BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

The Body Shop Fresh Sorbet Blush – Swatches & Review

Szeretem az innovációkat, ha a kozmetikumokról van szó, így pirosítók terén is mindig érdekeltek a por állagtól eltérő mechanikával működő darabok. A The Body Shop Fresh Sorbet Blush pirosítója szerintem ebbe a kategóriába tartozik, így természetesen izgatottan próbáltam ki ezt a terméket. Ha kíváncsiak vagytok mi a véleményem róla, illetve érdekel titeket hogyan mutat rajtam, akkor olvassatok tovább!

A The Body Shop Fresh Sorbet Blush pirosítójával még pár hete találkoztam Lolly Facebook oldalán és teljesen beleszerettem. A színek fantasztikusan vibrálóak és őszintén, én nagyon szeretem a krémpirosítókat, mert sokkal tartósabbak és természetesebbek az orcákon. Aztán nemrég volt szerencsém ahhoz, hogy leteszteljem, így került hozzám ez a darab.

TBS_freshblushsorbet_Lycheeblossom_2

A leírása szerint “ez a könnyed, sorbet állagú krémes pirosító azonnal természetesen üde arcpírt varázsol az arcodra, ami akár 12 óráig is tarthat. A pirosítás mellett tökéletesen hidratál. Nagyon jól építhető a színe, így pont olyan színárnyalatot hozhatsz létre, ami tökéletesen illik az arcszínedhez.” Összesen 4 színben kapható, amik főként a különböző bőrtónusokhoz igazodva lettek kialakítva. Ezek közül a legvilágosabb bőrűeknek ajánlott a Lychee Blossom nevű hideg rózsaszín árnyalat.

A tégelyt kinyitva egyből szembetűnő volt annak tartalmának állaga. Ez ugyanis nem hab állagú, mint ahogy vártam, hanem krém, egy az egyben. Persze sűrűbb, mint egy arckrém, hiszen belenyomva az ujjam a tégelybe a krém nem válik el olyan könnyen az ujjamtól. Az illata meglepően erős, parfümös, ami számomra szokatlan, mert eddig még nem találkoztam ilyen intenzív aromával más pirosítóknál. Az erős illat egyébként elszáll pár másodperccel a felvitel után.

TBS_freshblushsorbet_Lycheeblossom_7

Felkenve nagyon furcsa ez a krém állag, meg is ijedtem tőle, mert nem tudtam, hogy az alá feltett alapozót leszedi-e. Sajnos ez bekövetkezett, bár nem olyan mértékben, mint számítottam rá, de foltos lett az alapom, ez kétségtelen. Ecsettel túl csíkos lett a végeredmény, így maradtam az ujjaknál, de még így se tudtam tökéletesen eldolgozni, a széleivel szenvedtem a legtöbbet, így inkább a finom ütögető mozdulatokat választottam. Persze, messziről a foltosság nem látszik, de közelről sajnos láttam, hogy nem tökéletes a végeredmény.

TBS_freshblushsorbet_Lycheeblossom_3

TBS_freshblushsorbet_Lycheeblossom_4
Bal: vékonyan felkenve, Jobb: vastagon felkenve

Mikor először kipróbáltam a kézfejemen, totálisan meglepődtem, mert a szín egyáltalán nem látszódott. El is szomorodtam, mert erre végképp nem számítottam. Aztán rájöttem, hogy attól különleges ez a pirosító, mert a bőrön folyamatosan változik a színe, plusz hagy maga után egy halvány színezetet. Az építhetősége így bizonyítottan jól működik, mert ha többet vittem fel, akkor valóban jobban látszódott a szín, ráadásul kb. 2 perc után oxidálódik a pirosító és besötétül, így a nagyon világos rózsaszínből egy sötétebb rózsaszín lett. A képeken egyébként a bal oldalon van a több, jobb oldalon pedig a kevesebb mennyiség az arcomon. Arclemosóval a nap végén simán lejön, de ha picit megdörzsiztem az arcom szárazon, akkor tökéletesen ott maradt a helyén.

TBS_freshblushsorbet_Lycheeblossom_5

TBS_freshblushsorbet_Lycheeblossom_6

Szóval vegyesek az érzéseim ezzel a darabbal kapcsolatban, mert számomra egyértelmű az, hogy ez a pirosító csak csupasz bőrön tud a legjobban működni, alapozóra kenve nem azt az eredményt kaptam, mint vártam, de így sem volt rossz, csak valami fenomenális végeredményre számítottam. Maximum úgy lehetne még tökéletesíteni, ha egy por állagú pirosítóval kiegyenlítjük a felvitt színt, de ez már azért elég macerás művelet, hiszen egy termék végezze el a dolgát rendesen anélkül, hogy egy másikkal javítanom kelljen. Emiatt sajnos nálam nem lesz egy gyakran használt darab, pusztán azért, mert én mindig hordok alapozót, de el tudom képzelni, hogy nyáron a nagy alapozómentes melegben, gyakrabban nyúlok majd érte. Aki viszont nem hord alapozót, annak lehet ez egy hasznos és szerethető sminktermék lesz a neszesszerében.

Az ára viszont egy másik olyan pont, ami még kritikus ennél a terméknél, ugyanis 3 990 Ft-ba kerül, ami szerintem sok ezért a darabért. Így javaslom, hogy használjátok ki a Glamour-napok adta lehetőséget és ha érdekel titeket, csapjatok le rá 20% kedvezménnyel október 8-10. között, vagy látogassatok el október 2-án vagy 16-án bármely The Body Shop üzlet Sminkes Péntekére, és vásároljátok meg egy másik kedvenc TBS sminkterméketekkel együtt 50% kedvezménnyel!

TBS_freshblushsorbet_Lycheeblossom_8

TBS_freshblushsorbet_Lycheeblossom_9

A terméket az Avanzo-Trade Kft.-től kaptam tesztelésre, de ez a véleményemen nem változtat.


Read along for the English version! >>>

I like innovative beauty products, so it is obvious that I’m interested in blushes too with different formulas than powder. The Body Shop Fresh Sorbet Blush is in this category, so I was naturally excited to try this product. If you are interested in my opinion and want to see how does it look on me, then keep on reading!

The Body Shop Fresh Sorbet Blush was a new product I saw at Lolly’s Facebook page and I fell in love with it. The colours seemed to be vibrant and frankly, I love cream blushes as they are more durable and looks fresh on the face. Then somehow, I had the chance to test it out and now here we are.

The description says that it is a light-weight, sorbet like cream blush which gives naturally flushes cheeks, lasts for 12 hours. It’s not only gives a soft blush but also hydrates the skin. Perfect for building it up the colour for a personalized look. It comes in 4 shades, which are matches several skintones. For the pale beauties, Lychee Blossom would be the perfect match.

As I opened the pot, the formula of this product immediately caught my attention. It isn’t as mousse like as I anticipated, but it has a rather heavier cream feeling, when I stuck my finger into the pot. The scent is surprisingly strong, perfume-y, which is very unusual for a blush, however, it didn’t last long after the application.

When I applied it on my cheeks, this creamy formula was very frightening for me as I didn’t know whether it will ruin my base or not. Well, it happened, not as badly as I expected, but it clearly made my foundation patchy. I also tried to apply it with a synthetic brush, but the result was streaky, so I kept on using my fingers instead. However, it was a pain to blend out, so I used very gently, patting motions. Of course, the patchiness wasn’t noticeable from far away, but in close up pictures, I could see that the final result wasn’t perfect.

When I tried this cream on the back of my hand, I was totally shocked when I saw that the colour didn’t show up. I was kinda bummed out after that. Then I noticed that this blush is special, as its colour always changing when it contacts my skin and also leaves a tint behind. So that’s why the product is great in building up its colour, because when I put on a thick amount of product, the shade comes out more opaque. Also after 2 minutes, the colour has oxidized and darkened on my skin, so from a light pink it transformed into a dark mauve. In the pictures, you can see more amount of blush on my left side and less on the right side. It lasted until the end of the day, comes off with a simple face cleanser, but when I rubbed it during the day, it stayed on well.

So my feelings are mixed about this blush, as it is clear for me that it suits best for those, who doesn’t wear foundation during workdays. It wasn’t bad either with foundation, but it did ruin the base a little bit, however, it can be corrected with a powder blush. But I don’t want to correct anything with another product, this isn’t a good thing if I do pros and cons for a product like this. So it is obvious for me that I won’t use it as much as I like, maybe on summer when my skin can’t handle foundation. If you don’t like or don’t have to wear foundation daily, maybe you’ll have a good use out of it.

The price is quite high, $18 which is pricey for my taste and the quality it gives.

I am affiliated with Avanzo-Trade Kft. to test out this product but it did not influence my opinion.

2 Comments

  1. De jól áll Neked, ha csak a pirosító hangsúlyos az arcodon! :))) Amúgy ennivalóan finomnak tűnik ez a pirosító, pont mint egy eperkrém! :D

    • Köszönöm :) Így valóban passzol a bőrszínemhez és tényleg szép szín, csak lehetne még egy fokkal jobb! :)

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked