BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

AVON Matt Hatású Ajakrúzsok | Vélemény & Színminták

2016-ban is dübörög tovább a matt rúzs láz, és úgy néz ki, hogy ez már az olcsóbb árkategóriás termékekig is elért (végre). Szerintem szuper dolog kipróbálgatni a különböző darabokat, akár olcsóbbak, akár drágábbak, hiszen ki tudja, lehet egy nem várt olcsóbb versenyző simán kiüti a drágább riválisát. Persze ez az egyéni ízlésünkön is múlik. Februárban ezúttal az AVON kísérli meg magához csábítani a matt rúzsok szerelmeseit, így kíváncsian vágtam bele a tesztelgetésbe. Ha érdekel titeket, hogy milyen színekből áll az új AVON Matt hatású ajakrúzs kollekció, illetve hogyan is mutatnak az ajkakon, akkor érdemes tovább olvasni! >>>>

Mikor megláttam ezt a számomra fantasztikus újdonságot, azonnal lecsaptam rájuk, így megvettem az összes színmintát, plusz 3 teljes kiszerelésű árnyalatot is, amik a legjobban tetszettek. Sajnos most csak 13 árnyalatot tudok nektek bemutatni a 15-ből, mert 2 db készlethiányos volt (Ideal Lilac, Splendidly Fuchsia), de lehet utólag majd bepótolom azokat is, ha sikerül hozzájuk férkőznöm.

AVON_mattajakrúzs

Az AVON Matt hatású ajakrúzsai nem kevesebbet ígérnek, mint könnyű felvitelt, bársonyosan puha, matt végeredménnyel, ami hosszan tartó, intenzív színt és hidratálást nyújt az ajkaknak. Túl szép, hogy igaz legyen ugye? Ez a kérdés merült fel bennem, mikor a leírását elolvastam, hiszen a matt finish a száraz érzet nélkül ritka, mint a fehér holló. A csomagolás már lenyűgözött, ugyanis a megszokott Színmegújító ajakrúzs formáját kapta azzal a különbséggel, hogy nem fényes, hanem matt felülete van a tubusoknak, ami rendkívül elegáns megjelenést biztosít. Illatuk kellemes, szintén a megszokott AVON rúzs illat, ami kicsit édes, gyümölcsös, de szerencsére nem émelyítő, az ajkakon nem lehet érezni.

Miután az összes színt kipróbáltam, így nagyjából most már egy általános képet tudok leírni ezekről a rúzsokról. A felvitele roppant egyszerű, valóban kellemesen siklik az ajkakon és nagyon finom érzés a viselete, köszönhetően a géles formulának. Nem ült bele az ajkam ráncaiba, de nem is simította ki. El tudom képzelni, hogy akinek ráncosabb az ajka, annak jobban kiemeli ezeket a részeket, de nekem ezzel nincs problémám. Egyébként olyan érzés, mintha átlátszó, simító primert kentünk volna a rendes rúzsunk felé. Még nem találkoztam ilyennel.

A leggyakrabban a Red Supreme árnyalatot viseltem a tesztelési időszak alatt, ami a legsötétebb szín az egész kollekcióból, illetve a legkényesebb is, mivel ez egy igazi tűzpiros, ami ugyebár egy rendkívül jó tesztalany, hiszen minden problémát azonnal megmutat, ha tartósság, színélénkség és hasonló szempontokat szeretnénk vizsgálni. Nem is húzom tovább a szót, a teszten remekül átment, legalábbis nekem nagyon tetszett. Mivel nem tökéletesen matt végeredményt hagy maga után (inkább szaténos), illetve az ígért hidratáló érzés miatt nem az a száraz matt textúrája van, ezért igen, hagy foltot maga után. De korántsem olyan, mint a Colourpop matt rúzsok vagy a Pupa I’m Matte folyékony ajakrúzsok, amik nagyon durván képesek foltot hagyni mindenen. Inkább csak nagyon minimális színt hagy a poháron/evőeszközön. A rúzs a nap végére sem szikkad ki, egész nap tartja ezt a krémes-géles érzést, ugyanakkor nem folyik el az ajkak ráncaiban és nem lesz a nap végére elmosódott a rúzs körvonala. Szárító hatás nem mondom, hogy nem volt, de az is csak nagyon-nagyon minimálisan, illetve hidratálni nem hidratált, de egyértelműen a hidratáló érzést megadta az ajkaimnak. Egy MAC Ruby Woo rúzsnál például azért a szárító érzés sokkal erősebb és hidratálásról vagy hidratáló érzetről szó sincs. Nagyon jól mutatja, hogy mennyire minimálisan veszi igénybe az ajak bőrét az is, hogy egyszerre 13 árnyalatot kellett befotóznom, de a 13. végére az ajkam csak a rúzs letörlése miatt volt érzékenyebb/szárazabb, nem a rúzs miatt. Ugyanolyan volt, mint amikor a szintén AVON 3D rúzsokat fotóztam be, azok pedig bőven a krémes kategóriában vannak.

A tartóssága egyébként kifejezetten jó. A Red Supreme árnyalatot a nap folyamán 2 alkalommal frissítettem: egyet ebédnél és egyet a nap végén, mielőtt elmentem volna találkozni egy barátnőmmel. Mire hazaértem, addigra már kb. 12 órát volt rajtam a rúzs egyfolytában és még mindig jobban hasonlított a reggel felkent formájára, textúrára, mint más darabok esetén. Persze azért a zsíros ételeket nem bírják ki ezek sem, ahogy a többi matt rúzsok sem. Ekkor az ajak középső része igen megkopik, szinte teljesen lekopik, bár ez zsíros ételeknél nem meglepő. Ja, és nem gyűlik össze darabokban a számnál a rúzs a nap folyamán, ami sok másik esetében nekem állandó gondot jelent.

AVON_mattajakrúzs_2

Na de milyen negatívumot tudnék felhozni ezek ellen, ennyi pozitívum mellett? A kisebbeket már az előbb kifejtettem, a legnagyobb gondom egyedül a színek voltak. Nagyon szuper, hogy az egészen nude-tól a vörösökig terjed a színskála, igazából a színek 80%-a tetszik is. Viszont a nude és a rózsaszínek közül a legvilágosabb árnyalatok (Perfectly Nude és Posh Petal) hordhatatlanok. Túl világosak, ráadásul ezeknél a verzióknál vettem észre azt, hogy a legjobban kiemelik az ajak textúráját és nem is simulnak bele olyan finoman a bőrbe, mint a többi árnyalat. Olyan szépen egyenletesen sem tudtam őket eloszlatni, mert mindig foltos vagy csíkos maradt, sehogy sem mutatott jól. Aztán, a nude vonalnál pedig mind a 3 barnás árnyalat sárgás tónusú, ami sokaknak nem fog tetszeni illetve nem fog jól állni. Ezek helyére legalább olyan szép nudeokat tudtam volna elképzelni, mint az őszi új Színmegújító ajakrúzsok. A nude vonal rózsás árnyalatai tökéletesek, ugyanakkor azok nem elég nude-ok. így aki igazi, az ajkakhoz rendkívül jól illeszkedő nude, de matt hatású rúzst szeretne, az sajnos nem itt fogja megtalálni. A színekkel kapcsolatban a másik gondom, hogy a rózsaszínes-vöröses vonal nem igazán különül el egymástól, illetve nem csempésztek egy-egy különlegesebb árnyalatot sem a kollekcióba. Hiányolom a mély burgundit, a taupe-os Kat Von D Lolita féle mályvás-gesztenyés színt, a MAC Heroine féle vibráló neonos lilát.

Szóval összességében ez a rúzs azoknak fog a leginkább bejönni, akik mindenféleképpen rá akarnak ugrani a matt rúzs vonatra és valamilyen olcsóbb alternatívát keresnek, illetve olyat, ami nem készíti ki nagyon az ajkuk bőrét, mert szerintem ezekben nem fognak csalódni. Akik az igazi, tökéletes matt rúzsokat keresik, zéró fénnyel vagy valami hasonlót mint a MAC Retro Matte rúzsai/folyékony rúzsai és az elvárásaiknál szerepel az is, hogy egy rúzs ne hagyjon nyomot egyáltalán, azoknak ez nem fog tetszeni, az tény. De azért szép ez a világ, hogy mindenki megtalálhatja a hozzá passzoló, tökéletes matt darabot, ami épp az ízlésének megfelel. És lehet, hogy valakinek pont az AVON matt rúzsok egyike lesz az. :)

Az rúzsok februártól kaphatóak, bevezető 979 Ft-os áron.

Na de most jön a fogós kérdés: nektek melyik árnyalat tetszik a legjobban? :)

AVON_mattajakrúzs_6

AVON_mattajakrúzs_7

AVON_mattajakrúzs_perfectlynude AVON_mattajakrúzs_perfectlynude_2

AVON_mattajakrúzs_aunaturale AVON_mattajakrúzs_aunaturale_2

AVON_mattajakrúzs_mochamarvelous AVON_mattajakrúzs_mochamarvelous_2


AVON_mattajakrúzs_poshpetalAVON_mattajakrúzs_poshpetal_2

AVON_mattajakrúzs_purepink AVON_mattajakrúzs_purepink_2

AVON_mattajakrúzs_peachflatters AVON_mattajakrúzs_peachflatters_2

AVON_mattajakrúzs_adoringlove AVON_mattajakrúzs_adoringlove_2

AVON_mattajakrúzs_berryblast AVON_mattajakrúzs_berryblast_2

AVON_mattajakrúzs_roseravishing AVON_mattajakrúzs_roseravishing_2

AVON_mattajakrúzs_vibrantmelonAVON_mattajakrúzs_vibrantmelon_2

AVON_mattajakrúzs_coralfever AVON_mattajakrúzs_coralfever_2

AVON_mattajakrúzs_rubykiss AVON_mattajakrúzs_rubykiss_2

AVON_mattajakrúzs_redsupreme AVON_mattajakrúzs_redsupreme_2


 

Nem akarsz egy új posztról vagy videóról sem lemaradni? Kövess a Facebookon, Instagramon vagy a Youtube-on, így mindig naprakész lehetsz!

   pinterest

4 Comments

  1. Szia! Én pont a legvilágosabbakra vágytam (p.nude, au nat., poshp.). Gondoltam ilyen kedvezményes árért belefér, akkor is ha nem a legjobb a textúra. Annyi rosszat olvastam róluk, hogy végül abszolút kellemes meglepetés ért. Talán azt hozzáfűzném, hogy a p.nude és posh petal színt nem célszerű napközben frissíteni, mert tényleg darabos lesz, hanem le kell törölni teljesen és újrakenni. De most a kedvenc az Ideal lilac, alig találni ilyen különleges árnyalatú rúzst. Imádom :)

    • Szia! Na, ez szuper, hogy kellemesen csalódtál bennük :) Én is nemrégiben vettem meg az Ideal Lilacot is (lehet frissíteni fogom vele a posztot), és óriási szerelem lett, gyönyörű az a szín :)

  2. Fú én nagyon vártam a teszteket ezekről a rúzsokról, de egyik szín se tetszik. Kicsit sem. Mostanában mondjuk amugy is nem hagyományos rúzsszínekre vágyom. Csak a mályvás vagy barnás színeket viselem el a kollekciómból magamon. Apropó megvettem végre a mac stonet és becsúszott a whirl is. Végre izgalmas színek, oda meg vissza vagyok, pláne miután a stonehoz sikerült egy elég hasonló rimmel (?!) kontúrcerkát találni :) még kéne pár új szín, mert most a tusvonal rúzs kombó újra nagy kedvencem lett :) Amúgy azt figyeltem meg, hogy vmiért rúzsból amúgyis hajlamos vagyok simán megvenni a drágábbat azok a kedvenc sminktermékeim. Már csak inni kéne többet, hogy ne legyen száraz a szám mellé.

    • Szia! Hát sajnálom, hogy nem tetszenek, én most tökre odavagyok értük :) Egyébként megértelek, nekem is vannak ilyen barnás időszakaim. Mondjuk azért a Kat Von D Lolitát agyba-főbe hordanám, ha tehetném, de már annyiszor volt rajtam, hogy kínos, ha megint abban látnak a munkahelyen :D A Whirl és Stone rúzsokat még nem próbáltam, a Whirl cerkára fáj a fogam viszont, az csodaszép <3 Amúgy a rúzsozás az ilyen vásárlás lavinát vonz maga után, nem lehet leállni vele :)

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked