BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

Rimmel Rita Ora Colourfest Nail Polishes – (Short) Review and Swatches

Kicsit lemaradtam a tavasz egyik legsikeresebb drogériás körömlakk kollekciójáról, a Rita Ora és a Rimmel közös Colourfest lakkjairól, de jobb később, mint soha, ugyebár? Most a 8 árnyalatból 4-et teszteltem és mutatok be nektek: a Rain Rain Go Away, a Peachella, a Go Wild-er-ness és a Port-a-loo-blue lakkok izgalmas fesztivált idéző színei kerültek terítékre.

A körömlakkok mindegyike a 60 seconds vonalhoz tartozik, de érdekességük a leírás szerint, hogy “3 az 1-ben technológiája egyetlen termékben biztosítja az alaplakkot, a gazdagon pigmentált színt és a fényes fedőlakkot“, “a precíziós széles ecset lehetővé teszi a festék hibátlan, professzionális felvitelét már egyetlen rétegben“, továbbá “kopásálló, nem lepattogzó színek akár 10 napig is kitartanak” és “a gyorsan száradó formula kevesebb, mint 60 másodperc alatt biztosítja a tökéletes száradást“. A széles ecsettel remekül lehet dolgozni, a színeket szépen szétteríti, mindegyik árnyalat önmagában is szép fényes, viszont a lakkok között van némi minőségbeli különbség. Most jöjjön egy nagyon rövid és nagyon tömör összefoglaló róluk, hogy egyből lássátok, mely árnyalatokra érdemes lecsapni és melyekre nem.

Rain Rain Go Away

Ez volt az egyik lakk a 4 közül, amivel a legelégedettebb voltam. Ez a gyönyörű rózsaszínes taupe (furcsa színleírás lehet, de így van, sokkal világosabb és melegebb tónusú, mint pld. az OPI “Taupe-less Beach” árnyalata) két rétegben remekül fedett, és a világos bőrömhöz is jól passzolt ez a szín. Igazi univerzális, hétköznapokon is hordható darab.

Rimmel_Colourfest_rainraingoaway4

Rimmel_Colourfest_rainraingoaway

Rimmel_Colourfest_rainraingoaway2

Go Wild-er-ness

A másik kedvencem. Gyönyörű kékes, pasztell lila, olyasmi árnyalat, mint az OPI “You’re Such a Budapest” nevű lakkja, de ennél egy leheletnyivel melegebb tónusú. Tulajdonságai szempontjából nagyon hasonlít a Rain Rain Go Awayre, két rétegben fed úgy, hogy a körömvégek sem látszódnak.

Rimmel_Colourfest_gowilderness2

Rimmel_Colourfest_gowilderness

Rimmel_Colourfest_gowilderness3

Peachella

Nagyon akartam szeretni ezt a darabot, de annyira nem sikerült. Bár ez egy csodás pasztelles barack szín, de nagyon nehézkes a felvitele, rettentően csíkozódik, még a 3. réteg után is, ráadásul csúnyán is kopik. Sajnálom, pedig igazán szép első ránézésre.

Rimmel_Colourfest_peachella2

Rimmel_Colourfest_peachella3

Rimmel_Colourfest_peachella4

Port-a-loo-blue

Nagyon rég találkoztam már olyan lakkal, ami megfogta volna a körmöm, de úgy látszik szökő évente beugrik egy-egy ilyen. Ez a kék és a zöld között ingadozó árnyalat annyira masszívan elszínezte a körmeim, hogy még most, pár hét elteltével is kék színűek és ezen még az erős citromlével való dörzsölés sem segített. A színe nagyon tetszik, a fedése jó egyébként, kicsit folyósabb mint a többi, de ha nem színezne ilyen erősen, akkor akár a kedvencek közé is kerülhetne.

Rimmel_Colourfest_portalooblue

Rimmel_Colourfest_portalooblue2

Rimmel_Colourfest_portalooblue3

A lakkokat egyébként 25% kedvezménnyel vásároltam a Tesco üzletek egyikében, kb. 700 Ft-ért, július 2-től július 15-ig pedig a DM üzletekben is megvásárolható ugyanekkora kedvezménnyel, kupon ellenében. A Rain Rain Go Away-t és a Go Wild-er-ness-t nagyon jó vételnek tartom, a másik kettő szerintem hanyagolható.

Nektek melyik tetszik a legjobban?

Read along for the English version >>>

I was really missed out spring’s biggest drugstore nail polish collection which was the Rita Ora x Rimmel Colourfest polishes, but it’s better late than never, isn’t it? Now I tested out 4 out of 8, so here you can see a short review and swatches of Rain Rain Go Away, Peachella, Go Wild-er-ness and Port-a-loo-blue.

All of the polishes are the part of the 60 seconds line, and according to the description, they have a 3in1 technology, so you can have both a strong base, pigmented colour and a glossy finish top coat, which is easily applicable with the wide, precision brush. They are described as chip-proof and all the colours last for 10 days, which dries very fast. I experienced that the brush is easy to use, nicely smooths out the colour on my nails, all of the shades has a glossy finish, however quality wise, not all of them impressed me.

Rain Rain Go Away

This is one of my faves, and the one which was the best, I think. This is a gorgeous pinky taupe (it is warmer in tone and lighter than OPI’s “Taupe-less Beach shade) which needed only two coats and it was actually quite a good match with my skintone. This is a very universal shade, a workday kind of polish.

Go Wild-er-ness

Another fave of mine was this beautiful lilac, which is similar to OPI “Yu’re Such a Budapest”, but it’s slightly warmer. Its attributions are similar to Rain Rain Go Away, needed two coats.

Peachella

I really wanted to like this one, but it didn’t work out. Although it is a nice pastel peach colour, it was hard to apply, streaks like crazy even after the third coat and the wear time was poor. It was too good to be true at the first sight.

Port-a-loo-blue

It was long time ago since I’ve met a polish which stains my nails like this one. This blue and green shift polish left an unpleasant stain on my nails which lasted for weeks to remove, no home remedy could help that. I like the colour, the coverage is good, although the formula is a little bit runny. It would be another favourite without the staining.

So what do you think? I suggest that you should definitely pick Rain Rain Go Away and Go Wild-er-ness, but skip the other two.

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked