BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

Kérdezz-Felelek | A Nap Bloggere Voltam

Van egy igen hasznos kis közösség a Facebook berkeiben, ahol rengeteg blogger gyűlt össze, hogy megosszák egymással a blogolás iránti szenvedélyük, így a végén egy összetartó, támogató közösséggé kovácsolódott össze az 1000 főt is túllépő csapat. Ez a Magyar Bloggerek és Blogkedvelők Közössége csoport, ahol nemrégiben egy olyan kezdeményezés indult, melyben egy nap mindig egy adott bloggernek tehetünk fel kérdéseket, olyanokat, amikre egyébként nem lett volna mód megkérdezni vagy pusztán csak eddig nem kaptunk választ. A legutóbbi alkalommal én voltam a soros, így a feltett kérdésekre (amit ezúton is nagyon köszönök a lányoknak :)) most ebben a posztban adok választ. Kíváncsiak vagytok rájuk Ti is? Akkor olvassatok tovább! >>>>

Mi az öt kedvenc sminkterméked?

Jelen pillanatban a Missha BB krém, a MAC Mineralize Skinfinish Lightscapade highlighter, az Anastasia Brow Wiz szemöldökceruza, Kat Von D Lolita folyékony rúzs és a Nivea MEN after shave balzsam, amit primerként használok :D

Mikor kezdtél el sminkelni és mi volt az első sminkterméked?

Amióta az eszemet tudom, a sminkelés körül járt minden gondolatom. Egyébként intenzívebben kb. 16-17 éves koromban kezdtem el sminkelni, akkor bukkantam rá a YouTube-ra és faltam a sminkes videókat. Az első sminktermékemet nehéz megválaszolni, mert nekem kicsi korom óta voltak ilyen-olyan sminkcuccaim, nem emlékszem melyik volt az első (talán valamilyen rúzs). De az tudom, hogy mikor az IM-hez vagy a Bravo-hoz csomagoltak rúzsokat, szemhéjpúdereket stb., azokat előszeretettel nyúztam. Volt egy összecsukhatós, kicsi sminkbőröndöm, amit a nagypapámtól kaptam Amerikából és abba gyűjtöttem a kincseket. Aztán a fősuli elején varázsoltam két szerszámos csavartárolóból sminkes “tornyot”, amit végül pár éve az IKEA Alex váltott le :) Na de elkanyarodtam a témától nagyon, szóval összefoglalva: nem emlékszem mi volt az első sminktermékem így konkrétan :)

Az első smink, amit a blogra kitettem :)

Kik a kedvenc magyar és külföldi “youtube guruid”?

Őszinte leszek, ha konkrétan sminkelésről van szó, akkor nincs magyar kedvencem, de szépségápolás/kozmetikumok/egyéb témában Szandrát és Fruzsit szoktam követni rendszeresen, illetve Magdi is most csatlakozott a YouTube szcénába, szóval az tuti, hogy ő is benne lesz a repertoáromban. :)

Külföldiek terén iszonyat sok gurut követek, mindegyiket másért szeretem. Desi Perkins, LustreLux, Chrisspy, Amanda Elsing, NikkieTutorials, Jaclyn Hill, Jeffree Star, Itsmyrayeraye azok, akiket a glamúros sminkekért és a legfelkapottabb sminkújdonságokért szeretek követni.

Lisa Eldrige, Jackie Aina, Tania Waller, Charlotte Tilbury, azok akik a reálisabb, élhetőbb sminkeket készítik, nem esnek túlzásba se kontúrral, se bakinggel, pusztán szuper sminkeket csinálnak, követhető, a hétköznapokra is átültethető tanácsokkal, amik pontosan olyanok, amilyeneket a mai divatsminkhez köthető trendek diktálnak.

Tati és KathleenLights csatornáit pedig pusztán a remek és az esetek többségében 100%-ig helytálló termékinfóik, termékjavaslataik, na meg persze a cuki személyiségük miatt követem. De ott van még Michelle Phan, Promise Phan, Glam and Gore, Patrick Starrr, MannyMua, MakeupGeek, vagy Grav3yardgirl, akiket csak így puszta szórakozásból követek szívesen. Szeretem az olyan gurukat, mint ők, akikkel tudok azonosulni és nem kapcsolom ki 1 perc után a videójukat pusztán azért, mert úgy érzem, nem tudtam eléggé az ő hullámhosszukra hangolódni.

Van olyan sminktrend, ami szerinted borzalmas?

Agyonkontúr, kockaszemöldök, agyonbaking agyon8rétegalapozóval, plusz a “clown contouring” és társai. Részletesebben erről már ebben a posztban mindent kifejtettem  :)

Mely kor sminkjeit tartod szépnek?

Hát ide maximum a 20. század sminktrendjei közül válogathatnék, mert azelőtt ugyebár sminkelés, a szó mai jelentésében, nem volt. A kedvencem az 50-es évek nőies, klasszikus sminkje a cicaszemekkel és vörös rúzzsal, a másik pedig a 90-es évek nagyon natúr, visszafogott szemsminkje, barna ajkakkal.

Hol élnél legszívesebben?

Franciaországban vagy az USA-ban.

Melyik a kedvenc filmed és könyved?

Kedvenc könyvet és filmet is nehéz mondanom, mert nincs egy örök favoritom sem, sokfélét szeretek filmben és könyvben, ahogy zenében is. Jane Austen – Büszkeség és Balítélet, Charlotte Bronte – Jane Eyre és Vladimir Nabokov – Lolitája számomra úgy, ahogy van, tökéletesek. Filmben pedig ezeknek a könyveknek a filmadaptációi :)

Melyik sminkmárka a kedvenced?

Szintén nehéz megválaszolnom, mert nem vagyok az a fajta, aki csak egy valaminél horgonyoz le :) Olcsóbb árkategóriában a Catrice-nek nagyon tetszenek a termékei, mert a cuki kinézet nagyon jó minőséget rejt, magasabb árkategóriában pedig…. nem tudom, talán az Urban Decay-t mondanám. :)

Ha csak egyetlen sminkterméket választhatnál, mi lenne az?

Szempillaspirál. A mega-giga hosszú pilláim nélkül félember vagyok.

Ha mostantól mindig csak egyféleképpen sminkelhetnél, melyik már elkészített és posztolt sminked lenne az?

Ő. Persze jobb szemöldökkel ;)

Kattintsatok a képre és nézzétek meg a sminkhez tartozó blogposztot!

 

Balayage, azaz modern ombre hajhoz szerinted hogy érdemes sminkelni? Alapvetően ősz-tél típusú nők, szőke-vörös beütéssel szerintem igazi smink kihívás előtt állnak. Mennyire értesz egyet az évszakelmélettel, ha már itt tartunk?

Egyszerű válaszom lesz: sminkeld magad úgy, ahogy eddig is. A hajszínváltozás nem fogja megváltoztatni a vonásaid vagy kisebbíteni az orrodon, csontosabbá tenni az arcod. A hajszín önmagában semmit nem ér, ha nem nézzük hozzá, hogy milyen a szemed illetve a bőröd színe/tónusa, vagy az arcod karaktere, de mivel ahány ember, annyi féle variáns létezik erre, és nem feltétlenül a Nagy Könyvben leírtak szerint kell mindig menni, mert az “eltévelyedések” egy-egy irányba igazi meglepetéseket okozhatnak. Én nem hiszek az évszak elméletben, sem a hajhoz/szemhez/ruhához illő sminkben, mert egyszerűen butaság és bekorlátolja az embert. Az évszak elmélet arra jó, hogy nagyjából megtaláljuk a legelőnyösebb árnyalatokat magunkhoz, amik az arcunk/testünk egyes elemeit jobban kiemelik, mint a kevésbé előnyöseket. Viszont ez a rendszer beskatulyázza az embereket és nem engedi őket szabadon szárnyalni. Ha szőke hajad van, világos, bőröd, kék szemed, akkor nem hordhatsz barnát vagy feketét, ha fekete hajad, fehér bőröd, akkor nem hordhatsz pasztell színeket stb. Milyen butaság ez? Mikor ezt tanultam, zsigerből utáltam az egészet, mert nekem nem ez a hitvallásom, amit ez az elmélet képvisel. Én hiszem, hogy merni kell bevállalni olyan dolgokat, amik a szabály szerinti leírástól eltérnek és kísérletezni kell, ameddig meg nem találjuk azt a színt, azt a sminket, azt a stílust, ami hozzánk a legjobban passzol és magunknak is a legjobban tetszik. Sminkben alapvetően egy semleges, füstös barna satírral, plusz nude ajkakkal nem lehet melléfogni, rengeteg alkalomra hordható, csak azt kell megtanulni, hogy magunkon hogyan tudjuk a legszebben elkészíteni. Én kicsit életszerűtlennek tartom, hogy sminkben a hétköznapokon bárki bármilyen színt használjon, szóval egy puszta hajszíncserének nem kellene módosítania az egész sminkelési procedúrán.

Miért kezdtél el sminkekről blogolni? Ez nálad hobbi vagy hivatás?

Mert ez érdekelt, amióta világ a világ, egyrészt. Másrészt azért, mert abban az időben (2011-ben) tapasztaltam, hogy a beauty blogolás nem csak a kiváltságosoké, hanem bárkié, hiszen magyar lányok is előszeretettel írtak ilyen témában itthon, már akkor is. Harmadrészt pedig szerettem volna megörökíteni, összegyűjteni és másoknak is megmutatni a sminkes agyszüleményeim. :) Ez nálam hobbi ÉS (bár nem főállásban) hivatás, szeretném, ha ez így is maradna.

Azt írtad, hogy menyasszony vagy. Szervezed már az esküvőt? Magadat akarod sminkelni? Hogyan kérték meg a kezed?

Menyasszony vagyok, de a feleséggé válásom az nem idén és nem is jövőre fog megtörténni, szóval még semmilyen szervezkedésben nem vagyok. Most a legfontosabb projekt az életemben a lakásvásárlás, úgyhogy jelen pillanatban egy közös otthonra gyűjtjük a pénzt, ami csak jövőre fog realizálódni, ha minden jól megy. Ezt követően pedig persze a következő lépés az esküvő lesz, de hát az is sajnos pénz kérdése. A második kérdésre a válaszom pedig, hogy természetesen! Mást nem tudnék elképzelni erre a feladatra, mert úgy gondolom, hogy ha magamat sminkelem ki, abból baj nem lehet. Plusz, olcsóbban is megúszom az egészet ;) A lánykérésem történetéről röviden ITT írtam, de azért a kérdésre válaszolva gyorsan összefoglalom itt is, hogy hogy történt. Tavaly Párizsban nyaraltunk a párommal, és a nyaralásunk második napján, a Versailles-i Kastély kertjének egyik szökőkutas, pavilonos szegletében ücsörögve tette le elém a gyűrűt illetve tette fel a kérést, amit elsőre el sem hittem, hogy ez igaz és komolyan gondolja. De nem álmodtam, valóban megtörtént! Életem egyik legemlékezetesebb pillanata volt. :)

IMG_8881

Honnan jött a blog neve?

Miután befejeztem az előző blogom és már tervben volt, hogy elkezdem ezt az újat, éjszakákon át fetrengtem, szenvedtem, bújtam a különböző oldalakat, hogy hátha jön az ihlet és azzal együtt valami egyszerű, de mégsem túl egyszerű, jól hangzó, de mégsem kiejthetetlen blog név, amiben önmagam is megtalálhatom. Aztán a L’Occitane weboldala megadta a kezdő lökést :D Ugyanis van egy termékcsaládjuk, a Lavande, aminek a fő összetevője a levendula (a “levendulát” franciául úgy mondják, hogy “lavande”). Ennek a hangzása nagyon megtetszett, mert nem akartam nagyon csattogós (r,t,k) mássalhangzókkal teletömött, sem “beauty by/style by” jellegű, számomra semmitmondó címet sem. Aztán próbáltam valamilyen szókapcsolatot összehozni ezzel és ekkor jött az “andante”, aminek a jelentése lágy, lassú tempójú (zenemű általában). Mivel a két szó jól összekapcsolható a hasonló szótagok miatt, így lett a Lavandante. Nincs konkrét jelentése, de úgy érzem mégis, hogy teljesen passzol hozzám, a bloghoz, az értékekhez, amiket képviselek.

Hova tervezitek a nászutat?

Hát egyelőre még sehova :) Én szívesen elmennék valami egzotikus helyre, például Thaiföldre.

Milyen témában olvasol blogokat?

Kizárólag beauty témában követek sok blogot.

Milyen sorozatokat szoktál nézni?

Nehéz behatárolnom, ezért inkább felsorolom :) Amit állandó jelleggel néztem ebben a pár évben és folytatni is fogom az a Game of Thrones, Walking Dead, American Horror Story. Az utóbbi 1 évben, amikre rákattantam és biztos folytatom tovább az az Orange Is The New Black, Jessica Jones, How To Get Away With Murder, Silicon Valley, Ash vs Evil Dead, Girls. Amiket viszont nem tudtam folytatni és valószínűleg nem is fogom az a Once Upon a Time, Vampire Diaries, Two Broke Girls, Big Bang Theory, The Dome, Scream Queens és megannyi más. Most, hogy itt a Netflix, van már egy csomó új kiszemeltem, amikbe tuti belekezdek (Daredevil, Making a Murderer, Master of None például).

A blog mellett van rendes munkahelyed vagy tanulsz még?

Is-is. 3 éve végeztem a fősulin, azóta kizárólag csak a karrieremmel törődtem, dolgozom látástól Mikulásig és nagyon boldog vagyok, mert szuper munkám van. Viszont az elmúlt időben mindig előjött a továbbtanulás gondolata a környezetem révén, így idén jelentkezni fogok mesterképzésre. Szóval szeptembertől, ha minden jól megy, nem csak dolgozni, de tanulni is fogok. :)

Melyik az az ország, ahová mindenképpen el szeretnél jutni?

A kérdés helyesen: hova NEM szeretnék eljutni? Hát Ausztráliába soha. De ahova igen, oda ugye mondhatok hármat? :)

1. Egyesült Államok. Tudom, mindenki erről álmodozik, de nem izgat, én is vágyom rá, hogy lássam. Legalább, ha nem is az egész országot, de New York-ig szívesen eljutnék.

2. Egyesült Királyság – Anglia. Az angol kultúra a modern európai élet alapját képezte. Naná, hogy látni akarom!

3. Olaszország vagy Franciaország déli vidékei, mindezt nyáron. A tengerparti sütkérezés és a városnézés kombója nagyon kedvemre való lenne.

Sminkelésről írsz, de mi a helyzet az öltözködéssel? Milyen ruhákat viselsz szívesen?

Főleg a lezser, kényelmes viseletet preferálom a leginkább, valami extrával megbolondítva, de igyekszem jobban a nőcis vonal felé tendálni, mert úgy érzem, hogy ezen a téren még van mit fejlődnöm. Meg úgy ámblokk öltözködés terén. Sajna többet költök sminkre, mint ruhára, így a ruhatáramba csak különleges alkalmakkor kerül új darab.

Mit csinálsz a szabadidődben a blogon kívül?

Filmezek és olvasok. Uncsi vagyok, de a blog az egyetlen és örök hobbim, amire a szabadidőm kb. 90%-át áldozom.

Mik az 5 éves terveid?

Lakásvásárlás, Házasság, Gyerek. Ezek a személyesebb céljaim, kb. ebben a sorrendben. Jó lenne persze még ez alatt az idő alatt sok helyre utazni, illetve a blogot is szeretném tovább virágoztatni. A nagyobb karriercéljaim megvalósítása szerintem a 6. évtől fog kezdődni :)

3 kedvenc drogériás és 3 kedvenc high-end sminkterméked?

Drogériás: Catrice vízálló szemhéjtus, Essence Make Me Brow szemöldökzselé, L’Oréal So Couture szempillaspirál High End: Chanel krémpirosítók, Marc Jacobs Le Marc ajakrúzs, Tarte Tartelette szemhéjpúder vagy Dior Lipglow ajakbalzsam, nem tudok dönteni :)

Parishaul

Kedvenc sminktipp?

Arcpermet + vékony alapozó + Lisa Eldridge pinpoint technika

Egy kicsit mesélj az esküvődről, milyennek tervezed?

Bár nem vagyunk benne a szervezésben még és egy jó darabig nem is leszünk, azt megbeszéltük, hogy nem tervezünk nagy hacacárét, inkább egy szűkkörű ünneplést a családdal és barátokkal, egy finom ebéddel karöltve. Ruhában ilyesmit képzeltem el, dekorban valami egyszerűt és romantikusat szeretnék. Ez viszont még nagyon a jövő zenéje :)


Nem akarsz egy új posztról vagy videóról sem lemaradni? Kövess a Facebookon, Instagramon vagy a Youtube-on, így mindig naprakész lehetsz!

   pinterest

2 Comments

  1. Szuper poszt volt, nagyon tetszettek a válaszaid. :) Jajj, régi IM meg 100xszép és Bravo Girl, mennyire jók voltak már. :D

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked