BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

Kat Von D Everlasting Liquid Lipsticks | Swatches & Review

Ha 2015 legnagyobb durranását kellene kiemelnem, akkor biztosan a mattra száradó, folyékony rúzsokat emelném ki. Ezek a darabok ugyanis a rúzsok királynői, a krémek krémje: intenzív színekkel rendelkeznek, mattak, ezáltal rendkívül tartósak, tehát a legjobban megfelelnek a nők által felállított követelményeknek a rúzsokkal szemben. A következőkben szeretném nektek bemutatni az egyik legfantasztikusabb brand legszuperebb folyékony ajakrúzsainak pár darabját, amelyek garantáltan le fognak titeket nyűgözni. Ezek a Kat Von D Everlasting Liquid Lipstick folyékony ajakrúzsai a Lolita, Lolita II és a Requiem árnyalatokban.

Javában tart a folyékony ajakrúzs láz, én pedig nagyon imádom a hypeot körülötte, annak ellenére, hogy eddig csak 1-2 márkától (Lancôme Absolue Velours, Pupa I’m Matt és Coloured Raine) próbáltam hasonlókat. Persze még mindig csábít a többi, nagy népszerűségnek örvendő brandek darabjai is (Jeffree Star, Dose of Colors, Violet Voss, Anastasia Beverly Hills, Stila, Lime Crime stb.), de sajnos a választék végtelen, a pénzem viszont véges, így alkalmanként csak 1-1 darab jut a kosaramba. A legnagyobb öröm az, amikor tudom, hogy az adott darab egy karnyújtásnyira van tőlem, hiszen ezeknek a többségét itthonról is megrendelhetem könnyűszerrel. Ám vannak az USA kizárólagos márkák (Tarte, ColourPop, Kat Von D), amikhez hozzájutni vagy egy kedves ismerősön keresztül lehet, vagy az úgynevezett “mail forwarding” szolgáltatással, ami annyit tesz, hogy egy adott szolgáltató az USA-n belül elszállítja a rendelést a kijelölt raktárjába, majd egyenesen házhoz szállítja azt. Előny: bármit meg lehet rajta keresztül venni. Hátrány: iszonyatosan drága a szállítás + felár + vám. Ezt az opciót én egymagam inkább kihagytam, így maradt a sóvárgás. Ugyanis a Tarte illetve az egyik legnagyobb vágyam, a Kat Von D termékei izgattak engem a leginkább, de hozzájutni nem igazán volt lehetőségem. Aztán jött az isteni szikra és a felismerés, hogy van valaki, akin keresztül ezt mégis meg tudom oldani, és aki nagyon, de nagyon kedves számomra…és pont Németországban lakik, ahova szállít a Sephora! ;) Na de nem is húzom tovább a szót, a lényeg a lényeg, hogy sikerült az átadás-átvétel, így a zsákmányolás során 3 Kat Von D folyékony rúzst is megszereztem: egy teljes kiszerelésűt a Requiem árnyalatban és a Lolita Lip Duo-t, amiben 2 kis kiszerelésű ajakrúzs van: az eredeti és sokak által istenített Lolita illetve annak az egyik variánsa, a Lolita II.

KVD_everlasting_liquid_lipstick_lolita_requiem

Én naiv még a Coloured Raine ajakrúzsok próbálásánál azt hittem, hogy nem létezik folyékony ajakrúzs és folyékony ajakrúzs között különbség. Nos, dehogynem. Óriási a különbség. Ezért a már említett Kat Von D (továbbiakban KVD) darabok teljesítményét csak a Coloured Raine (továbbiakban CR) darabok összehasonlításával tudnám a leginkább szemléltetni. Szerencsére mind a Requiem, a Lolita és a Lolita II esetében nagyjából hasonló következtetéseket tudtam levonni, így nem tudom azt mondani egyikre sem, hogy rosszabbul teljesített a másiknál.

Csomagolás: A Requiem teljes kiszerelésű, vékony, de hosszú tubussal rendelkezik, gumírozott fogantyúval, elegáns rózsamotívummal van díszítve. A díszítés és a gumírozás hasonló a mini lip duo esetében is, de természetesen ezek kisebbek és tömzsibbek. A lip duonál azt tapasztaltam, hogy a levegő jobban megragad a tubusban, ezért mikor lecsavarom a tetejüket, az applikátor szinte kipattan a helyéről. Picit félek attól, hogy a tartalma egy idő után ki fog folyni a benne maradt levegőtől, de reménykedjünk a legjobban. Az applikátoruk nagyon hasonló első ránézésre, mint a CR daraboknál, de ha jobban megnézzük, egy fokkal hosszúkásabb, a csomagolás pedig bár műanyag, sokkal ízlésesebb és kifinomultabb, mint a CR folyékony rúzsoké.

Kiszerelés: A teljes kiszerelésű KVD ajakrúzsok 6.6 ml anyagot, a mini kiszerelésű darabok 3 ml-t, a CR ajakrúzsok 4 gr terméket tartalmaznak.

Színek: 

  • Requiem – “Soft Lilac” a leírása szerint, tehát egy nagyon finom, visszafogott, sötétebb, hideg tónusú lila. Inkább a lila és a rózsaszín között áll. Felkenve először nagyon világos, szinte ijesztő, de ahogy bemattul, úgy sötétül is, és egy jól hordható, kellemes árnyalat alakul ki belőle. Az alábbi képen például ez szerepel rajtam, láthatjátok, hogy nem üt el a bőrömtől illetve nem mutat fehérnek az ajkaimon.

glitter purple2

KVD_everlasting_liquid_lipstick_requiem

  • Lolita – “Chestnut Rose” a leírása szerint, tehát ez egy barnás árnyalat, rózsaszínnel keverve. A teszt képeken önmagában sötétnek tűnhet, pont azért mert egy kisebb vörösebb tónus is bejátszik ennél a színnél. Ez a klasszikus 90-es évek/Kylie Jenner színkombináció, ami nekem kifejezetten tetszik.

KVD_everlasting_liquid_lipstick_lolita

  • Lolita II – A “Lolita” család érdekessége, hogy az elmúlt másfél év során több variánsa is megjelent, ami abból fakadt, hogy rosszul keverték ki az eredeti verziót. A szettben található Lolita a 3. verzió a sorban, de hamarosan jön az OG Lolita, ami az eredeti színárnyalata lesz az elsőként kiadott verziónak. A Lolita II pedig egy másik megközelítése az eredetinek. Ezt ” Terra Cotta Nude”-ként írják le és lényegében mindent elmond. Több benne a narancsos árnyalat, mint a barnás, sötétebb bőrűeken kifejezetten szuperül mutat. Magamon valahogy nem az igazi, nekem túl sárgás és nem érzem a bőrömhöz passzolónak.

KVD_everlasting_liquid_lipstick_lolitaII

Állag, textúra: Mind a CR, mind a KVD folyékony ajakrúzsok folyósak a felvitelnél először, majd pillanatok alatt mattra száradnak. A CR rúzsok tesztelésénél az első poszt óta több tapasztalatom lett és bár ott azt írtam, hogy nem ragadnak a nap végére, sajnos ezt meg kell cáfolnom, ugyanis az elmúlt időben azt vettem észre, hogy egy kicsi ragacsosság megmarad illetve ha morzsával járó dolgokat ettem, akkor azok beleragadtak picit a rúzsba. Plusz ezek szárítanak is rendesen. A KVD rúzsok nagyon hasonlóak ehhez, mégis, teljesen máshogy viselkednek rajtam. Selymes mattra száradnak, nyomot ezek sem hagynak, nincs ragacsos felületük a nap végén sem, de az ajkam belső pereménél azért hajlamosak ragadni. A szárító természet nem olyan intenzív, mint a CR rúzsok esetében, ezért valahogy szebben is megül az ajkakon, kellemesebb érzés viselni.

Tartósság: Nos azt tapasztaltam, hogy a nagy kajatúrákat (pláne ha sült kolbász vagy egyéb zsíros ételek kerülnek az előtérbe) nem bírja. A belső része az ajkamnak teljesen lekopik, csak a külső ív marad, viszont szépen lehet javítani, anélkül, hogy túl sok réteggel bombáznánk az ajkainkat. A Requiem egy ilyen nap után, újrafestés után is egész decens maradt, a Lolita sajnos hagyott egy halvány, elmosódott körvonalat az ajkaim körül, így nem volt már a nap végére olyan szép és tökéletes, mint reggel, amikor felkentem. A CR darabok viszont egész nap tartanak rajtam, kb 1-2 újrafestésre van mindig szókségem, a KVD esetében ennél picit többre. Viszont a CR rúzsokkal ellentétben nem ragadt rá se morzsa, se semmilyen szösz, végig sima felületű maradt.

KVD_everlasting_liquid_lipstick_lolita_requiem_4

Ár: A KVD Everlasting folyékony rúzsok $19, míg a CR folyékony rúzsok $17-ba kerülnek. Az előbbit kizárólag az amerikai Sephorában (jelen pillanatban innen Japánba, Kanadába, Németországba, Hollandiába, Norvégiába és a UK-ba szállítanak, összegtől függően adnak szállítási kedvezményt, de 10 euró alatt nem lehet megúszni a szállítást), utóbbit a CR saját honlapján lehet kapni, kb. $9-os szállítási költséggel.

Megéri? Abszolút. A tartósság szempontjából nincsenek illúzióim, hiszen ha evésről van szó, a jó Isten se tudja azt a rúzst az ajkamon tartani. Viszont a komfort, a praktikum, az elegáns külső nekem sokat számít, és ebben a KVD folyékony rúzsok fenomenálisan teljesítenek, számomra rendesen lepipálták a CR rúzsokat, pedig azokba nagyon sokáig szerelmes voltam. Most a cél az, hogy Pokémonok módjára megszerezzem, ha nem is mindet, de a lehető legtöbbet, mert számomra ezek jelen pillanatban az abszolút tökéletes folyékony rúzsok!

Nektek melyik folyékony ajakrúzst kínáló márka darabjai tetszenek a legjobban? Írjátok meg kommentben!

   pinterest

2 Comments

  1. szpirita

    Köszönöm ezt a posztot! A Lolita az abszolút álom szín a számomra, sehol nem találtam eddig semmi hozzá foghatót. Szerintem, az a különlegessége, hogy van benne egy csipetnyi lilás árnyalat is a barna mellett. Köszi a beszerzési tippet is!

    • Igazán nincs mit :) Hát a Lolita nem véletlenül fogy el irtó gyorsan mindenhonnan, csodás szín!

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked