BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

TESZT | Estée Lauder Double Wear Light alapozó

A legutóbbi Glamour-napok alkalmával két high end kozmetikummal tértem haza, amik egy totális impulzus vásárlás eredményei. Ezek egyike volt a mostani poszt sztárja, az Estée Lauder Double Wear Light alapozó, ami a kultikus Double Wear alapozó könnyedebb kistestvére. Ha érdekel benneteket, hogy hogyan teljesített nálam ez a darab, akkor olvassatok tovább! >>>

Viszont mielőtt belevágnék, nézzük meg, hogy vajon miben különbözik az eredeti Double Wear és a Double Wear Light?

Én magamon még az eredeti verziót nem próbáltam még, csak a kézfejemen, így konkrét összehasonlítási alapom nincs, csak a leírásokból tudok építkezni. A leírások szerint pedig csak abban különböznek, hogy a Light verzió egy sokkal könnyedebb állagú alapozó, nem nehezíti el a bőrt, és friss, természetes és kényelmes érzet a bőrön. Mindkettő egyébként 15 órás tartósságot és matt hatást ígér, továbbá az ígéretek szerint kiválóan bírják a hőséget is.

EL_DoubleWearLight_2

A Light verzió csomagolása mérföldekkel jobb, mint az OG Double Wear-é. Az eredeti üvegben kapható, pumpa nélkül, így eléggé megnehezíti a mindennapi használatot, a pumpa pedig nem is vásárolható kifejezetten erre a darabra a márkánál, így mással kell ezt az élelmesebbeknek pótolniuk (egyébként a MAC alapozó pumpák kiválóan passzolnak az üvegre, szóval ha ti is ezzel a gonddal küzdötök, akkor látogassatok el egy MAC üzletbe és szerezzétek be). A Double Wear Light szerencsére ettől eltérőbb csomagolást kapott, és egész jól összhangban van a nevével is, hiszen valóban könnyebb a használata a tubusos kiszereléssel, és higiénikusabb is. Az arany részletek és a bézses szín pedig még inkább emelik a termék luxus érzetét.

Sajnos a Double Wear Light színpaletta szempontjából igen gyér, mindössze 5 fajta kapható itthon. Ráadásul ennél a verziónál, ellentétben az eredetivel, nincsenek jelölve a bőrtónushoz igazodó különböző árnyalatok, pusztán csak “Intensity 1.0/2.0/3.0 stb. megjelöléssel vannak ellátva. Szóval az ember vagy eltalálja a színét vagy nem. Én az itthon kapható legvilágosabb árnyalatot, az Intensity 1.0-t vettem meg. Sajnos még ez is kicsit sötétebb a bőröm színénél, de nem vészes egyébként. Mindenestre télen belekeverek egy kevéske világosító a cseppet és akkor tökéletes az árnyalat.

EL_DoubleWearLight_3

Az alapozó nem túl híg, van egy kevés tömörsége, de pont annyi, hogy ha kinyomom a kézfejemre, akkor nem folyik szanaszét. A felvitele igényel egy kis odafigyelést, ugyanis nagyon könnyen túlzásba lehet vele esni. Ennek a fajta alapozónak, a nagytestvéréhez hasonlóan, nagyon komoly, erős fedése van, így tényleg csak egy mogyorónyit szabad  az egész arcon elhasználni, mert különben előbújik a klasszikus, Nagy Könyvben is megírt maszkhatás.

A legjobb módszer szerintem, ha először egy cicanyelv ecsettel (hagyományos, lapos fejű alapozó ecsettel) eloszlatom vékonyan az alapozót az arcomon, majd Beauty Blenderrel tökéletesre eldolgozom, hogy teljesen egybeolvadjon a bőrömmel. Sajnos még a Beauty Blenderrel önmagában használva is igencsak megült a bőrömön a festék, de amióta ezt a technikát kikísérleteztem vele, azóta gyönyörűen mutat rajtam! Ja, és nem mellesleg, a fekete Beauty Blender iszonyat pocsék. Kb. 3 hónapja van nálam és már most morzsolódik szét a szivacs. Szóval az biztos, hogy a rózsaszínra váltok vissza, mert eddig az volt a legjobb.

TBS_CCcream_BrightGlow_5

EL_DoubleWearLight_4

Remekül elfedi a bőrhibákat és szuperül építhető is, tökéletes porcelánbőrt kapok, ha ezt használom. Az ígért matt hatás is szerintem nagyon szép bőrképet eredményez, inkább picit szaténos, mint szupermatt, de ettől lesz olyan természetes hatású és nem olyan, mintha krétával kentem volna össze az arcom. A tartóssága nem csak olyan, mint a mesékben, viszont nem hibátlan. Reggeltől estig az arcomon marad szárazabb időben, meg sem mozdul. Az orromnál persze óhatatlanul is megkopik, mert hát én az az orrfújós fajta vagyok, de ott sem olyan csúnyán vagy foltosan, mint más alapozók, amiket eddig próbáltam. A hőséget ugyanakkor nem bírja, a homlokomnál rendesen foltos lett az alapozó az izzadtságtól.

Hogy mit gondolok róla összességében? Imádom és minden pénzt megért ez a darab. Az ára kb. 10 000 Ft/30 ml, ezért érdemes kivárni a kuponos akciókat annak, aki nagyon vágyik rá, hiszen azért nem olcsó mulatság. Viszont higgyétek el, megéri.


Nem akarsz egy új posztról vagy videóról sem lemaradni? Kövess a Facebookon, Instagramon vagy a Youtube-on, így mindig naprakész lehetsz!

   pinterest

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked