BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

Step-by-Step Tutorial – “Smokey Sandwich” Makeup Look

Ha füstös sminkre vágyik az ember lánya, már nagyjából meg van az a gyakorlott rutin a kezében, amivel el tudja készíteni a sminkek alfáját és omegáját. Hiszen a fekete füstös szemek évtizedek óta nagy népszerűségnek örvendek, mivel időtállóak és fontos eseményekre tökéletes alkalmi megjelenésnek számítanak. Viszont nem csak egy elkészítési módja van a füstös szemsminknek, hanem rengeteg, így számos módszer közül válogathatunk kedvünkre. A következőkben megmutatom nektek, hogyan készíthettek el egy nem hagyományos füstös szemsminket a szendvics technika segítségével!

If a girl wants some smokey eye action, this is just the question of mere routine of doing the alpha and omega of makeups. Smokey eyes are very popular for decades as they are timeless and always perfect for every formal occasion. However, there are several methods for creating the perfect smokey eyes. In the following, I’ll show you how to do a non-traditional smokey eye look with the help of the sandwich technique!


1. Használj szemhéjalapot a szemeden, majd rögzítsd egy bőrszínű szemhéjpúderrel, hogy könnyebb legyen az ezt követő púderrétegek eldolgozása!

1. Use an eyelid primer and fix it with a skintoned eyeshadow for making the next layers easier to blend!

Doublr Smokey Makeup

 

 

2. Egy satírozó ecset segítségével oszlass el barna szemhéjpúdert a mozgó szemhéjadon. Ügyelj arra, hogy ne vidd fel túlságosan a színt, maradj a szemhéjráncon belül és dolgozd el alaposan a széleket az ecset segítségével!

2. With a blending brush, swipe on some simple brown eyeshadow and blend it out. Be careful not to overblend the colour, stay within the crease zone!

Doublr Smokey Makeup_2

 

3. Jöhet a “szendvics” technika! Egy kisebb fejű ecsettel vigyél fel sötétbarna festéket a szemed külső és belső sarkába. A felvitt szemhéjpúder széleit óvatosan satírozd bele az alapnak feltett barna színre, kiemelten figyelve arra, hogy a mozgó szemhéj közepén megmaradjon a kezdő barna szín.

3. Let the “sandwich” technique begin! With a smaller brush, dab on some dark brown shadow in the inner and outer corner of your eyes, then carefully blend it in the brown base. Also watch out for the middle of the lids, because it is necessary for this look to leave that space blank.

Doublr Smokey Makeup_3

 

4. Most jöhet az üresen hagyott rész kiemelése! Egy csillogó arany/bronzos szemhéjpúdert ütögess fel a két sötétbarna ‘buci’ közé, ezzel is egy kis dimenziót adhatsz a szemsminkednek.

4. Now let’s highlight the blank space inbetween! Pat on the lids a glittery golden/bronze eyeshadow between the two dark brown colour, so you can give some dimension to your look.

Doublr Smokey Makeup_4

 

5. Következzen a szemhéjak külső zugába felvitt barnák elmélyítése egy kis fekete szemhéjpúderrel! Ezzel még jobban ki lehet emelni a középre felvitt csillogó színt és egyúttal itt az alkalom, hogy összesatírozd a széleket és kialakítsd a szemsmink végleges ívét. Itt már a szemem külső sarkát is úgy igazítottam, hogy a később jövő tusvonal ezt a kialakított ívet kövesse.

5. Deepen the inner and outer corners with a little black shadow, so you can enhance the glittery color in the middle. Also, this is the moment when you can blend out the edges and create the final form of you eye makeup. I also cleaned up the outer corner of my eyes, so the application of the eyeliner will be much more manageable.

Doublr Smokey Makeup_5

 

6. Ha szeretnéd, akár ezt a lépést ki is hagyhatod, és mehetsz tovább a 7. lépés szerint, de én itt egy kis csavart is vittem a dologba. Egy szépen irizáló lilás szemhéjfestéket, egy nagyobb fejű satírozó ecsettel óvatosan elsimogattam a szemhéjam egészén, ezzel kicsit finomítottam a sötét árnyalatokon és jobban összemostam azokat. A “szendvics” megmaradt, de sokkal szolidabban mutat, mint előtte.

6. If you want to leave out this step, then go on, but I did some extra twist here. With an iridescent lilac eyeshadow and a fluffier blending brush, I softly swiped the color on the whole lid. This step just refined the harshness of the look, making it the “sandwich” more subtle.

Doublr Smokey Makeup_6

7. Egy ilyen szemsminkhez bizony tusvonal dukál, és persze a vízvonal kiemelése is kötelező, szigorúan fekete szemceruzával! Az alsó szempillatőbe pedig satírozd el az alapnak használt barna színt.

7. For this eye look, a winged liner is necessary and of course it is compulsory to put some black liner on the waterline! Then use the same brown shadow as you used as the base of this makeup in the lower lashline. 

Doublr Smokey Makeup_7

8. Végezetül pedig mehet egy kis csillogó szemhéjpúder a belső szemzugba, szempillaspirál + műszempilla és voilá… kész is van a smink!

8. Finally, highlight the inner corners with a satin shadow, put on some mascara + fake lashes and voilá…your makeup is done!

Doublr Smokey Makeup_8

Elakadtál a lépések sűrűjében? Itt van egyszerre az összes lépés, hogy átlásd hogyan készült el ez a smink:

Did you stuck? Here’s the summary of how I did this look:

Doublr Smokey Makeup_9_fin

Termékek // Products

 • Milani Eyeshadow Primer
 • Morphe Brushes Single Eyeshadow – Créme Puff (alap // eyelid base)
 • MAC Coquette (alap barna // base brown), Brun (sötétbarna // sandwich base, dark brown)
 • Lancôme  Color Design palette – 301 Mauve Chérie – Illuminateur (mozgó szemhéj // center eyelid)
 • Urban Decay Naked 3 palette – Blackheart (black)
 • Catrice Celtica Baked eyeshadow – LOVEender (lila szemhéjpúder a 6. lépésben // allover colour in step 6.)
 • Catrice Waterproof liquid liner
 • Urban Decay 24/4 Slide on liner – Perversion
 • L’Oréal Paris So Couture mascara

Hogy tetszett? Kipróbálod ezt a sminket? :)

Did you like it? Would you try out this look? :)

12 Comments

 1. Nagyon tetszett ez a kis bemutató, mindenképp kipróbálom ezt a technikát, kedvet csináltál hozzá, köszönöm! :)

 2. Nagyon tetszik ez a bemutató! :)
  Ezt a technikát nem ismertem, mindenképpen kipróbálom, köszi!

 3. Szia,
  nagyon tetszik a smink és lépésről lépésre haladás! Amit magamon is tervezek kipróbálni lementem a kedvencek közé :) Az ilyen bejegyzéseknek mindig tetszenek.

  • Szia :)

   Nagyon örülök, hogy hasznosnak találtad ezt a bejegyzést, ígérem a jövőben készítek még ilyeneket! Remélem azok is hasonló módon fognak tetszeni :)

 4. Tényleg nagyon szép, és olyan jó, hogy megmutatod! :))
  Maximum két színnel készíthetek füstös sminket mert meg van ereszkedve a szemhéjam és fent landol a sötét szín a szemhéjam felett. Pont emiatt nem használhatok tust sem. Vagy szerinted van olyan tus ami ezt bírja? Vagy tényleg ne használjak?

  • Szia! Nekem is fedett szemhéjam van, így csínján kell bánnom a tusvonallal, de megtaláltam azokat a termékeket, amikkel bombabiztos lesz a sminkem, így neked is ezeket tudom ajánlni. Az én csodakombóm tusvonalra a Milani szemhéjbázisa, arra egy testszínű púder (ahogy az 1. pontban írtam), a Catrice zselés tusa (2 displayes Catrice polcokon megtalálod pld: Corvin Müller) és a Catrice vízálló szemhéjtusa. Nekem ezzel a variációval egész nap fenn marad a tusvonal, nem ragad a szemhéjamhoz és nem színezi el. Szóval én egy strapabíró szemhéjalapra esküszöm és a duplán bebiztosított tusra (először a zselés tussal megrajzolom a tényleges tusvonalat, majd a folyékony tussal átmegyek rajta még egyszer. Így intenzív fekete lesz és levakarhatatlan). Csak a megfelelő termékeket kell hozzá megtalálni! Sok sikert, és ne add fel azt a tusvonalazást :)

 5. Nekem is tetszett és azt hiszem meg is van a ma reggeli sminkem :)

 6. nagyon szép. :) még sok sok ilyen poszt legyen mert annyira jó. ^^

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked