BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

Tarte Tartelette Amazonian Clay Matte Eyeshadow Palette | Vélemény & Színminták

Vörös rúzsból és földszínekből álló szemhéjpúderekből sosem elég. Számomra legalábbis most ez határozza meg leginkább a sminkelési szokásom és ízlésem, ha valamilyen új sminkcsemegére vágyom. A Tarte Tartelette palettája már hasonlóan kultikus pozíciót nyert az elmúlt kb. 1 év alatt, mint az Urban Decay Naked palettái. A különbség? Szerintem a Tartelette milliószor jobb bármelyik Naked palettánál. Kattintsatok tovább, ha érdekel titeket, hogy miért gondolom így, illetve nézzétek meg a színmintákat és egy, a palettával készült sminkem is! >>>>

Az első online Sephora vásárlásom alkalmával nem volt kérdéses, hogy mi fog először a kosaramba kerülni. Hát persze, hogy a Tarte Tartelette palettája volt az, ami hatalmas siker lett a tavaly év elejei bevezetése óta. Hogy miért? Mert ebben a palettában 12 db, egymással tökéletesen harmonizáló, matt hatású szemhéjpúder lapul, egy csodálatosan kivitelezett, hordozható, kompakt csomagolásban. A csomagolás egyébként számomra csillagos ötös. A felső része átmenetes lila, fényes “Tartelette” felirattal, a paletta többi része viszont arany színezetet kapott, ami végigfut az egész csomagoláson. Persze kinyitva egy óriási tükör is fogad minket, ami a hordozhatóság szempontjából igen hasznos is. Fogásra az egész könnyű, azért nem ajánlom, hogy bárki csak úgy dobálgassa, mert könnyen eltörhet, korántsem olyan masszív, mint egy Naked paletta.

tarte_tartelette

tarte_tartelette_open_5

A szép külcsín nem meglepő módon fantasztikus belbeccsel társul. Én odaadóan imádom a matt szemhéjpúdereket, hiszen ezek a leguniverzálisabbak és remekül állnak mindenkin, pláne a rejtett szemhéjúakon. A Tartelette paletta 12 árnyalata a világostól egészen a sötét árnyalatokig terjed, a sárgásabb tónusoktól egészen a rózsaszín alaptónusúakig. Nagyon tetszik a koncepció is, ahogy a színeket elrendezték, mert az egy sorban lévő árnyalatok remekül harmonizálnak egymással, és látszik, hogy melyik sor milyen tónusokat képvisel. A legfelső sorban a sárgásabb, az alatta lévőben a rózsaszínesebb-lilásabb, az utolsóban pedig a semleges tónussal rendelkező színek szerepelnek. Összességében erre a palettára a hidegebb tónusok jellemzőek, egy melegebb árnyalat sem került bele, ami sokak számára bosszantó lehet, de én kifejezetten örülök neki, mert ahogy már ebben a videóban is mondtam, nem szeretem a meleg színeket. Viszont nem is olyan régen megszületett a Tartelette kistestvére a Tartelette In Bloom, ami azok számára lehet szimpatikus, akik ellentétben velem, nem tűrhetik meg a hűvösebb árnyalatú szemhéjpúdereket. Mondjuk elnézvén azt a palettát, nem tartom kizártnak, hogy ígyis – úgyis az enyém lesz. :D

tarte_tartelette_open

A púderek textúrája krémes-púderes, de nem potyognak és satírozáskor nem tűnnek el a szemekről, jól tapadnak, intenzív színűek. És ez a legnagyobb különbség eközött és a Naked paletták között. Számomra ez a tökéletes szemhéjpúderpaletta ismérve. Nem is tudom, hogy kellene-e ezt még tovább ragoznom, úgy érzem nem, mert ez és a képek, mindent elmondanak.

tarte_tartelette_open_2

tarte_tartelette_open_3

tarte_tartelette_open_4
Sajnos a a bal szélső árnyalat neve nem “Super Moon”, hanem “Super Mom”, ezt kicsit elnéztem :)

A Tartelette egy tökéletes alapdarab minden lány számára, főleg a hideg tónusú színek kedvelőinek, mert remekül hordhatóak önmagukban is, de jól lehet párosítani őket más paletták csillámos-fényes árnyalataival. Ez utóbbira EBBEN A VIDEÓMBAN láthattok példát, ahol ezt a palettát is használtam a szilveszteri bulis sminkem elkészítéséhez. Lentebb pedig az első próbálkozásom láthatjátok, aminél csak a Tartelette középső sorának rózsás színeit használtam.

tarte

Az elérhetőség és az ár egy kényes pontja ennek a sztorinak, tudom, de nem lehetetlen megszerezni. Az ára $45 (kb. 12.000 Ft), ami elég borsos, de a hőn vágyott Naked paletták is hasonló árban mozognak, szóval ez a pénz még összekuporgatható a szülinapos/névnapos/húsvétos/egyéb pénzekből, ha nem akartok róla semmiképpen sem lemaradni. A Tarte termékei Európa hozzánk közel eső részén nem kaphatóak, a Sephorából jelenleg Hollandiába, Németországba illetve Angliába lehet rendelni online. DE! Van egy fantasztikus Angliában élő, magyar tündérkeresztanyánk Edit személyében, aki kérésre be tudja szerezni akár ezt a palettát, akár más Tarte illetve egyéb külföldi kozmetikai márkák termékeit. Nézzetek körül a blogján (http://barbeautysale.blogspot.hu/) vagy írjatok neki közvetlenül emailt, és vele lebeszélhetitek a saját Tartelette palettátok megvásárlását. Én bátran merem őt javasolni, mert az egyik legmegbízhatóbb, legprofibb eladós blogja van a magyar beauty blogger univerzumban. Hiánypótló, tényleg!

Nos, ti mit gondoltok erről a darabról? Megéri a pénzét? :)


Nem akarsz egy új posztról vagy videóról sem lemaradni? Kövess a Facebookon, Instagramon vagy a Youtube-on, így mindig naprakész lehetsz!

   pinterest

8 Comments

  1. Nálam abszolút alapdarab lett ez a paletta, de őszintén szólva a három legvilágosabb szín, különösen a Super Mom kicsit csalódás, jobb pigmentáltságra számítottam. Ettől függetlenül szerintem megéri az árát. :)

    • Fú basszus, eddig félreolvastam és “Super Moon”-nak mondtam/írtam mindenhol :DD Nekem a Super Mom nagyon bejött, pont annyira pigmentált, amennyire szeretem :) Most már ez a paletta nekem is alapdarab, a leggyakrabban ezt húzom elő, ha valami természetes sminket szeretnék :)

  2. Hjajj, nagyon-nagyon szép! Hozzád hasonlóan én is a hidegebb színeket szeretem magamon, valamint nagy vágyam egy csupa matt paletta. Sógoromék kint élnek Németországban, így néha fellépek a honlapra nézelődni, de az árak elrettentenek. :D
    Tavasszal lehet, hogy egy kis pluszpénzhez jutok, addig meg még átrágom magamban a dolgot. :))

    • Hát ne is mondd, iszonyat árak vannak ott :( Ezért én is inkább csak néha-néha fogok rendelni, amikor már összegyűjtöttem rá egy kisebb vagyont :D Szerintem erre viszont tökre megéri várni, engem meggyőzött :)

  3. Kívánságlistás! :) Én és az Alex szekrény is nagyon szeretnénk. :D

  4. . tunderkeresztanya :))) koszi!

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked