Eddig egész jól teljesítenek ezek a darabok, de az egész tesztet a tartósság dönti el. Mondhatni, hogy a “puding próbája az evés” és itt szó szerint az evés/ivás/beszéd triója döntötte el számomra, hogy ezek a darabok a 10-es skálán mennyit kapjanak tőlem. Mivel mind a 3 máshogy teljesített, ezért mind a 3-nak más-más pontokat tudok csak adni illetve sorrendet is simán fel tudok állítani közöttük:

 1. Mattely in Love (vörös) – 10/10 + 5*****, mert ez a rúzs ZSENIÁLIS! Fantasztikusan pigmentált, gyönyörű színe van, a felvitele egy álom és szó szerint egész nap tart. Evést/ivást/orrfújást/csókolózást/földrengést mindent kibír, evés után picit megkopik belül a szín, de a külső élek végig tökéletesek, simán frissíthetem is őt egy új réteggel, nem morzsálódik le az ajkamról és nem ül meg rajta kényelmetlenül. Eddig egy általam használt darabról sem tudom sajnos elmondani, mert bármennyire is tartósnak bizonyultak az eddig használt vörös rúzsok, a nap végén kicsit szétfolytak a szélei és már nem voltak olyan tökéletesen élesek, mint mikor először felkentem őket. A Mattely in Love viszont minden képzeletemet felülmúlta, a kedvencem lett a csapatból.Milani_AmoreMattallics_Mattelyinlove_txt
 2. Automattic Touch (lila) – 7/10, mert ő már se nem olyan pigmentált, se nem olyan tartós, mint vártam. A felvitelt megnehezíti, hogy könnyen foltosodik, így nagyon oda kell figyelnem, hogy viszem fel, plusz még egy réteg is kell az elsőre, hogy tökéletes legyen. Ez már nem szárad olyan simára, mint az előbbi, az egész viselet alatt van egy kicsi ragacsossága és ennek következtében mindenen nyomot hagy. A nap végére a szélei picit szétfolynak, nem olyan szép éles, mint a felkenéskor. Ettől függetlenül szeretem ezt a színt és viszonylag gyakran is hordtam az elmúlt 1 hónapban.Milani_AmoreMattallics_AutomatticTouch_txt
 3. Chromattic Addict (rózsaarany) – 8/10, mert ő jobban tart, mint a lila és nem is hagy nyomot, de egyszerűen nekem nem áll jól… És nem csak azért, mert durván metálos hatású, hanem mert ez egy meleg tónusú szín, amik nekem nem szoktak jól állni és ahelyett, hogy az ajkaimon optikailag dúsítana, helyette inkább összehúzza őket. Emiatt nem is emelkedik ki az arcomról, nem látványos (a fényessége ellenére se). Egy vastagabb ajkú lányon jobban el tudom képzelni, a vékonyabb ajkúak inkább kerüljék, mert nagyon furán fog rajtuk ez állni. Viszont, más rúzsokkal együtt használva (a vöröstől a lilán keresztül a nude-ig) egy pici extra fényt tud csempészni a már rogyásig szeretett darabjainkba és ezzel felturbózhatjuk kedvenceinket is.Milani_AmoreMattallics_ChromatticAddict_txt2

Összességében, én nagyon meg vagyok elégedve ezekkel a darabokkal, kiváló minőségű és izgalmas összhatást eredményező folyékony rúzsok szerintem, amik még árban sem vészesek (2890 Ft-ba kerülnek a milanicosmetics.hu oldalán). Gyűjtőknek és folyékony rúzs imádóknak kötelező, a kezdőknek pedig egy érdekes darabnak számíthatnak a gyűjteményükben. Ha egy árnyalatot kellene ajánlanom, az a Mattely in Love lenne, a legtökéletesebb darab, amivel eddig találkoztam. Érdekes, hogy mostanra, hogy egyre több folyékony rúzst próbálgatok, egyre inkább megtapasztalom, hogy milyen szempontokat kell figyelembe vennem, hogy tudjam, milyen egy tökéletes matt, folyékony rúzs. A Mattely in Love eddig magasan vezet nálam (bár több posztomban is mindig az adott darabot dicsőítettem, de utólag mindig rájövök, hogy van még feljebb), és már most kíváncsian várom, hogy lesz-e még olyan folyékony rúzs, ami überelni fogja ezt. Most megvettem a Jouer egyik ilyen rúzsát, meglátjuk, hogy ő mit tud :)

A termékeket tesztelésre kaptam, de ez a véleményemen nem változtat.


Nem akarsz egy új posztról vagy videóról sem lemaradni? Kövess a Facebookon, Instagramon vagy a Youtube-on, így mindig naprakész lehetsz!

   pinterest

5 Comments

 1. Én is rendeltem 3-at (nude, barnAs meg a piros) de annyira bejön hogy kell még, csak nem tudom melyik, de nem kéne sokat agyalnom mert elfogynak. Talán a cinematic kiss meg a dramatic diva lesz a kiválasztott a coral szín is tetszik, de azt olyastam kicsit foltosabb mint a többi meg az lehet tényleg tól narancs sárgás bőrön…de… A végén még megveszem mindet :)

 2. Hmmmm. A Matte in love milyen alaptónusú szín? Most gondolkodom, h nekem jól állna-e neutrális tónusú bőrhöz. A te hófehérke arcodhoz baromi jó, de egy 1 árnyalattal sárgásabb bőrhöz, amilyen az enyém…?

  • Szia,

   Szerintem neked is jól állna, ez inkább egy melegebb árnyalatú vörös (most megnéztem a MAC Ruby Woo mellett is és sokkal, de sokkal melegebb tónusú), és szerintem a te bőrszíneddel jól passzolna :) Nekem neutrális, kicsit rózsásba hajló bőröm van, a meleg tónusok általában nem állnak nekem jól, de ez kifejezetten jól mutat rajtam is.

  • Bocsi h beleszólok, de Az én bőröm is sárgás és jól áll, ez inkább rózsaszínes tónusú. Eszméletlen szép amúgy.

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked