BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

Az Én Esszenciám

Tipikus gyűjtögető létemre rengeteg holmit halmoztam fel az évek során. Ha csak az ékszerekre gondolok, akkor legalább 4 ékszertartóban lapulnak az innen-onnan összegyűjtött apróságok, amik többsége bizsu, ha a sminkekre, akkor ott már nem csak egy kis dobozkányi mennyiség halmozódott fel. Az ékszerek mindig is kicsit háttérbe szorultak az évek során, hiába volt belőlük rengeteg, azoknak már a 99%-át nem hordom/hordtam egyáltalán. Kiegészítők terén sosem voltam egy ragaszkodó típus, de mindig is akartam magamnak olyan meghatározó darabokat, amikhez emlékek kötődnek, amik fontosak számomra, amikről bárki megismerhet engem. Úgy látszik csak érnie kell az embernek, mert most végre megtaláltam ezeket és úgy gondoltam, hogy megmutatom nektek is őket.

Régóta szerettem volna ezt a posztot elkészíteni, ami azt jelenti, hogy pontosabban november óta húzódik nálam ez a téma. Ekkor posztolta Netti azt a bejegyzését a blogján, ami az én posztomat is inspirálta. Netti abban a bizonyos posztjában ugyanis megosztotta az olvasóival, hogy mik azok a nagy becsben tartott kincsei, amik a legjobban jellemzik őt és amikről a leginkább felismerhető. Annyira emberközeli, annyira személyes volt az a poszt, olyan sokat elárult róla, hogy azonnal tudtam, hogy ezt témát át kell ültetnem a saját kis esszenciám bemutatására. Szóval ezúton is köszi Netti az inspirációt! :) <3

essentials1

A sort nem is tudnám mással kezdeni, mint a jegygyűrűmmel. Életem egyik legszebb pillanata kötődik hozzá, akárhányszor ránézek, visszapörgetem az eseményeket a fejemben és megborzongok, mert egyszerűen ez egy leírhatatlan élmény volt számomra. Párizs, a versailles-i kastély, a tűző napsütés, a királyi kert fantasztikus, magasztos, aprólékosan megtervezett kertje. Egy tökéletes pillanat volt, amikor csak ketten lehettünk anélkül, hogy bárki a privát szféránkba bámult volna. Szóval mondanom sem kell, ez a gyűrű nagyon különleges számomra és nem csak a külseje miatt, hanem az emlékek miatt, amit magában hordoz. Magáról konkrétan az eseményről részleteiben ITT írtam, amihez néhány képet is hozzátűztem, amit a párizsi utunk során csináltunk.

essentials2

Egy másik gyűrű, de ő másért a szívem csücske. Évekkel ezelőtt még a Blaha Lujza téren, egy apró gyöngyös boltban vettem ezt az aprócska rózsakvarc gyűrűt. Egyszer volt rajtam, aztán besuvasztottam a fiókom mélyére és egészen 2014 őszéig elő sem vettem. Aztán valahogy rátaláltam, felhúztam és onnantól kezdve le sem vettem a kezemről. Viccesnek hangozhat, de éreztem, hogy ez a gyűrű az én kis szerencse gyűrűm. És így is lett. Miután felvettem sikerült az álom állásomat megszereznem, és úgy minden összeklappolt az életemben, ami azóta is töretlenül tart. A legviccesebb? Hogy aztán ez a gyűrű tavaly ilyenkor eltört. Visszamentem a boltba, ami még mindig ott van és még mindig árulnak ilyen gyűrűt és vettem ebből vagy öt darabot :D De nem baj, akkoris a szerencse gyűrűm marad, ha a sokadik verziót hordom és töröm el :)

essentials3

essentials6

A következő kettő egy kicsit kakukktojás, mert őket nem hordom olyan gyakran, mint szeretném. A gyűrűim meg az óráim alapdarabok, így ha ők rajtam vannak, akkor úgy érzem, hogy egy karkötő vagy egy nyaklánc már túl sok mindehhez. Szóval ezeket viszonylag ritkán veszem fel, de mindezek ellenére, nagyon szeretem őket. Még tavaly októberben vettem ezeket a H&M-ben, a Digital Divas előtt, tipikus “szerelem első látásra” alapon. Klasszikus, finom, elegáns darabok, amik remekül mennek minden ruhámhoz.

essentials7

Marc Jacobs_Miss Scarlet
Marc Jacobs Le Marc rúzs – Miss Scarlet

essentials4_4

Az ékszereimen kívül szerintem, ami mindig is a megjelenésem részét képezi már hosszú-hosszú ideje, azok a rúzsok, de közöttük is a vörösek és a bordók. Egyszerűen ezek a mély színek bármilyen hangulatom van, mindig szuper magabiztosságot adnak. Egy vörös rúzzsal minden alkalommal dögösnek és legyőzhetetlennek érzem magam, ami felemelő érzés. Az egyik ilyen nagy kedvencem a tavaly párizsi utunk során vásárolt Marc Jacobs Le Marc ajakrúzs Miss Scarlet árnyalata, aminek nem csak a színe mesés, de a tartóssága és a csomagolása is. Ez a rúzs a top 1-es rúzslistám élén áll. Nem csak ezek miatt a tulajdonságai miatt, hanem az egész párizsi út és leánykérés miatt is, hasonlóan a gyűrűhöz.A másik ilyen rúzs favoritom a MAC Diva elnevezésű sötétbordója, amit még 1 évvel ezelőtt vásároltam miután sminkmodellkedtem egy sminkes tanulónak a KREA-ban… és ATTYAÚRISTEEEENNN annyira gyönyörű volt, hogy mentem is megvenni rá pár napra. Vamp, Femme Fatale, Dög, ez a rúzs minden, ami lenni akarok az életben :D Érdekes módon ezt a darabot még nem mutattam be semelyik sminkes videómban vagy posztomban, na de, ami késik, az nem múlik ;)

essentials5

Karórát rendszeresen sosem hordtam, nem éreztem, hogy szükségem lenne rá.  2 éve viszont ez megváltozott, és szerettem volna egy elegáns és klasszikus darabot venni. Végül nem vettem, örököltem. Anyukám még fiatal korában kapta ezt az Omega órát a nagypapámtól, ami akkor még bőrszíjas volt, de az évek során a bőr megkopott és szétment, így fém csatokkal lett pótolva. Mikor felvetettem neki a karóra ötletét, akkor elővette ezt a darabot és odaadta nekem, én pedig azóta nagy becsben tartom és rendíthetetlenül hordom. Ő az én megbízható, hű partnerem, aki mindig eligazít és támogat, minden alkalommal. Pont, mint az Anyukám :)

essentials9

Az utóbbi időben viszont bővült az óra “kollekcióm”, ugyanis megajándékoztam magam egy újabb darabbal (köszönhetően annak, hogy kaptam kedvezményt is a megvásárlásakor), aminek nem tudtam ellenállni. Ez a Marc Jacobs Sally karóra, ami már első látásra lenyűgözött! Az óra bőrszíja bézs színű, ez már instant szerelem, a fém elemek rózsaarany színt kaptak, a számlapon pedig finom virágmotívumok sejlenek fel…. úristen még így leírva is annyira szerelmes vagyok ebbe a darabba, hihetetlenül imádom! Igaz nem telt el sok idő, mióta az enyém lett, de úgy érzem, hogy már most a szívemhez nőtt, és biztos, hogy mára már a megjelenésem egyik meghatározó eleme lett. Elegáns, szolid, mégsem unalmas, nagyon-nagyon Nitus! Ez a darab egyébként a prokarorak.hu webshopból van, érdemes körülnézni náluk a Női Karórák szekciónál, mert rengeteg gyönyörűbbnél gyönyörűbb darabot kínálnak.

Nos, ők az én társaim a mindennapokban, a lelkem egy darabjai, az én kis személyes Horcuxaim, már ha kifejezhetem magam ilyen morbid módon :D Remélem tetszett nektek ez a poszt, én mindenesetre nagyon örülök, hogy megoszthattam veletek a kincseimet :)


Nem akarsz egy új posztról vagy videóról sem lemaradni? Kövess a Facebookon, Instagramon vagy a Youtube-on, így mindig naprakész lehetsz!

   pinterest

6 Comments

  1. Aww <3 ezt már akkor olvastam amikor frissen kitetted, csak telefonról, és azóta akarok írni, de mindig kiment a fejemből…
    Nekem is teljesen egyértelmű itt pár dolog, ami nagyon Te vagy, egyedül az órára nem figyeltem fel eddig, a többi nagyon Nitu! *-*

    • Igen, az óra mindig elbújik, az annyira nem szembetűnő, a többi viszonylag jobban a szem előtt van :))

  2. Az átlátszó gyűrű, na a szememben az a nagyon Nitus cucc! :) Valahogy mindig rátéved a szemem :)

  3. Ez akár az én listám is lehetne, mert nagyon hasonló gyönyörűségeket szeretek én is viselni! :) Most speciel ilyen karperecre vágyom, mint ez. :)

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked