BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

TESZT | Essence The Gel körömlakkok

Ezer éve írtam már körömlakkokról, legutóbb talán 1 éve. Talán ez azért is van így, mert mostanában az egyszerűség híve vagyok a körmök terén is. Az óriásira duzzadt lakkgyűjteményem már nem használt darabjait nemrégiben teljesen kiszortíroztam, így tényleg csak azok maradtak, amik a legkedvesebbek számomra. Ráadásul mostanában inkább az az “egyszínes csaj” vagyok, nem csinálok se nail artot, se semmi extrát a körmömre, kb. hetente-kéthetente cserélem a lakkokat, szóval nincs időm és kedvem a pepecselésre. Na de tavasszal óhatatlanul is begyűjt pár új lakkot az ember a szortírozás ellenére, illetve általában ilyenkor rukkolnak elő a márkák is a különböző lakk újdonságokkal. Ebben a posztban viszont egy régi-új darabbal ismerkedhettek meg közelebbről is, méghozzá az essence The Gel körömlakkjaival.

Hosszú utat jártak be a méltán népszerű essence körömlakkok. Emlékszem a kezdetek kezdetén óriási hype övezte a lakkokat, mindenki imádta, hogy végre különleges, színes, vidám darabokkal díszíthetjük karmainkat. Ám nem csak az izgi színek, de a fantasztikus fedés is az egyik határozott előnye volt a lakkoknak az olcsóság mellett. Még anno vettem egy élénk rózsaszínt darabot ebből az alap kollekcióból és na az egy olyan darab volt, ami egy rétegben, hihetetlenül csodásan fedett. Azóta is megvan az a darab, és még mindig fantasztikus a minősége. A másik ilyen klasszikus és egyben talán a legnagyobb kedvencem az összes lakkom közül az Irreplaceable árnyalat, aminél szabályos kutatómunkát végeztem, de már túl későn: mire meg akartam venni, már rég kivonták a forgalomból. Aztán pár évre rá egy ruhavásáron Magdinál láttam meg viszont, és kérdés sem volt, hogy lecsapok rá. Úristen, mikre nem emlékszem! Érdekes módon rengeteg emlékem kötődik sminkekhez, mondjuk ez a szenvedélyemből ítélve nem csoda. :)

Aztán az essence lakkok átestek egy kisebb átalakuláson: új ruhát kaptak és ezzel együtt új formulát, na meg új árakat. A régi, kb. 300 Ft-os ár 500 Ft-ra nőtt (ha jól emlékszem), és a formula, ha nem is volt gyalázatos, de semmiféleképpen sem múlta felül vagy közelítette meg az elődje jó hírnevét. Gondolom ennek a hangos visszajelzésnek volt köszönhető, hogy tavaly áprilisban ismét újítottak a lakkokon, ezúttal pedig csak a formula tekintetében. A hagyományos lakkokat felváltották a zselés fényűek, amik erősebb és hosszabb távú tartósságot, extra fényes hatást ígérnek, tehát mindazt, amit az UV-fényre száradó, zselés lakkok, csak mindezt persze a lámpázás nélkül. A színválaszték a megszokott szivárványszín skála, csak a tartósság ígéretével lett kialakítva, amihez még inkább hozzájárul a kollekcióhoz csatolt alap- és fedőlakk párosa. És hogy mi változott még? Hát az ára! Ugyanis márciustól 549 Ft helyett 449 Ft-tól kaphatóak ezután az új essence The Gel körömlakkok!

Na de az essence körömlakk törióra után térjünk is át a tesztelési részre. Hosszú ideje most először próbáltam új essence lakkot, pláne ezt az új formulát, szóval izgatottan vetettem bele magam a sűrűjébe. Két árnyalatot próbáltam ki: az egyik a tűzvörös 16 Fame Fatale, a másik a babarózsaszín 13 Forgive Me, mindkettőhöz pedig az alap- és a fedőlakkot is bevetettem, hogy meglegyen a teljes kép az ígért zselés, tartós, fényes hatásról. Az alaplakk egy közepesen híg állagú darab, enyhén fehérítő hatással, legalábbis élőben látványos volt a kékes színezete miatt, a képen nem hiszem, hogy látszik, de a kisujjamon kívül az összesen van belőle. Ez egy lassabban száradó, mint a másik essence-s fehérítő alaplakkom, mondjuk egy jó 2 perccel kell tovább várni a megszokottnál.

Essence_GelNails_basecoat

Ezután felvittem a gyűrűsujjamra a rózsaszín, a többi ujjamra a vörös lakkot. Totálisan megdöbbentem, mert ezek az árnyalatok már egy rétegnél szinte teljes fedést nyújtottak! A rózsaszín kicsit csíkosabban fedett, hozzá a biztonság kedvéért kell még egy vékony réteg, de a vörös már így is szuperül mutatott. Na ilyet utoljára annál a bizonyos rózsaszín essence lakknál tapasztaltam… Ami még meglepő volt számomra, hogy egyáltalán nem büdösek, se a színes, se a prepi lakkok. Általában egy hosszabb lakkozás után rendesen érződik a szobámban, hogy itt bizony lakkozási hadművelet folyik, de ennél semmi ilyen nem volt érzékelhető.

Essence_GelNails_np_1coat

A második réteget már csak ilyen biztosításként húztam fel, nem lett volna szükség, de én szeretem azért minden lakkomnál a minimum két réteget. A második rétegnél szépen elsimultak a csíkok a rózsaszínnél, a pirosnál a helyzet változatlan maradt, talán még jobban elmélyült a szín ezzel a plusz réteggel. A színes lakkok egyébként hasonlóan közepesen hígak, mint az alaplakk, szépen terülnek, de nem mondom, lehet kicsúszni velük a körömágyig egy óvatlan pillanatban.

Essence_GelNails_np_2coat

Végül pedig ráhúztam a fedőlakkot, ami szintén kellemes meglepetés volt és visszaidézte, hogy miért is szerettem anno a Better Than Gel Nails fedőlakkot és miért szeretem mostanában a Seche Vite-t. Gyorsan szárad, szuper fényes, olyan igazi kis megbízható darab ez az új The Gel fedő. Viszont sajnos az alapszínt felszedte, de ez lehet azért volt, mert még nem vártam meg, hogy teljesen megszáradjon az alap. A végeredmény igen meggyőző, és végre azt éreztem a tesztelés során, hogy visszakaphatta rengeteg oridzsi essence fan a hőn szeretett lakkjait.

Essence_GelNails_topcoat

Tartósságra szerintem szépen teljesített a lakk (de mindig el kell mondanom – az én körmeimen az átlagnál hosszabb ideig bírják a lakkok minden esetben), a 4. napnál még mindig vállalhatóan néz ki rajtam, picit a végein kopott meg, pedig a munkám során azért elég szép kiképzésnek vannak kitéve a körmeim (mert egy jó PR-os ugye dobozokat pakol, bontogat, csomagol stb. :))

Essence_GelNails_4daysafter

Ha ti is tesztelnétek a The Gel körömlakkokat, vagy lecsapnátok a kedvencetekre, akkor azt most tegyétek meg, ugyanis egészen április 16-ig él országszerte még az essence akciója, melyben ha 1500 Ft-ért vásároltok bármilyen essence terméket a Müller drogériákban, akkor ajándékba választhattok egyet a The Gel körömlakk több mint 40 árnyalata közül!


Nem akarsz egy új posztról vagy videóról sem lemaradni? Kövess a Facebookon, Instagramon vagy a Youtube-on, így mindig naprakész lehetsz!

   pinterest

1 Comments

  1. A Forgive me nagyon szép árnyalat, de annyi lakkom van már, hogy mostanában inkább a különlegesebb árnyalatok, finishek fognak meg. A régi szériásokból is van egy pár, speciel most is egy ilyen van a körmeimen. :) Egy pici hígításra szorult, de egyébként tökéletesen működik. :)

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked