BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

6 lépés, amivel ragyogni fog a bőröd, avagy így “strobingolj”!

Strobing. Ez a neve a nem is olyan újkeletű trendnek, ami lényegében az arcformázást pusztán az arc legmagasabb pontjainak kiemelésére bízza, kontúrozás nélkül. Miközben mindenhonnan ez a hatalmas hír folyt, én egy kicsit szkeptikusan néztem az eseményeket, hiszen a strobing maga nem egy nagy kunszt a gyakorlottabbak számára, szóval igazából nem is értettem, mi ez a nagy hype. Aztán ahogy csillapodott a téma, úgy én is egyre jobban ráéreztem az ízére és megértettem, sőt meg is kedveltem. Ha Ti is szívesen megtanulnátok alkalmazni ezt a technikát, akár a hétköznapokon is, akkor olvassatok tovább!

A nagy pálfordulásom a strobinggal kapcsolatos érzéseimet illetően nagyon hirtelen ért. Rájöttem, hogy imádom, ha a bőröm egészségesen fénylő. Nem, ez nem azt jelenti, hogy tocsog az arcom a zsírban, hiszen a strobingnak nem ez a lényege. A MAC sminkmestere, Gordon Espinet fogalmazta meg szerintem legjobban, hogy pontosan mi is a strobing: “A strobing a finomságról, a finom árnyalatokról és az elérhető, kiemelésen és ragyogáson alapuló szépségről szól.” És ha már MAC, biztos ismeritek az ikonikus Strobe Creamet, ami kinyomva fehér, tejszerű folyadék, de eloszlatva gyönyörű fényt ad a bőrnek. Ez az egyébként ikonikus termék 2000-ben jelent meg, de azóta is töretlen a sikere, hiszen szuper gyorssegély a fáradt, fakó bőrnek, ami hidratáló és frissítő növényi kivonatokkal, hatalmas dózisú zöld teával van tele.

strobing8

Szóval a Strobe Cream a strobing trend miatt fénykorát éli, hiszen gyönyörűen működik önmagában – smink alá vagy felé, vagy alapozóba keverve – amivel fokozható a bőr ragyogása. Ugyanakkor a highlighter porokkal még intenzívebbé lehet tenni a fényét. Nekem például most egy nagy kedvencem (az arany highlighterek mellett) a MAC Pink Porcelain Mineral Skinfinish (MSF) highlightere, ami egy limitált darab volt pár éve (nyilván -_-). Ez egy rózsaszínes MSF arany csillámokkal, a fehér bőrömön csodásan mutat. Ha egy hasonló MAC dupe-ot mondhatnék, akkor ehhez talán a legközelebb a Lightscapade MSF áll, bár ez nem rózsaszínes, sokkal inkább ezüstös alapú, de gyönyörűen kiemeli a tejfehér bőr minden szépségét. Sötétebb bőrrel rendelkezőknek viszont a Global Glow vagy a Cheeky Bronze MSF lehet a tökéletes választás.

Szóval igen, fontosak a jó termékek, ha a strobing technikáját szeretnénk alkalmazni saját magunkon, na de pontosan mi is az a bizonyos “strobing technika”? Kövesd a következő lépéseket és te is könnyen elérheted a hőn áhított finom, egészséges ragyogást!

 1.  Emeld ki az arccsontod!

strobing2

Na de mielőtt csak úgy ukk-mukk-fukk beleugornál a legjobb részbe, a következőkre figyelj. Ha krémes highlighterrel kezded a strobingolást, ahogy én is, arra fontos ügyelned, hogy az alapozódat ne púderezd le előtte, mert a krém és a púderes alap nem lesz kompatibilis egymással, így csúnyán megül az arcodon a highlighter. Ezért a highlighter krémet a még frissen alapozott bőrödön oszlasd el, először az arccsontod mentén. Hogyan tudod az arccsontod helyét meghatározni? Mosolyogj! Ekkor kitüremkednek az almácskáid és a kitüremkedő rész legmagasabb pontjának gerince mentén ütögesd el a krémet. Ne vidd ki a halántékodig, nagyjából a szemed vonalában végződjön, és felfelé ütögesd a halántékodon. Érdemes egy nagyon picit a szemöldököd felé is tenni, így lesz az igazi ;)

2.  Adj fényt az orrnyergednek is!

strobing3

A szélesebb orrnyereggel rendelkezőknek ez egy nagyon praktikus trükk arra, hogy vékonyabbnak tűnjön az orr, de az olyan keskeny orrnyergűeknek sem kell kihagyniuk ezt a lépést, amint ami nekem van. Egy pöttynyi mehet az orr csúcsára, egy kevéske az orrnyeregre és már gyönyörűen ki is van emelve ez a terület is.

3.  Ne hagyd ki az ajkad sem!

strobing4

Ezt a részt is nagyon szeretem, hiszen a krémes highlighter remekül kiemeli az ajak ívét és az alsó ajkakat is optikailag megnagyobbítja. A kupidó-íven dörzsöld végig néhányszor a krémet, majd a maradékot ütögesd az alsó ajkaidra. A bátrabbak picit az áll középső pontjára is tehetnek a krémből, de ezt én nem tettem meg, hiszen az már túl fényesnek mutatná az arcom. Én viszont a természetes ragyogásra törekedtem.

4.  Egy pici mehet a szemzugokba is

strobing5

Gyakran használt technika a smink szakmában, hogy a belső szemzugok kiemelése. Ez megnyitja a tekintetet és fényt ad a szemeknek, az apróbb szeműeknek egy nagyon hasznos trükk. Ha nincs kéznél ecset, akkor a kisujjunkkal könnyedén eloszlathatjuk a higlightert a belső szemzugban.

5.  Nyugodtan használhatsz púdert

strobing

Oké, szóval már úszunk a highlighter mámorban, de azért ne feledjük el: nem jó, ha mindenhol fénylik az arcunk. Válasszunk egy finom őrlésű púdert és azt óvatosan tapogassuk fel a szem alatti és az orrcimpák melletti területekre, a homlok közepére és az állra, vagy akinek olajosságra hajlamos a bőre az az arc oldalsó részére is tehet belőle. Ha valahol túl sok lett a highlight és picit visszavennél belőle, oda is nyugodtan tehetsz, de csak egy leheletnyit, hogy ne vesszen oda a gondos munkád. Ne ess a ló túloldalára, nem kell ultramattá alakítanod a bőröd ezen részeit. Inkább törekedj a szaténos hatásra.

6. Fokozd a ragyogást!

strobing6

Mivel extra fényes hatásra vágytam és picit fixálni is akartam a krémet, ezért egy púder állagú highlighterrel finoman végigmentem az előző lépésekben leírt területeken. Ide a már jól említett Pink Porcelain MSF-t használtam, ami remekül harmonizált az alapommal. A felviteléhez remek választás egy szellősebb szálakkal rendelkező ecset, amivel körkörös mozdulatokkal oszlattam el a csillogó púdert.

Ha kész vagy, már mehetsz is ragyogni ;)

strobing7

A végeredmény magáért beszél. :) Viszont azt még el kell mondanom, hogy nem mindenkinek fog tetszeni ez az összhatás, különösen az olajosabb bőrűeknek, hiszen ők pont a fényesség ellen küzdenek. Úgy gondolom, ez mindenkinek az ízlésén múlik, hogy mi tetszik neki, mit szeret látni magán, mit próbál ki szívesen. A trendeket persze nem kötelező követni, hiszen mindenkinek megvan az egyéni preferenciája. Viszont, aki bevállalós és szeret kísérletezni, annak ezt a technikát is érdemes kipróbálnia.

   pinterest

4 Comments

  1. Szuper poszt! Most is, mint mindig, gyönyörű vagy! :) Nagyon jól áll Neked ez a technika!

  2. Szia! Így a tél közeledtével egyre jobban tetszik ez a terend és már nagyon érik nálam egy krémes highlighter beszerzése. Van esetleg olyan amit ajánlanál? Vagy strobe krémet használtál? Az van is nekem de inkább “sminkalapként” van használatban :)

    • Szia Rita!

      A Strobe Cream nagyon jó egy finomabb highlighternek vagy ha egy intenzívebb fényt szeretnél, akkor a MAC-től a Luna Cream Colour Base szép még, gyönyörű fényt ad a bőrnek, de arra figyelned kell, hogy nem kell belőle sok, plusz frissen lealapozott bőrre tedd fel. Ezen kívül még szerintem jó választás lehet a Nars Illuminator Copacabana árnyalata, ez egy ezüstös-rózsás darab, sokkal intenzívebb. HQHair.com-on vagy Lookfantastic.com-on pikk-pakk meg tudod rendelni. Sajnos itthon csekély a választék a krémes highlighterekből, így én ezeket tudom neked nyugodt szívvel ajánlani. :)

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked