BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

TESZT | L’Oréal Nude Magique Cushion Alapozó

Az utóbbi években hihetetlen népszerűségnek kezdtek örvendeni a koreai cushion alapozók és ez az európai kínálatba is szépen lassan begyűrűzni látszik. High end téren már biztos ti is találkoztatok itthon is más márkák ilyesfajta termékeivel, viszont drogériás kínálatban hazánkban még nem volt példa a cushion alapozók megjelenésére… egészen idáig. Ugyanis júliustól már kapható itthon a L’Oréal Paris Nude Magique Cushion névre keresztelt alapozója, ami Amerikában igen nagy sikernek örvend, itthon viszont még igencsak ritka hollónak számít ez a darab a drogériák polcain. Emiatt is gondoltam, hogy leírom nektek részletesebben is a véleményem róla, hogy eldönthessétek, valóban megéri-e megvásárolni ezt a különlegességet.

Tökéletesen emlékszem a napra, amikor megvettem a jelenleg is használt L’Oréal cushionöm, hogy is ne emlékeznék rá, hiszen a berlini repülőtér Heinemann Duty Free-jében bukkantam rá. Sajnosa Heinemann szinte csak high end kozmetikumokban utazik, pusztán ez az egy L’Oréal display volt, ami még a drogériás árkategóriába tartozik, de az is taccsra le volt fosztva. Szerencsére ebből a cushion alapozóból még volt készleten, ráadásul a legvilágosabb árnyalat, így a kíváncsiságom felülkerekedett rajtam és megvettem. Korábban nem volt jó tapasztalatom a cushion alapozókkal, pontosabban azzal az egy koreai Innisfree-s darabbal, amit próbáltam, ennek ellenére vágytam (és a mai napig vágyok) arra, hogy tovább boncolgassam a rejtélyt: vajon mit tudnak ezek a cushion alapozók? A L’Oréal ezen darabja szanaszét lett hypeolva az amerikai youtuberek között (ott kint egyébként True Match Lumi Cushion néven fut), én viszont csak a saját szememnek hiszek, ezért kapva kaptam ezen az alkalmon, amikor épp adódott. Ahogy említettem az introban, itthon egyedül a parfümériákban kaphatóak ilyen cushion alapozók (Lancôme Miracle Cushion – kb. 10 000 Ft, Isadora Nude Cushion – kb. 10 000 Ft, illetve most már a The Body Shopnál is elérhető az új Fresh Nude Cushion nevet viselő alapozó 8990 Ft-ért és a Lancôme-nál jön a második a Teint Idole Ultra termékcsaládhoz), de ezek nagyjából 9000 Ft-tól kezdődnek, ami az alapozó kialakítását nézve eléggé szívbaj gyanús ár.

LorelNudeMagiqueCushion

Ezek ugyanis a hagyományostól eltérően nem üvegben, hanem kompakt kiszerelésben érkeznek. A dobozkát kinyitva először egy tükrös résszel találkozunk illetve a cushion alapozókra jellemző, speciális pufni szivacsot (ami automatikusan jár a termékhez), viszont az alapozó maga az elzárt kis rekesz felnyitásával lesz elérhető. És itt jön a lényeg, ugyanis azért “cushion alapozó” a cushion alapozó, mert a tégely mélyén egy alapozóval átitatott szivacs (párnácska) lapul, ahonnan az alapozót a kompakthoz járó szivaccsal tudjuk felvenni, majd az arcunkra felvinni. Nincs benne semmi ördöngősség, nagyon egyszerűen használható, csak szokni kell. Na most, felmerülhet bennetek a kérdés, hogy oké, de a szokásos 30 ml alapozómennyiség akkor most ebben is megvan? El kell, hogy keserítsek mindenkit: NEM. Ezek a mondhatni kompakt alapozók nagyjából 13-15 ml alapozót tartalmaznak (aminek megemlítését szépen kicseleznek egyébként a cégek azzal, hogy nem ml-ben, hanem grammban írják rá a mennyiséget a csomagolásra), így sokkal kevesebb anyagot kapunk, sokkal drágábban. Sokaknak már ez eldöntené a kérdést, de a kitartóak és az örök optimisták még mindig rákérdeznének arra, hogy na jó, de az alapozó, amit ebben a kompaktban kapunk, mennyivel jobb, mint a rendes, üveges-pumpás, amit amúgy is venni szoktunk? Hát, a Lancôme és egyéb magasabb árkategóriás cushion alapozókról nem tudok nyilatkozni, de a következőkben részletesebben is kifejtem nektek, hogy szerintem az olcsóbb, drogériás L’Oréal-os verzió valóban jobb-e, mint egy hagyományos darab?

LorelNudeMagiqueCushion_1

Ezért picit kanyarodjunk vissza a posztunk főszereplőjéhez és kezdjük a sort a csomagolással. A Nude Magique Cushion alapozó méretre és kialakításra egy az egyben ugyanolyan, mint az Innisfree-s cushion, és így látatlanban meg merem kockáztatni, hogy hasonló kialakítású, mint a Lancôme-os és egyéb darabok, gondolom ez a standard méret és ezt kell tartani. Kinézetre amúgy übercuki. Ez a rózsaszín fémes borítás és rajta a matrica nagyon csajos, így biztosan jól néz ki a fésülködő asztalkákon. A teteje könnyedén kinyílik és egyúttal jól is záródik, szóval nem kell tartani attól, hogy a táskában fogja végigpartizni a holmijainkat az alapozónk. A kompakt kiszerelés magában foglalja, hogy kis helyen is elfér, így simán bedobhatjuk a szütyőnkbe. A hordozhatóságán nagyot dob a beépített tükör illetve a hozzátartozó speciális sminkszivacs, ami színvilágában is remekül passzol a csomagolás egészéhez… legalábbis az első használatig, mert a fehér színének köszönhetően 3 használat után olyan mocskos lesz, hogy ráismerni se lehet, kimosni pedig ne is próbáljátok, lehetetlenség. Az alapozó ugyanis annyira mélyre ivódik bele a szivacsba, hogy ott már semmilyen nagymosás sem segít, csak a szivacs lecserélése, ami ugye maximum a koreai webshopokból lehetséges, mert egyedül ott kapni pótszivacsot külön, itthon nem. Az alapozót egy külön kis rekesz rejti, amit könnyen ki tudunk pattintani, ezután pedig csak a hermetikus lezártságot biztosító fóliát kell leszednünk róla, és elénktárul az alapozóval átitatott szivacs látványa.

LorelNudeMagiqueCushion_2

A használata nagyon egyszerű, ahogy fent is említettem: a sminkszivacsot óvatosan bele kell nyomkodni az alapozós szivacsba (elég bőven 1x vagy 2x, mert elég sokat fel tudunk vele szedni), majd az így kapott mennyiséget a sminkszivacs segítségével óvatosan, ütögető mozdulatokkal dolgozzuk el az arcunkon. Van, akit elriaszt a sminkszivacs használata és helyette ecsetet használ, én személy szerint szivacspárti vagyok, mert ezzel tökéletes csíkmentes végeredményt kapok és jobban bele tudom simítani a bőrömbe az alapozót, mint az ecsettel. Egyébként, ha nem a sminkszivacsot használnám, akkor a Beauty Blenderem, szóval igazából nekem ez így tökéletesen megfelel. Maga az alapozó nagyon folyós, már-már vízszerű, de ez a rendeltetésszerű használat közben nem vehető észre, csak ha belenyomjuk az ujjunk az alapozós szivacsba (amit csakis tiszta kézzel tegyetek meg), akkor szembetűnő a különbség egy hagyományos alapozóval szemben. A textúrája így nagyon könnyed és az arcon is jól érezhető ez a könnyedség, nem nehezíti el a bőrt, és kényelmes viseletet biztosít. Ugyanakkor ez a fedésre is kihat. Jobban fed, mint egy hagyományos BB krém, de rosszabbul, mint egy hagyományos alapozó. Építeni minimálisan lehet, de akkor sem fog csodát tenni a kitüremkedő pattanásokkal vagy bármilyen elszíneződéssel, ehhez már a korrektort kell segítségül hívni. A finishe azoknak fog a leginkább tetszeni, akiknek szárazabb a bőrük, mert nagyon fényes végeredményt ad, ami vagy bejön valakinek, vagy nem. Nekem tetszik, én amúgyis szeretem a fényesebb finisht. Jelen pillanatban, ha jól emlékszem, 5 árnyalatban kapható, én a legvilágosabb árnyalatot választottam (01), és sajnos azt kell mondjam, hogy nem egyezik tökéletesen a bőrszínemmel. Inkább sárgába hajlik, de szerencsére annyira nem észrevehető, ha feltettem, szerintem senki nem mondaná meg, hogy nem passzol a bőröm színéhez az alapozóm. Van eg olyan gyanúm, hogy a többi árnyalat is inkább sárgásabb, szóval akinek neutrális (mint én) vagy rózsásabb arcszíne van, az itt nem fogja megtalálni a hozzá leginkább passzoló árnyalatot.

LorelNudeMagiqueCushion_3 LorelNudeMagiqueCushion_4

Nem egyértelműen pozitív vagy negatív irányba hajlik vele kapcsolatban a képzeletbeli mérlegem, mégis beletettem a kedvenceim közé, méghozzá a praktikussága miatt. Az elmúlt időben és pláne a nagy meleg miatt a hagyományos alapozóim és BB krémjeim helyett inkább ehhez nyúltam, ha valamilyen minimális fedést akartam anélkül, hogy az alapozómmal csíkot húzzak magam után a forró aszfalton, erre pedig ez a darab tökéletes. Ráadásul pikk-pakk megvan, nem igényel nagy pepecselést, hiszen csak gyorsan felütögetem és kész is az alapozás, ezt már csak púderrel fixálom, bromzosítóval és pirosítóval csinosítgatom. Útközben is bármikor meg tudom vele igazítani az alapozóm, mindezek miatt pedig nagyon megszerettem ezt az egész cushion módszert, és ennek köszönhetően ezt az alapozót is. Így jutott a kedvenceim közé, ugyanakkor nem tudom 100%-ig tiszta szívből azt mondani rá, hogy ez egy alapdarabnak kell lennie minden nő sminkkelléktárában.

TBS_CCcream_BrightGlow_5 LorelNudeMagiqueCushion_5

Az egyik nagy problémám vele ugyanis, hogy baromi gyorsan fogy. Májusban vettem a sajátom, és már most júliusban alig tudok kinyomkodni valamit is a szivacsból. Erre mondjuk azt a megoldást láttam valahol, hogy egy szemöldökcsipesz segítségével meg kell fordítani a szivacsot, ezzel a tégely alján meglapuló alapozó felülre kerül, így nagyjából olyan lesz, mint új korában. Ez egyébként egy tök jól működő módszer, kipróbáltam és valóban olyan, mint amikor vettem, szóval így talán októberig ki fog tartani. Viszont, mi van ha végleg elmúlik a varázs és kifogy az alapozó totálisan? A koreaiak felismerték már ezt a problémát és nagyjából az összes koreai márka cushion alapozójához lehet már venni utántöltőket (itt az egész ablakos, rekeszes rész kivehető és cserélhető, nem csak a szivacsot adják hozzá – higiéniai szempontokból ennek van egyedül értelme), nem csak az alapozóval átitatott szivacsra gondolok itt, hanem a sminkszivacsra is. Ez nem csak jófejség kérdése, de a praktikusság is így diktálná, hiszen ha már kiadok több ezer forintot 15 ml alapozóért + a csomagolásért (mert hát ugye ebben az árban inkább a csomagolás a súlyosabb tétel), akkor miért ne tarthatnám meg az eredeti csomagolást, hogy aztán csak az alapozós részt kelljen cserélnem? Na ugye, hogy ennek így már van értelme. Ezzel szemben sajnos a L’Oréal (a Lancôme Miracle Cushionnel ellentétben) a Nude Magique Cushionnál nem ezt a jól bevett módszert alkalmazta, így ha kifogy az alapozó, akkor bizony mehet a kukába az egész, cuki metálos kompaktostul, mindenestül. Ja, meg persze sminkszivacsostul, de azt már a sokadik használat után bárki kidobná automatikusan a kukába.

A másik nagy gondom ezzel az egésszel az maga a szivacs. Ugyanis egy ilyen szivacs olyan gyönyörűen raktározza el a bacikat, hogy azt öröm nézni. Ha koszos kézzel nyúlunk bele vagy bármilyen bőrbetegségünkre tapogatjuk a sminkszivacsot, majd azt újra és újra bele az alapozós szivacsba, azzal csak a saját bőrünk egészségét kockáztatjuk. Megjegyezném, a megfelelő higiéniai körülmények betartása mellett én semmilyen irritációt nem tapasztaltam, nem pattogtam ki tőle, szóval a formula ilyen szempontból nagyon jól működik, de a higiéniára már magunknak kell odafigyelnünk. Persze amiket mondtam, azok azért elég durva illusztrációk, de figyelmesnek kell lenni, ennyi az egész. Ezért fontos tudni, hogy ezeket az alapozókat nem lehet a végtelenségig megtartani a hagyományos társaikkal ellentétben, így ha már kinyitottatok egy ilyet, akkor azt használjátok is el maradéktalanul, nehogy kárbamenjen. Ebből adódóan az utántöltős megoldás, csak hogy visszakanyarodjak az előző gondolatomhoz, egy remek ötlet ahhoz, hogy a higiéniára is oda tudjunk figyelni illetve hogy úgy érezzük, tényleg azt kaptuk a pénzünkért, amit elvártunk.

A piszkos anyagiakról nem beszéltem, de gondoltam ezt inkább a végére hagyom, mert ez a legkényesebb része a dolognak. Egy darab Nude Magique Cushion ugyanis teljes áron 5499 Ft. Jól láttátok, 5499!!! Drágább, mint a True Match alapozó (kb. 4499 Ft), amiben viszont dupla annyi anyag van, mint ebben. Plusz ajándékba, ha kifogy, nagyjából 5 hónap alatt a L’Oréal Cushionünk (bárkinek elfogyott már hagyományos alapozója 5 hónap alatt???), akkor 5499 Ft-ot csomagolástól együtt dobhatjuk a kukába, hiszen utántöltőt venni nem tudunk hozzá. Számomra ez a felismerés annyira sokkoló volt, hogy biztosan, BIZTOSAN nem veszem meg itthon újra, ha a kifogy. Csak akkor, ha épp repülőtéren járok és belebotlok, mert a berlini duty freeben nagyjából 3500 Ft körüli összeget fizettem ezért. Nem mondom, hogy 3500 Ft-ot szívesen kiadnék erre mégegyszer mindennek tudatában, de inkább ennyit, mint 5000 Ft-ot.

Összességében azt tudom mondani, hogy bár én szeretem ezt az alapozót, nem éri meg, hogy ennyit bárki is kiadjon miatta. Komolyan nem. Nem tud se többet, mint egy hagyományos alapozó, nem varázsol szebb bőrképet egy pillantás alatt, nem forgatta fel az életem gyökerestül. Igen, szuper, hogy kompakt és kicsi és tükrös, meg szivacsos és izgi ez a felvitel. De egy eldobható ékszerdobozért nem szívesen adok ki ennyi pénzt. Nemrégiben egyébként  vettem az A’PIEU márkától egy limitált kiadású Rilakkuma Air Fit Cushion alapozó szettet, ami 6000 Ft-ba került és ebben benne van a teljes kompakt + 1 utántöltő + 1 sminkszivacs, és ha a refill elfogy, akkor a hagyományos Air Fit alapozók utántöltőjét is tudom ehhez megrendelni, nagyjábóól 2000 Ft-ért. Nem tudom, hogy attól mire számíthatok, de azt tudom, hogy ez az egész szett összessen már jobban megérte nekem, mint ez az egy darab L’Oréal cushion. Persze majd meglátjuk, hogy mit tud az A’PIEU, mindenképpen írni fogok róla, hiszen három a magyar igazság. Addig is, ha fel akartok ülni a hypera, akkor inkább válogassatok a koreai választékból hasonlót, szerintem a Nude Magique nem éri meg.

Ti mit gondoltok a cushion alapozókról? Kipróbálnátok vagy inkább felejtős a dolog?


 

Nem akarsz egy új posztról vagy videóról sem lemaradni? Kövess a Facebookon, Instagramon vagy a Youtube-on, így mindig naprakész lehetsz!

   pinterest

 

4 Comments

 1. Az A’Pieu cushionökkel nem volt szerencsém, az Air Fit a nevével ellentétben nagyon nehéz volt, viszont most utántöltővel elkezdtem a többi változatot is kipróbálni, idáig sajnos kevés sikerrel. A Missha Magic Cushion nekem viszont bejött, szintén egy szettben vettem (plusz utántöltő és plusz cushion), 15 dollárért ezt baráti árnak érzem érte.
  Kis párnákat lehet venni ebayen 1-2 dollárért, tartok mindig belőle itthon párat, ha az aktuálisak éppen mosásban vannak. Én is mindig kicsit kimosom kézzel, aztán be a mosógépbe a ruhák közé és szépen vissza szokott állni az eredeti színe.

  • Ó, hát most ez kicsit megijesztett, köszi hogy elmondtad a tapasztalataid. Még nem próbáltam mosógépbe dobni a szivacsokat, de meg fogom próbálni, köszi :)

 2. Nekem a Missha Magic Cushion volt meg. Még tavaly nyáron szereztem be. Az ára barátibb, olyan 2000-3000 Ft között mozog. Először nagyon jól működött, még púder sem kellett hozzá. Kb. 1 hónap után vettem észre, hogy kell mellé már a púder, de akkor a bőrömnek tudtam be a dolgot. Pár héttel később viszont szerint megromlott, mert egyszerűen nem lehetett egyenlete4sen felvinni és bár,ilyen alapot vagy púdert használtam hozzá 1-2 óra alatt lefolyt rólam vagy csak simán vállalhatatlanul foltos lett.
  megjegyzem még majdnem félig volt.
  A szivacsa szuper volt, de mivel minden alkalommal kimostam vagy micellás vízzel áttöröltem, így hamar szétment. Utána Ebelin szivaccsal vittem fel, de az sokat benyelt belőle.

  A L’Oréal nem annyira szimpi, tényleg nem éri meg ezen az áron, szerintem én végeztem a szivacsos alapozókkal és BB krémekkel, túl vannak hypolva. :D

  • Uh, az nem túl baráti, ha ilyen gyorsan megromlik :( A BB-ket nagyon szeretem amúgy, de ezek a szivacsosak egyelőre még nem győztek meg… hát meglátjuk :)

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked