BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

A 10 legkínosabb szépségbűnöm

10 szépségtrükk, amit huszonéves/harmincéves korodra már tudnod kell!“. Hányszor meg hányszor találkozhatunk ilyen meg ehhez hasonló címmel ellátott cikkel, amik kőbe vésik a sminkelés alapjait és művészetét. Vannak a modern szépségápolásnak íratlan (de sokszor inkább írott) szabályai, ezzel tisztában vagyok. Ugyanakkor még a gyakorlott beauty blogger is megbotlik néha és követ el olyan irtózatos szépségbűnöket, amiket még a legnagyobb beauty guruknak se gyónna meg. Ám most szeretném megtörni ezt a “kínzó” csendet, és megmutatni nektek, hogy mi az én 10 legkínosabb szépségbűnöm, ihletődve a Musings of a Muse bloggerétől.

 1. Radírozás – Van úgy, hogy hetekig, hónapokig nem radírozom az arcom, ezután pedig jön egy időszak, amikor minden nap. Nincs középút, csak a két véglet.
 2. Szőrtelenítés – Utálom. UTÁLOM! Annyi gyönyörű, értékes időt vesz el az életemből. Mire megmelegszik a gyanta, mire leszedem az egészet, hogy aztán később fél hektárnyi területet találjak a lábamon, amit nem tudtam az istenért se leszedni. A borotva megvág, 1 nap múlva már borostás a lábam + benő az összes hülye szőr a bőröm alá. Ezért csak akkor szőrtelenítek, ha nagyon muszáj. Bocsi, ez az igazság.
 3. Rúzsok és ajakápolók – Ami Gombóc Artúrnak a csoki, az nekem a rúzsok. Nem érdekel, hogy az ezredik pirosat/lilát/bordót/rózsaszínt/nude-ot veszem meg, nekem kell. Garantáltam van mindegyik táskámban legalább egy ajakkence elrejtve. A mostaniban 5 biztosan.
 4. Pókláb pillák – A szempilláim akkor tökéletesek, ha minél hosszabb és minél dúsabbak, tehát annál jobb, minél pókláb hatásúbb. Rétegzés az életem, és most már rászoktam arra, hogy két spirált használok egyszerre. Ha már háromnál fogok tartani, akkor jön az Armageddon, érzem.
 5. Pattanások, mitteszerek – Nincs sok belőlük, és nem is jelennek meg gyakran, de ha igen… SZŰZMÁRIABOROGASS, mert addig nyomom azt a fránya pattit, amíg van benne szusz! Mitteszerek? Dettó!
 6. Sminkecsetek – Ha munkáról van szó: szupertiszta, úgy lefertőtlenítve, hogy akár ehetnék is vele. Ha magamról: örülök, ha havi 2x kimosom, mert isten irgalmazz, ha nekem hetente másfél órát kéne a csap felett görnyednem, magamért. Többet ér az alvás ennél.
 7. Akciók és impulzusvásárlás – Ha leárazva: hát ezek biztosan nem kellenek, hasonlóm amúgy is már van! Ugyanaz teljes áron: dijgkjhkrfgehDKFNGK ÚRISTENKELLÉSNEMTUDOKNÉLKÜLEÉLNI sdhkjhdksgh *volt pénz, nincs pénz*. Másik kedvencem, mikor régóta szeretnék megvenni egy fontos dolgot (pld új nadrág kell, mert az előző elszakadt), de inkább kiadok 10 000-et valamelyik új MAC rúzsra és alapozóra. Gondolkodás nélkül. A sminkem legyen trendi, ha már a ruhám nem az.
 8. Testápoló – Bizonyos időszakokban nagyon szeretem. Az év 10 kerek napjában használom is. A többi napot a sivatagi szárazság jellemzi leginkább.
 9. Barna szemhéjpúderpaletták – Nyilván kell az Urban Decay 100. ugyanolyan földszínű palettája, mert az a barna, nem az a barna, ami abban a másikban van. Mert ez a barna “sassy”, a másik barna “classy”. Ugye? Megmondtam. (Ilyenem sem volt még ugyebár… ;))
 10. Illatok – Legyen az gyertya vagy parfüm… nem élet az élet a 20. diffúzor, a 80. illatgyertya vagy a 200. parfüm nélkül. Az illatbolond lelki társaim ezt biztos megértik.

 

Nektek mi a top 10 legtitkosabb szépségbűnötök?

7 Comments

 1. 1. Baromságnak tartom a tightliningot.
  2. Ahányszor valaki azt mondja, hogy “falsies” vagy pláne “lippie”, legszívesebben pofán basznám Thor kalapácsával, meg a zsebpatkány méretű izét is, amit csókolgat minden második videóban.
  3. Lábat csak akkor borotválok, ha vége a harisnyaszezonnak.
  4. A radírozást néha én is elfelejtem.
  5. Ha csak fekete szemceruzát meg némi púdert használok és nagyjából semmi mást, azzal azt fejezem ki, hogy “majd hülye leszek miattatok idejében felkelni és rendesen sminkelni, csak a pénzért vagyok itt”.
  6. Nagyon ritkán kontúrozok.
  7. Órákig tesztelgetek a drogériában, nagyjából senki a családból nem jön el velem :D

 2. Akár én is írhattam volna ezt a listát… :D :D

 3. Nagyon jó kis bejegyzés lett!! :)
  Őszintén szólva elég sok ponttal tudok azonosulni, bár nálam az akciók valahogy úgy néznek ki, hogy hirtelen minden kell, majd amit megveszek, azt soha többet elő nem veszem… És persze mindig akkor jön velem szembe egy limitált kiadás, amikor a pénztárcám nincs a toppon, de hát ilyenkor ez senkit nem érdekel, főleg nem engem. :D

  • Ó igen, ezt a vásárlós dolgot lehet még tovább fűzni 😃 na és persze a limitált kiadások… Ne is mondd!

 4. Mintha magamat olvasnám :D

 5. Én már a 3. spirálnál tartok :D Sokkal jobban szeretem ha többet használok egyszerre , szerintem szebb hatást érhetek el velük , mint eggyel. :D

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked