BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

TESZT | LA Splash Smitten LipTint Mousse – Raven

Ismét egy folyékony ajakrúzs, ami mellett nem mehetek el szó nélkül. A most bemutatásra kerülő darab már inkább a megfizethető árkategóriába hajlik és szintén nagy népszerűségnek örvend. Az LA Splash folyékony rúzsai mindig kérdőjelesek voltak a szememben, mert bár sokan dicsérik őket, mégsem egybehangzóak a vélemények róluk. A kíváncsiságom viszont erősebb volt, mintsem hogy lebeszéljem magam arról, hogy megvegyek egy darabot a márkától, így került hozzám a Raven nevű sötétbordó folyékony rúzs. Ha érdekel, hogy hogyan ment át a teszten, illetve kíváncsi vagy rá, hogy hogyan mutat az ajkakon, akkor ne habozz, lapozz tovább! >>>>

Az LA Splash egy amerikai brand és legfőképpen a viszonylag olcsó folyékony rúzsaikról híresek, illetve arról, hogy ők számos, a popkultúrában népszerű film/könyv/mesehős ihlette színekkel rukkoltak elő (pld. Harry Potter kollekció, Disney hercegnős kollekció stb.) Ugyanakkor ebben a kategóriában nem csak egy, de vagy 4 féle változatban kínál színes kozmetikumokat: Velvetmatte Liquid Lipstick, Lip Couture, Studioshine Lip Lustre és Smitten LipTint Mousse. A különbség a négy között számomra nem világos, mert mindegyik ugyanazt ígéri: vízálló, csókálló ajakrúzsok, tökéletes matt hatással. A négy közül én ezúttal a Smitten LipTint variációból választottam egyet, méghozzá a Harry Potter ihletésű színek egyikét, a Raven elnevezésű sötétbordó árnyalatot. Ennek a korábbi neve a Ravenclaw vagy Raven’s Claw lehetett, mert mások tesztjeinél mindenki így emlegette, de ahonnan vásároltam ott ahhoz hasonló szín csak ez volt. Szóval gondolom átnevezték vagy nem tudom, de a szín változatlan maradt.

LASplash_Raven

A Smitten LipTint Mousse folyékony rúzsok, ahogy már említettem, tökéletes matt hatást ígérnek, melyek nem kopnak, nem maszatolódnak és rendkívül vízállóak. Emellett pedig az innovatív súlytalan formulájuk könnyedén siklik az ajkakon, melynek nem csak tartóssága rendkívüli, de pihekönnyű érzetet is ad. Eddig szép és jó, de sajnos az éles bevetésen nem szerepelt olyan fényesen ez a darab, mint ahogy azt a leírás sugallta.

Csomagolás

A rúzs tubusa kecses, vékony műanyag, semmi extra igazából, se nem gagyi hatású, se nem luxus, de nem is olyan izgalmas, mint a Kat Von D vagy a Jeffree Star rúzsoké. Az applikátor terén ismét egy izgalmas újdonságba botlottam, és örülök neki, hogy megint egy új megközelítését láthatom egy applikátornak, mert így legalább tudom, hogy mi az, ami működik rajtam, és mi az, ami nem. A Smitten LipTint applikátora hosszúkás és vékony, a hegye pedig homorú. Ezzel szerintem sokkal precízebben lehet felvinni a színt, mint például a Jeffree Star folyékony rúzs applikátorával. Nekem viszont valahogy nem működött. Nem lett olyan szép a végeredmény, nem lett egyenes, olyan tökéletes, ahogy én szeretem. Ehhez csak kis részben járult (vagy nem járult) hozzá az applikátor, nagyrészben a rúzs formulája volt a ludas.

LASplash_Raven_3

LASplash_Raven_4

Formula, viselet, tartósság

Hát itt jön a feketeleves. Ugyanis ez a rúzs nagyon vegyes érzéseket váltott ki belőlem. A felvitele ugyanis nagyon nehézkes. A rúzs először nagyon folyékony, nagyon pigmentált, ahogy felviszem, rá egy 10 másodpercre már szárad is, így gyorsan kell vele dolgozni. Maga a szín, amit választottam eléggé rizikós. Ha egy sötét rúzst nem dolgozunk el tökéletesen, ha a szélek nem egyenesek, akkor az nagyon csúnya tud lenni. Pláne egy ennyire sötétbordónál. Szóval még el se jutok addig, hogy a színt eldolgozzam rendesen a szélein, már megszáradt, de ha próbálom egy újabb réteggel tökéletesíteni a széleket, az már régen rossz. Ugyanis ez a formula annyira tömör, hogy két réteggel az ajkakon olyan, mintha téglákat akasztottam volna a számra. Nehéz, kemény és iszonyatosan kiemeli az ajkam ráncait. Tehát kizárólag csak 1 rétegben tudom felvinni és nagyon gyorsan kell dolgoznom, hogy tökéletesek legyenek a szélek. Aztán persze rájöttem, hogy önmagában sosem tudom szépre csinálni, kell egy kis segítség. Így segítségül hívtam a MAC Nightmoth ajakceruzámat, aminek a színe tökéletesen illeszkedett a Ravenéhez. Ugyanis a Raven elsőre bordónak tűnik, de igazából ez egy nagyon sötét, szinte fekete lila, enyhe bordós beütéssel. A Nightmoth pedig egy az egyben ez a szín.

LASplash_Raven_5

Először a Nightmoth-tal körbekereteztem az ajkam és kialakítottam a formáját, majd erre vittem fel a körvonalon belül a színt. Így már remekül mutatott,  szóval sötét színeknél vagy ha nagyon nem megy a folyékony rúzzsal az ajkatok formára igazítása, akkor egy, a rúzzsal megegyező színű ajakceruzát használjatok, amivel először formázhatjátok az ajkatok és utána beszínezhetitek a rúzzsal. A Smitten LipTint a száradás után tökéletes, 100%-ig matt hatást ad, de emiatt nagyon is kiemeli az ajkak ráncait. A felülete így viszont selymes, majdnem olyan, mint a KVD folyékony rúzsoké, de közel sem olyan kényelmes a viselete, mindig érzem, hogy húzódik az ajkamon.

LASplash_Raven_7

LASplash_Raven_6

Ahhoz képest, hogy sötét szín, egész jól bírta a kiképzést a tesztelés során, de sajnos az ajkam belső peremén ahogy kopik, egyre csúnyább és csúnyább lesz, ráadásul azon a részen darabos is, ha összeér a nedvesebb részekkel. Orrfújást viszont simán kibírja, de a nap végén nagyon elhasználódottnak néz ki az egész, nem marad olyan friss, mint reggel felkenéskor. Letörölni iszonyat nehéz, ehhez nem elég pusztán a micellás víz, ide már kétfázisú sminklemosót érdemes használni.

Megéri?

Szerintem nem, számomra nagy csalódás volt. Egy folyékony rúzs legyen matt, tartós, de ténylegesen könnyű formulájú, ne üljön bele nehezen az ajkam ráncaiba és legyen könnyen javítható. Sajnos ennél a darabnál a legtöbb elvárásom megdőlt, így azt mondhatom, hogy nem fogok próbálkozni többet az LA Splash Smitten LipTint Mousse rúzsokkal. A többi verziót nem zárom viszont ki, hátha ők jobban teljesítenek. Ára $14 (~9£ az angol webshopokban), ami viszonylag olcsóbb, mint egy Coloured Raine, Jeffree Star vagy egy Kat Von D darab, de ha a minőséget nézzük, akkor én pénzkidobásnak tartom ennyit kiadni érte.

Elérhetőség

www.beautybay.com → én innen vásároltam

www.love-makeup.co.uk

www.cocktailcosmetics.co.uk


Nem akarsz egy új posztról vagy videóról sem lemaradni? Kövess a Facebookon, Instagramon vagy a Youtube-on, így mindig naprakész lehetsz!

   pinterest

6 Comments

 1. Angiretro

  Nálam most a Miláni matt folyékony rúzsai a kedvencek és szuper, hogy van itthoni webshop <3 :))

 2. kalacska

  Nekem a Dutchess bevált, tökéletes fedést ad, kicsit szárít, de majdnem tökéletesen tart órák után is. Ha nézel róluk swatchokat, kiderül, hogy nem mind ugyanolyan minőségű.

  • Pont a swatchokat néztem és nekem mindegyik nagyon száraznak tűnt, nem olyan szép bársonyos, belesimulósnak. Mindenkinek az ajkára ráült a festék és ettől olyan nehéz érzetű, ezért nem lehet két réteget felkenni belőlük. Persze biztos van különbség árnyalat és árnyalat között formulában is, de azért mindenáron nem akarom tesztelgetni a különböző színeket :) Ettől függetlenül biztos vannak olyanok, akiknek ez a formula bejön, én sajna nem tartozom közéjük :/ Azért ezt a színt lecsekkolom neten, amit mondtál, köszi! :)

 3. Akkor ezt mégsem veszem meg, pedig listás volt.
  Köszi a tesztet

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked