BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

AVON 3D Lipsticks – Swatches and Review

Az AVON augusztusi katalógusának (számomra) izgalmas újdonságai a 3D ajakrúzsok, amikről ebben a posztban bőven láthattok képeket, hiszen mind a 15 árnyalat szerepelni fog benne. Ha kíváncsiak vagytok milyen színekből áll a kollekció, olvassatok tovább:

Kicsit fura lehet elsőre ez a “3D” jelző és szerény véleményem szerint nem is igazán kell vele foglalkozni, hiszen nem nyújt annál többet, mint egy rendes, normális rúzs. A leírása szerint az alábbi jellemzőkkel bír:

 • a benne lévő kollagén növeli az ajkak mikrokeringését, hogy a szád teltebb, szexisebb formájú legyen
 • a retinol segít feltölteni az apró barázdákat, hogy fiatalosan simák legyenek
 • a koffein, a gránátalma és a jojobaolaj feszesíti ajkaidat, javítva a bőr rugalmasságát és hidratáltságát

AVON’s new 3D lipsticks are very exciting additions to the AVON Color lipstick line, although the claimed 3D effect is not noticeable, but other than that, they are definitely good. The description says that:

 • the collagen in it increase the lips microcirculation to make it more plump and sexy
 • the retinol fills the tiniest line for the smoothest finish
 • the caffeine, pomegranate and jojoba oil tightens and hydrates the skin of the lips

AVON_3D_lipstick2

Ezek végül is a szokásos marketing szövegek, de azért meg kell jegyeznem, van bennük némi igazság. Ugyanis ezek a rúzsok nálam nagyon jól teljesítettek: nem szárítottak, nem ültek bele a ráncokba, valóban szépen kitöltötték az ajkak barázdáit, de azt tegyük hozzá, hogy egyáltalán nem dúsították őket. Amit még tudni kell róluk továbbá, hogy 15-ös fényvédőfaktort tartalmaznak és szaténos finisshel rendelkeznek, tehát sokkal tömörebb állagúak és nem is csúszkálnak úgy, mint az Indulgence rúzsok, viszont nem is csontszáraz mattak, így talán azoknak, akik se az egyiket, se a másikat nem szeretik, ez a tökéletes, aranyközépút. Viszont észrevettem, hogy minél jobban építettem egy adott színt, annál jobban elkezdett csúszkálni az ajkamon és kifényesedni. 1 rétegben ugyanis mindegyik darab tényleg szép szaténos, de ha több réteget húztam fel, már nem ez érvényesült. A képeken például pont így használtam őket, és látszik is, hogy mennyire fényesek, de higgyétek el, kevesebb réteget használva a mattabb hatás jellemző rájuk inkább.

Although these are mostly some made up claims, but I have to say, some of these are true. They worked very well: wasn’t drying at all, filled le lines on my lips but they did not make them plump. They also has SPF 15 and has a nice satiny finish, not as slippery as the Indulgence lipsticks, but also not full matte, the perfect in-between finish. However, I noticed that if I build the colour, it tends to became slippery and shiny on my lips. You can see it on the pictures as I used that way.But no worries, one layer is enough to achieve that semi-matte look.

AVON_3D_lipstick4

AVON_3D_lipstick3

AVON_3D_lipstick5

Mindemellett közepes fedést is ígérnek, ugyanakkor jó pár árnyalatnál észrevettem, hogy ott inkább áttetszőbbek a színek, mint teltek. Ilyen például a Heat Wave, Pucker Up vagy a Truffle. Vannak olyan színek, amik például sokkal, de sokkal szebbek felütögetve vagy picit megkopva, mint frissen felvíve, tökéletes ajakkontúrral. Számomra ilyen a Revenge, a Berry Cute, vagy a Divine Wine (ennek a színnek a különlegessége, hogy egyedüli gyöngyházfényű rúzs a többi krém finishű között, de eszméletlenül szép, mert egyáltalán nem öreges). A többi színre viszont jellemző a fent elmondottak: krémesek, szépen fednek, szaténos, krém finisshel.

Hogy melyiket tudom a legjobban ajánlani? A természetes színek rajongóinak nagyon fog tetszeni az In the Buff vagy a Twig. A kettő között egy árnyalatnyi különbség van, így az előbbi a nagyon világos bőrűekhez, a másik a közepes tónusúakhoz fog jobban passzolni. Akinek a visszafogott rózsaszínek a kedvencei, bátran nyúljon a Mad for Mauve-ért vagy a Stolen Kissesért, nekem ezek a személyes kedvenceim. A Mad for Mauve egy csodás pasztell mályva, fantasztikusan mutat, a Stolen Kisses pedig egy melegebb tónusú rózsaszín, ami szintén kiemeli az ajak szépségét mindenkinél. Aki a vöröses rúzsok szerelmese annak a Power Trip vagy akár a Revenge is a kedvencévé válhat, bár a Revenge kicsit csíkozódik, és ahogy mondtam, tökéletlenül a legszebb. A Bitten-t pedig csak az igazán bevállalósak válasszák, mert ez aztán világít az ajkakon.

Mivel új bevezetés, az áruk is kedvező: 939 Ft-ba kerülnek az augusztusi katalógusban, de nagyban ajánlom, hogy rendeljétek meg Tanácsadótoktól a pici színmintákat, hogy ki tudjátok választani a legmegfelelőbb árnyalatot számotokra.

With some of the shades, I noticed that they not as opaque as the description claimed (Heat Wave, Pucker Up, Truffle) and some of them better to be used lightly, tapped on the lips (Revenge, Berry Cute, Divine Wine – it is the only one in the collection with a pearlescent finish).  For those who love nudes, In the Buff and Twig are the best, the pink lovers will adore Mad for Mauve or Stolen Kisses, which are my personal favourites. Red lip fanatics will love Power Trip or even Revenge, and Bitten is for those, who aren’t afraid to wear bold lip colours.

Nektek melyik a kedvencetek a 15 árnyalat közül? // Which are your fave from the 15 shade?

AVON_3D_lipstick_inthebuff

AVON_3D_lipstick_twig

AVON_3D_lipstick_truffle

AVON_3D_lipstick_cantaloupe

AVON_3D_lipstick_pucker_up

AVON_3D_lipstick_stolenkisses

AVON_3D_lipstick_uptownpink

AVON_3D_lipstick_madformauve

AVON_3D_lipstick_bitten

AVON_3D_lipstick_heatwave

AVON_3D_lipstick_hotpants

AVON_3D_lipstick_powertrip

AVON_3D_lipstick_berrycute

AVON_3D_lipstick_divinewine

AVON_3D_lipstick_revenge

11 Comments

 1. Krisztina

  Ennek a rúzsnak a revenge árnyalatát még lehet kapni, már régóta nem láttam a katalógusban. :(

  • Sajnos már nem, mert a 3D rúzsok a mark. vonal alá kerültek be. Szerezz mintát a Roasted Red árnyalatból (mark 3D ajakrúzs ugyanúgy), az szerintem hasonló, mint a Revenge!

 2. Szia! Nem vagyok járatos a rúzsokban, különleges alkalmakra szeretnék rendelni egy hozzám illő színt, de az extra tartós rúzsok között ezt nem igazán találom, ezek az árnyalatok szimpatikusabbak. Mit tudnál mondani a tartósságukról? Köszi! (Szuper a leírás, nagyon hasznos volt számomra!)

  • Szia Erika!
   Ezek a 3D-s rúzsok szerintem picivel tartósabbak, mint a hagyományos Színmegújító ajakrúzsok, de azért nem fognak tökéletesen fennmaradni egy kiadósabb evést követően. Viszont nem tudok egy összesített véleményt mondani, mert mindegyik szín máshogy viselkedik: valamelyik jobban, valamelyik gyengébben, szerintem ezt le is írtam ebben a posztban. Viszont ha nagyon be szeretném a tartósságukat kategorizálni, akkor azt mondanám, hogy ha a Színmegújító 2-es, 3-as között van, akkor ez 5-ös a skálán. Remélem tudtam segíteni :)

 3. Tápai Kriszta

  Én nem vagyok a csajos dolgok nagy rajongója, de nagyon jó a blogod a sok képpel, érthető leírással. Szeretem a letisztult, átlátható dolgokat mindenben. Nagyon sokat segítettél, köszönöm!

  • De jó ezt olvasni :) Nagyon örülök, hogy hasznosnak találod a blogot, köszönöm a kedves kommented :)

 4. Szia!!! A legfelső képen balról a 3.melyik árnyalat? Őt szeretném kipróbálni! Köszi válaszodat!

 5. Ó, de gyönyörűek! Én a blogger talin a Revenge árnyalatot kaptam, de szerintem megrendelem a Twiget és a Truffle-t is, mert 900 Ft. nem pénz ilyen jó minőségért. :)

  • Örülök, hogy ezek szerint neked is tetszenek :) A Twig és a Truffle valóban szép, talán a Truffle-t kicsit nehezebb egyenletesen eloszlatni a tubusból, rúzsecsettel könnyebb, de ez lehet csak az én heppem :)

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked