BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

TOP 20 Paris Beauty Wishlist

Az idei nyaralásomon (pontosabban 1 hét múlva) Párizst fogjuk bevenni a barátommal. Már most izgulok az út miatt, pedig nem először megyek a divat, a szerelem, és a parfümök fővárosába, mégis teljesen be vagyok zsongva. Párizs mindig is az álom úti céljaim dobogós helyén állt, a tavalyi első találkozás után pedig ismételten szerettem volna visszatérni ide, mert imádom az atmoszféráját, azt, hogy minden utca történelmi jelentőséggel bír, imádom a monumentális épületeket, a múzeumokat és az ételeket is. Persze a nincs nagy felfedezőút egy kis shoppingolás nélkül, így összeszedtem 20 hőn áhított terméket vagy márkát, melyeket mindenképpen meg szeretnék nézni, esetleg haza is szeretnék belőlük hozni 1-2 darabot.

This summer, specifically the next week, me and my boyfriend will travel for our vacay to the most beautiful city in Europe, Paris. I’m very excited, although this is not the first time I’ll see the capital of fashion, love and perfume. Paris has always been a dream destination for me, last year was the first time I met her, so it was obvious that I’ll come back soon, as I love the city’s athmosphere, that every street has its history, the monumental buildings, the museums and the food too. Of course there’s no expedition without a little shopping, so I listed 20 of my most wanted beauty products I’ll definitley either check out or buy while I’ll be there.

paris_wishlist_1

1.  AERIN Perfume Ikat Jasmine, Gardenia Rattan, Lilac Path

Estée Lauder unokája, Aerin Lauder nem csak gyönyörű, de rendkívüli szépérzékkel bír. Az Estée Lauder Company alatt futó AERIN brand darabjai, legyen az smink vagy parfüm, mind kifinomultak és csomagolásuk tükrözik Aerin belsőépítész múltját. A márka parfümjei isteni illatokkal bírnak, nekem ez a három a kedvencem, ugyanis itthon már szagolgattam őket, de egy különlegesebb alkalomra vártam, mikor megvásárolhatom valamelyiket. Erre lehet Párizs lesz a legalkalmasabb hely.

Estée Lauder’s granddaughter, Aerin Lauder is not only beautiful, but has a great sense of beauty and aesthetics. Running under the Estée Lauder Company, AERIN’s products are elegant and classy, either on the makeup and the perfume side of the brand, thanks to Aerin’s interior designer past. My faves from the perfume line are these three as I smelled them here in Hungary before, but I never bought any of them, as I waited for a special occasion. Well, maybe this trip will be the one.

2.  Estée Lauder Bronze Goddess Eau Fraiche Skinscent

Ezen a nyáron célul tűztem ki magamnak, hogy szerzek egy igazi nyári, kókuszos illatot. Speciel nem ez az elsődleges kiválasztottam (majd arról is szó lesz később), de miután kipróbáltam, sokat filóztam rajta, hogy tetszik-e vagy sem. Nos, azt hiszem tetszik, igenis tetszik. Nincs echte kókusz illata, sokkal inkább emlékeztet a sós tenger illatára egy napsütötte nyári délutánon. Őt még talonba teszem, ha esetleg valamilyen oknál fogva mégsem lesz az a bizonyos álmaim parfümje…

This summer, I made a mission to find the best summery, coconut scent for myself. Though this one wouldn’t be my first choice (I’ll tell you later why), but after I tried it, I thought about it whether I liked it or not. Well, I think I like it. It does not have that typical coconut scent, it rather reminds me the smell of the salty sea on a summer, sunshine filled afternoon. I will note it down, if my dream perfume won’t be available…

3.  Guerlain Aqua Allegoria Limon Verde

Nagyjából 1 éve álmodozom erről a parfümről, amióta az egyik Guerlain eseményen megkaptam ennek az icipici 5 ml-es változatát, amit azóta is nagy becsben tartok és csak ritka alkalmakkor használom. Imádom a frissítő lime és citrom keverékét ebben az illatban, amit egyébként uniszex parfümként reklámoznak. Eddig még nem vitt rá a lélek, hogy megvegyem, talán Párizsban megváltozik ez a helyzet :)

I’ve been dreaming of this perfume for a year, since I get the miniature version of it, which is a very precious piece for me, and I only use it on special occasions. I love the freshening aroma of the lime and lemon in it, interesting that it is promoted as a unisex scent. Until this time I wasn’t motivated to buy it, maybe it will change in Paris.

4.  Guerlain Terracotta Le Parfum

Na, ez az a darab, ami nálam az első helyen áll, amiről beszéltem, a kókusz parfümök királynője! Ha csak egy valamit vehetnék Párizsban, az ez lenne. A Guerlain Terracotta kollekciójának 30. évfordulójára adta ki tavaly ezt a parfümöt, ami maga a mennyország, igazi trópusi, nyári illat, amiben a kókusz és a virágok keveredése fenomenális! Természetesen limitált kiadás volt, Magyarországra kb. 5 darab érkezett, amit azonnal el is kapkodtak. Szóval esélytelennek tűnik, hogy ez az illat kapható legyen, de ahogy körbenéztem pár francia webshopban, nem lehetetlen. Szóval ő mindenképpen jönni fog velem, ha lesz olyan szerencsém és belefutok valamelyik üzletben.

So, this is the one, which is on the first place on my list, the queen of coconut perfumes! If I could buy only one thing in Paris, this would be it. This was of course a limited edition perfume last year and it was issued for Guerlain Terracotta’s 30th Anniversary. It is the paradise itself with the tropical, summery scent, spiced up with the blend of coconut and flowery notes, phenomenal! In Hungary, app. only 5 piece has arrived, which was instantly gone, so maybe my chances are low to get one, but as I searched through some french webshops, it seems like this quest of mine isn’t impossible to carry out. So this cutie will come with me if I have luck and run into it in one of the shops.

5. Miniatűr parfümök // Miniatures

Ó, a kedvenceim!! Imádom és gyűjtöm ezeket a miniatűr parfümöket, legyen bármilyen, én lecsapok rájuk. Tavaly sajnos nem vettem egyet sem a duty free-ben, de talán idén még bepótolhatom ezt a hiányosságot. Általában ezeket egy csomagban adják, egy adott brand illatához kapcsolható összes variánssal együtt, így két legyet üthetnék egy csapásra. Na, meglátjuk majd mi lesz belőle :)

Oh, my absolute favourites! I love and collect miniature versions of perfumes, I didn’t even care what’s the brand. Last year I unfortunately missed to buy any of these, but this year I could make up for my mistake. Typically, these are sold in sets, so you can get the whole line of one brand’s signature perfume, which is truly a good deal for me.

paris_wishlist_2

6. Sephora Beauty

Nagyon sok jót hallottam már a Sephora saját márkás kozmetikumairól, így idén közelebbről is meg fogom nézni a pultot. A szemhéjpúderek, szemceruzák és a rúzsok érdekelnek a legjobban egyelőre, de ki tudja, lehet más jobban megtetszik majd a helyszínen.

I’ve heard many good things about Sephora’s private label brand, so this time I’ll check it out whether it is true or not. I’m really interested in the eyeshadows, eye pencils and lipsticks at the moment, but who knows, maybe I’ll get something else, when I’ll get there.

7. Marc Jacobs Beauty

Tavaly nagy port kavart Marc Jacobs sminkvonalának beindulása, és sokan dicsérik is a termékeket. Amire a legjobban kíváncsi vagyok azok a nude rúzsai, a krémes ceruzás szemfesték és a kontúr kompaktja a brandnek. A Sephorában elérhető a márka, így biztos nem fogom elkerülni.

It was a huge sensation when Marc Jacobs’s beauty line came out, and many praised these products. The nude lipsticks, creamy eyeshadow pencils and the contour compact are the ones I’m the most excited about. They are available in Sephora, so I definitely won’t miss it out.

8. Make Up For Ever

Most jött el az idő, hogy beszerezzek egy-két MUFE terméket! Az elsődleges célpont a legújabb Step 1 primer kollekciójuk valamelyike lesz az már biztos, utána pedig az Ultra HD alapozójukat is kipróbálom, mert hát alapozó az mindig kell, ugyebár, ezt a változatot pedig sokan dicsérik. Ráadásul a formula is megújulva kerül piacra ebben a hónapban, így már biztosan az új változat lesz kapható mire mi odaérünk.

Now is the time to get on the MUFE bandwagon! My first target will be the one of the newest Step 1 primer collection for sure, after that I’ll check out their famous Ultra HD foundation, because you know, a girl always needs some good foundation, and this one had very good reviews. Also the formula was upgraded and launched in this month, so it will be available when I get there.

9. Urban Decay

Első számú célpont: Naked Concealer, a YouTube guruk legújabb hype terméke. Második számú célpont: Moondust szemhéjpúderek, amiknek gyönyörű irizáló finishük van. Harmadik számú célpont: All Nighter fixáló spray. Mert Jaclyn Hill. (Aki nézi őt, az tudja, hogy állandóan ezt a fixálót használja és imádja, szóval már csak ezért is megnézem, hogy mit tud.)

First target: Naked Concealer, the most hyped product among YouTube gurus. Second target: Moondust eyeshadows, which have a beautiful iridescent finish. Third target: All Nighter Makeup Setting Spray. Because Jaclyn Hill. (If you watch her videos, you know that she uses this all the time. This is the call for me to try it out.)

10. Les Merveilleuses Ladurée

A Ladurée-nek, a macaronok királynőjének sminkkollekciója is legalább olyan édes, mint a süteményei. De tényleg. Kattintsatok ide és nézzétek meg mennyire, biztos megértitek, hogy miért került fel a listára. A kompakt pirosító elég toplistás nálam.

Ladurée, the queen of macarons has the sweetest makeup collection, just like its cakes. But for real. Check this out and you’ll get me. The compact blusher is in my top 5.

paris_wishlist_3

11.  Jo Malone

Ismét egy illat, ami első szippantásra megdobogtatta a szívem. A Jo Malone illatait sok blogger dícséri és imádja, én testközelből először Bécsben találkoztam vele, de a Peony & Blush Suede variáns azonnal levett a lábamról. Párizsban a Printemps Haussmann plázában kapható, biztos el fogok időzni egy darabig a pult mellett.

Another fragrance, which was love at first smell. Many blogger raves about Jo Malone’s perfumes, I had the chance to try them out in Vienna for the first time and Peony & Blush Suede was my absolute favourite! Printemps Haussmann sells them in Paris, browsing these will take a very very long time there.

12. Laura Mercier

A márka korrektor palettája ikonikus, csak úgy mint az alapozói, főleg a Silk Créme nevezetű fényesebb finishű darab, ez utóbbi izgat a leginkább. Szintén a Printemps-ben kapható, azt hiszem ott fogok ragadni egy darabig :D

The brand is famour for its iconic concealer palette and also for its foundations. For me, Silk Créme is the most interesting from the bunch. Laura Mercier products can also be found at Printemps.

13. Diptyque

Nincs egy külföldi blogger/vlogger sem, akinek ne lenne legalább egy gyertyája a Diptyque-től. Bár itthon is kaphatóak a termékei a Neroliban, eddig sosem jutottam el odáig, hogy megvizslassam őket. Állítólag a parfümjei is mesések, most azokat sem fogom kihagyni. A márka főhadiszállása a 34 Boulevard Saint-Germain-en található, ami állítólag lélegzetelállítóan néz ki belülről, így az biztos, hogy el fogunk oda zarándokolni.

There isn’t any foreign blogger/vlogger, who doesn’t have at least one candle from Diptyque. Though these can be found here in Hungary too, but until now I didn’t have the time to go and take a look at them. Supposedly, the fragrances are fantastic, so I won’t miss them out. The headquarter of the brand is at 34 Boulevard Saint-Germain, which supposed to be breathtaking from the inside.

14. Yves Rocher Monoi de Tahiti

Krémmánián futottam bele pár véleménybe erről, és azonnal a toplistás “akarom!!” termékek közé került. Állítólag mind a parfümnek, mind a kapcsolódó termékcsaládnak, ami tusfürdőből, száraz olajból, testpermetből és testolajból áll, isteni kókis illata van, amit a tiaré virág koronáz meg. Remélem ez nem csak online exkluzív termék, hanem boltokban is kapható, így akkor biztos hazajön velem az egész kollekció!

I ran into a review about this collection, and it instantly climbed up on the top of my list! Supposedly both the perfume and the connecting line which contains a shower gel, dry oil, body spray and body oil, has a nice coconut and tiaré flower scent. I’m hoping this is not an online exclusive product and it can be bought in shops too, because if so, the whole collection will definitely come with me.

paris_wishlist_4

15. Guerlain Bronzing Powder Mist

Első számú bronzosító kedvenc! Csak egy szó: Jaclyn Hill. Nála láttam, hogy mennyire egyszerűen használható és praktikus ez a fújós bronzosító, így ha lesz rá keretem, lehet beugrik a bőröndömbe ez a darab is, bár elég drága, szóval kevés az esély rá.

Just one words: Jaclyn Hill. She showed one of her videos how easily can be used this spray-on bronzer and how practical it is, so if I have the budget, maybe I’ll buy this one, although it isn’t cheap.

16. Chanel Soleil Tan de Chanel

Kultikus darab. Ha találok belőle valahol a városban, akkor már csak a minták fogják eldönteni, hogy velem jön-e vagy sem.

A cult favourite! If I will find one in town, then only the swatches will decide its fate.

17. Nails Inc. x Victoria Beckham Nail Polish in Bamboo White

Rengeteg tesztet láttam róla és még mindig oda meg vissza vagyok ezért a darabért. Annyira elegáns, kifinomult szín, kérdés az, hogy tutira kell-e nekem egy ennyire egyszerű lakk, egy egészen magas összegért, mint amennyiért árulják? Lehet, hogy nem, de azért a kívánságlistámra semmi akadálya, hogy felkerüljön.

I’ve seen many and many swatches and reviews about this polish, and I’m head-over-heels about it. It’s so classy and refined, the only question is: do I need a very simple nail polish for such a high price? Maybe not, but I added to my list anyway.

18. Too Cool For School

Ahhh, ez a márka… annyira cuki a csomagolás, hogy már csak ezért megérné 1-2 dolgot vásárolni innen, mint például ezt a hidratáló pirosítót vagy egy izgi rúzst. A Colette-ben kapható ez az egyébként koreai márka. Lisa Eldridge rajongóknak biztos ismerős lehet.

OMG… the packaging is sooo cute, I have to buy something just because of this. For example this hydrating blush or a fancy lipstick. If you are a fan of Lisa Eldridge, you might know Too Cool For School. The brand is available at Colette.

19.  Yves Saint Laurent Les Sahariennes Healthy Glow Balm-Powder

Bronzosító kedvenc 2. Ez egy nagyon különleges darab, mert elsőre krémes állagú, ami aztán púderesre szárad, a tesztek láttán szerintem irtó könnyű használni, ráadásul 6 árnyalatban kapható. Mindenképpen lecsekkolom, hogy milyen!

Bronzer fave nr.2! This is a very special one as it has a cream-to-powder formula in 6 shades and according to the reviews it can be used easily. 

20. Topshop Beauty

TOPSHOP!! Szintén a Colette áruházban kapható, és iszonyatosan érdekel, hogy tényleg annyira jó-e, mint ahogy mondják. Csomagolás cuki, színek csodásak, ár elfogadható. Meglátjuk még mi lesz belőle.

TOPSHOP!! Also can be found at Colette and I’m very curious about its quality. The packaging is cute, the colours are wonderful, the price is reasonable. We’ll see.


 

Nos, ennyi volt a nagy párizsi kívánságlistám, amiből ki tudja, lehet egy-két dolog meg is fog valósulni. Kíváncsiak lennétek egy párizsi haul posztra?

So this is my big Paris wishlist. I don’t know what will make it into my luggage, but if something will, do you want to see a haul post of it?

 

6 Comments

 1. Szép lista! Kb minden jöhetne hozzám is. :) Még sosem voltam Sephoraban, szerintem ha lenne rá lehetőségem, 1 évig sprólnék, hogy jól bevásárolhassak. :D Persze, hogy kíváncsiak vagyunk, miket fogsz végül megvenni, ez nem kérdés. :)
  Jó utat, és jó pihenést kívánok! :)

  • Hát a Sephora valóban egy valóra vált álom, ha elsőre betér oda az ember :) Most meglátom, hogy másodjára is akkora élményt tud-e nyújtani :) Köszi a jókívánságokat!

 2. Ha szereted a kókuszos-citrusos nyári illatokat, akkor mindenképp próbáld ki a Ninfeo Mio-t az Annick Goutaltól, biztosan tetszeni fog :) A Galeries Lafayette-ben is van pultjuk, mint a Jo Malone-nak, meg van cuki boltjuk is a Saint Sulpice mellett. Amúgy a Champs Elysées-n van a fő Guerlain bolt, gyönyörű/brutálisan giccses, ízléstől függően :), és biztosan kapható minden létező illat. Jaj annyi csodás parfümös helyet tudnék még írni, bah, de jó lesz Neked…!

  • Fúú, köszi a tippet! Meg fogom nézni, mert most teljesen rá vagyok kattanva ezekre a nyárias illatokra :) Ha van még bármi, amit tudnál javasolni (bolt vagy látványosság vagy bármi), akkor nyugodtan írd meg, mert van egy napunk, ami jelenleg nincs feltöltve még látnivalókkal :)

   • Hát parfüm témában még két tippem van, a Serge Lutensnek egy csodás kis boltja van a Palais Royal árkádjai alatt (142 Galerie de Valois), ez a legszebb üzlet kb., ahol valaha voltam, illetve az État Libre d’Orange-nak egy vagányabb: 69 Rue des Archives.
    Érdekes látnivaló pedig, hm, ha szeretitek a múzeumokat, de azért nem napokig, akkor a nagyok helyett érdemes lehet megnézni egy régi műteremlakást, ami ma múzeum, pl. Eugene Delacroix-é (6 Rue de Furstenberg) vagy Ossip Zadkine-é (100 bis, rue d’Assas) ezek nagyon hangulatosak, gyönyörű kis kerttel, ahol lehet uzsonnázni és pihengetni.
    A Párizs alatti katakombarendszer is nagyon izgalmas, a Denfert-Rochereau térnél le lehet menni megnézni, oda gyűjtötték össze a felszámolt temetőkből a csontokat, kb. 45 perces séta a föld alatt. A Palais Gallierában jó divattörténeti kiállítások szoktak lenni, de gondolom a barátod azért nem lenne túl boldog ettől :D
    Jó kávé: Caféotheque a Városháza mögött (52 Rue de l’Hôtel-de-Ville), legjobb fagyi: Glaces Berthillon, hagyományos és nem drága francia konyha: Bouillon Chantier (7 rue du Faubourg Montmartre).
    Érezzétek jól magatokat, nagyon jó lesz nektek :)

    • Wow, szuper vagy! Nagyon szépen köszönöm a tippeket! A Palais Gallierát, bármilyen meglepő, meg fogjuk nézni, a barátom egy csoda nyugodt és türelmes természet, hatalmas mázlim van vele :) Cserébe viszont megyünk olyan helyre, ahova ő nagyon szeretne. A többi ajánlásod is megnézzük, nagyon köszönöm még egyszer :)

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked