BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

TESZT | Essence ajakrúzs újdonságok 2016 tavasz

Ha rúzsokról van szó, akkor én a legnagyobb lelkesedéssel vetem bele magam az újabbnál újabb darabok tesztelésébe. Ezúttal az essence tavaszi szortiment frissítéséből került hozzám 4 darab, amik már amúgyis újdonságnak számítottak számomra, hiszen idáig sosem próbáltam egy essence rúzst sem… döbbenet, ugye?? Most viszont végre, hosszas hallgatás után, a drogériás kínálatban még újdonságnak számító, essence matt hatású rúzsok és rúzsceruzák kerültek nálam górcső alá. A részletes véleményemért és a rúzsokról készült fotókért, színmintákért kattintsatok tovább! >>>

Ahogy mondtam, valahogy az essence pult rúzsos szekciója sosem csábított annyira, hogy lecsapjak onnan bármelyik darabra. Úgy gondolom, hogy bár a márka köröm, szem és arc szekcióban elég erős (látványra is), az ajakkencék terén ez már koránt sem van így. Az állandó felhozatal elég gyengécske, a limitált kiadások között is elvétve akad egy-egy rúzs különlegesség. Gondoltam én egészen eddig. Ugyanis pár hete, egy drogériás kirándulásom során megakadt a tekintetem az új szortimenttel érkező Velvet Stick Matt Lip Colour “02 Peony Star” nevű rúzsceruzáján és hát mit tagadjam… szerelem volt első látásra!

essence_lipstick_new

essence_lipstick_new_3

Maga a csomagolás önmagában izgi és figyelemfelkeltő, nem mellesleg praktikus is, hiszen ez a rúzsceruzás megoldás talán az egyik legkényelmesebb dolog a világon, hiszen azt sugallja, hogy az adott színt még útközben, buszon/villamoson/metrón/autóban/az utcán is pikk-pakk feltehetjük az ajkunkra. Nos, a displayeken található 5 szín közül nem merem állítani, hogy mindegyikkel hasonlóan könnyű a felvitel, de az biztos, hogy a Peony Starral igen. Ez a barnás-mályvás szín a tökéletes newtral árnyalat (azaz az “új nude”, ami egy fokkal látványosabb, sötétebb szín, mintha egy, az ajkakon szinte láthatatlan nude rúzst választanánk), a hidegebb és a semlegesebb bőrtónusúaknak gyönyörűen áll, szépen pigmentált. A finishe inkább szaténos, mintsem totálisan matt, az biztos, hogy nem azt a száraz matt érzést nyújtja, mint a MAC Matte és Retro Matte rúzsai. Ebből fakadóan persze nem is tart órákig rajtam, de ezt totálisan meg tudom bocsátani neki. Azt kell mondanom, hogy nagyon szeretem ezt a kis szépséget, tökéletesen tud harmonizálni a hétköznapi sminkemmel, anélkül hogy túl rikító lenne.

essence_lipstick_new_peonystar

essence_velvetpeony_txt

A másik, szintén rúzsceruzás kiadás a Glossy Stick “04 Poshi Pink” árnyalata, ami egy meleg tónusú rózsaszín, fényes finisshel. Ő már a Primőr Cosmetics Kft.-től érkezett hozzám tesztelésre, aminek nagyon örültem, mert így kicsit összevethettem a Peony Starral. Ez a darab meglepő módon nagyon szépen pigmentált, ahogy a képen is láthatjátok, nem foltos és egyáltalán nem az a halvány színezetű, mint azt egy fényes rúzstól várná az ember. Szépen felépíthető egyébként a leghalványabb színezettől, egészen a legszebb, teljes fedésig, ráadásul az ajkaim is tökéletesen tudtam formázni vele. Az ajkakon (az itt szereplő képeknél is) bármilyen segítség, például ecset vagy ajakceruza nélkül is precízen felvihető. Krémes és lágy, tartósnak nem tartós, de ez a krémességének köszönhető amúgyis, az ajkaim nem szárította, szóval számomra azért több ponton is jól teljesített. A tartósságot leszámítva a másik hátránya ezeknek a ceruzás rúzsoknak, hogy nem tekerősek, ezért sajnos hegyezni kell őket, és ehhez a hagyományos hegyezőknél egy fokkal nagyobb lyukú hegyezőre lesz szükségetek.

essence_lipstick_new_poshipink

essence_glossy_2

A másik két tesztalanyom a Longlasting Lipstick rúzscsalád tagjai közé tartoznak és az ígéretek szerint bársonyos matt hatást adnak az ajkaknak. A csomagolás egyszerű, tekerős műanyag, nem egy gyűjtői darab, de szerencsére nem is az a gagyi műanyag, ami másodpercek alatt kettétörik a táskában. A Velvet Stickhez hasonlóan, ezek is szaténos fényűek, így egyáltalán nem azok a száraz matt darabok. A világos, barackos nude színű Velvet Matt 23, ha cserepes ajkakra visszük fel, akkor hajlamos kiemelni az ajak szárazságát, de a sima ajkakon sem olyan szép egyenletes, mint vártam. Ez alá érdemes egy színben megegyező ajakceruzát is használni, mielőtt felvinnénk, hogy ellensúlyozzuk a rúzs textúráját. Egyébként nagyon szép szín, egy melegebb nude, ami szerencsére nem olyan világos, hogy hordhatatlan legyen. Mondhatnám azt is, hogy univerzális, mindenkinek jól áll.

essence_lipstick_new_velvetmatt23

essence_matt nude txt

A Velvet Matt 24 viszont már egy vadabb darab, ez ugyanis egy sötétlila árnyalat, nem biztos, hogy mindenkinek tetszene. Ennek egyenletesebb a felülete textúra szempontjából felkenve, mint a másiknak, de picit foltos a végeredmény, egyébiránt nagyon hasonló tulajdonságokkal rendelkezik, mint az előbb bemutatott 23-as. Azt tudni kell róla, hogy igencsak megszínezi a felületet, amire rákerül, így az ajkakról lemosva egy erőteljes színt hagy maga után. Emiatt a bátortalanabbak is nyugodtan használhatják, mert az ajkakra ütögetve tompíthatjuk a rúzs élénkségét, vadságát. Akik szeretik a nagyon pigmentált, szupermatt darabokat, azoknak szerintem nem ez lesz az első választásuk, de akik még most tapogatóznak rúzsok terén és feszegetik a határaikat, azoknak bátran merem ajánlani, mert a Velvet Matt rúzsok mindegyike még épp félúton van a sheer rúzsok fátyolos hatású és a folyékony rúzsok pigmentált, teljes fedése között.

essence_lipstick_new_velvetmatt24

essence_matt lila txt

Személy szerint nagyon örülök, hogy egyre izgalmasabb ajakkencék jelennek meg a drogériák polcain, bár nem mondom, van hová fejlődni. Ugyanakkor az essence (és a testvérmárkája a Catrice) szerencsére mindig jól követik és képezik le a trendeket, így egy kis ízelítőt mindig kaphatunk az aktuális sminktrendekből, mindezt rendkívül csajos megvalósításban. Remélem tetszett nektek ez a kis ismertető ezekről az újdonságokról, én imádom a rúzsos teszteket, ezeket szeretem a legjobban befotózni és megírni :) Persze nem csak rúzsokról szóló bejegyzésekkel jelentkezem hamarosan, mert sok-sok más újdonság is érkezett hozzám illetve vettem, amikről igyekszem minél előbb írni és megismertetni veletek.

Az utóbbi időben sajnos nem voltam toppon, ez pedig kihatott a blogra is, de igyekeztem emiatt nem görcsölni és ezért egy kis szünetet tartottam, hogy aztán újult erővel térjek vissza, ami jelentem, ezzel a poszttal meg is történt. Jó végre itt lenni! :)


Nem akarsz egy új posztról vagy videóról sem lemaradni? Kövess a Facebookon, Instagramon vagy a Youtube-on, így mindig naprakész lehetsz!

   pinterest

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked