BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

The Body Shop Lip&Cheek Stain | Vélemény & Színminták

Február a naptár szerint még mindig télnek számít, de igazából ez a hónap a divatban a tavasz előszele. Előkerülnek a virágos parfümök, a színes ruhadarabok és az élénk sminkek is, amik az év ebben az időszakában visszafogottak, de élettől sugárzóak. A The Body Shop újdonságai is hasonló módon köszöntik a tavaszt. A Lip&Cheek Stain gyűjtőnevet viselő darabokkal egyszerre az ajkakat és az orcákat is színesíthetjük, így akár két legyet üthetünk velük egy csapásra. Ha tovább lapoztok, akkor elolvashatjátok a véleményemet ezekről a termékekről, illetve élesben is megnézhettek két árnyalatot rajtam. >>>>

Általában a telt színhatású, matt rúzsokat részesítem előnyben a hétköznapok során, de vannak néha olyan pillanataim, amikor a visszafogottabb ajkakért repes a szívem. Ilyenkor kerülnek elő nálam a színezett ajakbalzsamok (az örök kedvencem a Dior Lip Glow <3 ), a szájfények illetve a lip tintek, vagyis az olyan könnyed formulájú ajakszínezők, amik több színt adnak, mint egy ajakbalzsam, de jóval kevesebbet, mint egy rúzs. A lip tintek tökéletes választás azoknak, akik még nem mernek belépni az élénk rúzsok világába vagy csak most próbálkoznak vele, így első lépésként ez remek bevezetés illetve átvezetés lehet egy sokkal vadabb életérzésbe, mint amit a vörös rúzsok adnak.

TBS_LipandCheekStain_2

A The Body Shop Lip&Cheek Stainjei nem mást ígérnek, mint hogy egyszerre az orcákon és az ajkakon is használhatóak, nem kiszáradó, könnyed textúrájuk révén 12 órán át tartó, intenzív színhatást és hidratálást biztosítanak. Nem mellesleg ezek az ajakszínezők 100%-ig bio, mexikói aloe verát, illetve közösségi kereskedelemből származó etiópiai mézet és B5 vitamint tartalmaznak, melyek ápolják és óvják a bőrt. Elsőre persze ez mind nagyon ígéretes, de a puding próbája az evés, így ez esetben is minden az éles tesztelésen dől el. A jelenleg kapható 9 árnyalat közül én kettőt próbáltam ki: a rózsás-vöröses, bogyószínű Deep Berry-t, illetve az élénk rózsaszín Pink Guava-t, így a véleményemet ennek a két árnyalatnak a teljesítményére alapoztam.

TBS_LipandCheekStain_4

Az első próbálkozásnál az orcán és az ajkaimon is kipróbáltam őket, az eredmény pedig vegyes érzéseket okozott bennem. Az orcákon remekül mutatnak, ezt le kell szögeznem. A könnyű, géles textúra csak úgy siklik a bőrön és azonnal, foltmentesen eldolgozható. Elég csupán 3 pici pötty az orcákra és ezek már megadják azt a gyönyörű rózsás, pirospozsgás, egészséges bőrszínt, amire tavasszal ilyenkor annyira vágyunk. Ellentétben a The Body Shop Fresh Sorbet pirosítókkal, ezek a színezők nem szedik fel az alapozót és nem hagynak foltot, makulátlanul eloszlanak a bőrön, így ebből a szempontból csillagos 5-ös a teljesítményük.

Ugyanakkor az ajkakon nekem eléggé meggyűlt a bajom velük, mire kitapasztaltam, hogy hogyan működnek a legmegfelelőbben. Először próbáltam ujjal felütögetni őket, aminek a vége az lett, hogy több maradt az ujjamon a színből, mint az ajkaimon, plusz ha még valami maradt is az ajkaimon, az csak csúnya és foltos lett. A foltosság volt a legnagyobb küzdelmem ezeknél a termékeknél egyébként. Másodszor már egyenesen a lapos fejű applikátor vékony szélével vittem fel a színt és ezúttal a végeredmény sikeres volt. Egy nagyon kellemes, üde színt ad az ajkaknak. Harmadszor is próbáltam ugyanígy, de akkor összepréseltem az ajkaim, hogy eloszlassam a színt és ekkor a foltosság még szembetűnő volt, plusz az ajkam belső ívénél össze is gyűlt a festék, elég csúnyán, pont a szárazabb részeket emelte ki. Megjegyzés: egy alapos radírozás az ajkaknak javasolt a használatuknál, mert a száraz részekhez erősebben tapad a festék!

TBS_LipandCheekStain_3

Végül a negyedik próbálkozásra jöttem rá a titok nyitjára: a színt valóban érdemesebb a vékonyabb végével felvinni, mert ha túl sok, akkor elmozdul a festék és foltos lesz. A kulcsszó itt a “türelem” és a “kevesebb, több”, ugyanis a festéket először precízen fel kell vinni az ajakra, egyetlen finom, vékony rétegben, utána a szánkat lehetőleg tartsuk enyhén nyitva (véletlenül se préseljük össze, mert akkor lőttek az egésznek!!) egészen addig, míg tökéletesen meg nem szárad a szín. Ez kb. 10-15 másodpercet vesz igénybe. Ha megszáradt a festék, az már nem mozdul meg, ha iszunk például, de az evés alkalmával bizony megkopik az ajkunk belső ívén, a végén pedig csak az ajkunk körvonalán marad meg, az viszont a nap hátra levő részéig mozdulatlan. Szóval a 12 órás tartósság ebből a szempontból nem teljesen igaz, evés nélkül maximum 4-5 órát bír ki.

TBS_LipandCheekStain_PinkGuava

TBS_LipandCheekStain_DeepBerry

A multifunkcionalitás a kozmetikumok terén egy nehéz ügy, ugyanis teljesen más sajátosságokkal rendelkezik a bőr az ajkakon, az orcákon illetve a szemeken, ezért ritka az olyan termék, ami mindkettő vagy mindhárom területre jól működik. A The Body Shop Lip&Cheek Stain színezői a nehézségeik ellenére szerintem egész jól működnek. Pirosítóként használva csodás színt adnak az orcáknak, ebben a funkciójában tetszik számomra a leginkább. Az ajkakon használva már nem volt olyan könnyű dolgom velük, de rá kellett jönnöm, hogy hogyan lehet a legtökéletesebben alkalmaznom őket ahhoz, hogy teljes mértékben ki tudjam használni az előnyüket.

TBS_LipandCheekStain_inaction
Bal oldalon: Deep Berry // Jobb oldalon: Pink Guava // Ajkakon: Deep Berry

4890 Ft-ba kerülnek, ami egy hétköznapi sminkhasználó számára igen borsosnak számít, de akit ez tart vissza a megvásárlásuktól, annak ajánlom, hogy egyrészt iratkozzon fel a The Body Shop hírlevelére, mert ott elsőkézből kaphat információkat különböző, időszakos kedvezményekről, másrészt hamarosan itt van a kuponos napok szezonja, ahol akár 20%-os kedvezménnyel is megvásárolhatóak lesznek többek között ezek a termékek is. Érdemes ezt az időszakot kivárni.

A The Body Shop Lip&Cheek Stain színezők már kaphatóak online illetve a The Body Shop üzletekben is.

A terméket az Avanzo-Trade Kft.-től kaptam tesztelésre, de ez a véleményemen nem változtat.

 Nem akarsz egy új posztról vagy videóról sem lemaradni? Kövess a Facebookon, Instagramon vagy a Youtube-on, így mindig naprakész lehetsz!

   pinterest

2 Comments

  1. Érdekes, sok cég próbálkozik az ilyen többfunkciós termékkel, de én úgy látom, kevés esetben sikerül megvalósítani, hogy valóban mindkét funkcióját ki lehessen használni.
    Az arcodra felkenve egyébként nem is látszik különbség a két árnyalat közt, de szép, üde hatást ad mindkettő, tavaszra tökéletes. :)

    • Igen, nehéz ezt tökéletesre megcsinálni, azért én úgy érzem, hogy ennél megtaláltam a módját, hogy mindkét funkciójában jól ki tudjam használni :) Pirosítót nehéz az arcon visszaadni, max akkor tudom rendesen, ha bohócra sminkelem magam, de az meg nem adja vissza, hogy milyen valójában :/

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked