BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

Step-by-Step Tutorial – Natural Glowy Eyes with a Pop of Blue

Tanuld meg te is, hogyan készíthetsz el egy egyszerű, de mégis látványos sminket 15 perc alatt! Olvass tovább és lesd el a trükköket!

Na de még mielőtt belekezdenék a smink részletes leírásába, egy kis bevezetőt is szeretnék írni hozzá. Most hogy teljesen új felületen indultam neki második alkalommal a beauty blogom indításának, úgy érzem a nagy szünet alatt sikerült kicsit jobban kiforrnom és fejlődnöm pár területen. A régi blogon is próbáltam színesíteni a palettám, így igyekeztem step-by-step posztokat is készíteni, de a végeredménnyel nem voltam elégedett, na meg persze ilyenkor dupla annyi idő az egész smink elkészítése, szóval általában a lustaságom győzött… Na de most! Most szinte villámgyorsan meglettek a képek és a smink is ehhez a poszthoz, így talán kijelenthetem, hogy a jövőben is tervezek hasonló posztokkal előrukkolni.

Learn how to do this easy, natural look in 15 minutes! Before I would dive into the description of this makeup, I’d like to write a short prologue. Now that I’m starting blogging all over again, I feel that the this big pause made my photographic skills more prominent and developed. I tried to make my posts more interesting on the old blog, I also did some step-by-step tutorials, but I wasn’t satisfied how they came out, and of course the process was long and tiring, so my laziness won over my willingness… But now, all of this changed as this time, it was so easy and fast, I am truly pleased with the photos! I’ll definitely do similiar posts in the future, it was a fun thing to do.

Popofblue_makeup12

A mostani smink alapötleteként úgy gondoltam, hogy érdemes lenne megmutatnom lépésről lépésre, hogy én hogyan készítek el általában egy teljesen hétköznapi visszafogott sminket, de ugyanakkor mivel lehet egy ilyen abszolút naturális megjelenést még jobban feldobni. Egyébként valóban nem tart 15 percnél többe az elkészítése, az ügyesebbeknek lehet hamarabb is menni fog. Nekem nem, én már csak ilyen pepecselős vagyok. :)

The base of this look was inspired by the idea to show you in steps how I do my everyday, basic makeup, and how you can make it more exciting with a pop of colour. It is so easy to do, you can achieve this look in 15 minutes, but if you have the skills, you should do it in less time. However, I’m a little bit fussy when it comes to makeup. :)


1. A szemhéjam szemhéjbázissal alapoztam, majd egy teljesen bőr színű szemhéjpúdert vittem fel rá, hogy a többi púderréteg szebben elsatírozható legyen.

1. I primed my lids, then used some skintoned powder to make the other layers easier to blend.

Popofblue_makeup

2. A szemhéjráncba egy világosabb narancsos barna színt dolgoztam el, ezzel adtam neki egy kisebb mélységet. Az árnyalatot egy kerekebb fejű, puhább satírozóecsettel dolgoztam el, ügyelve arra, hogy egyszerre ne vegyek fel sok színt az ecsetre, különben már nehezen lehet visszaszedni a felvitt púdert.

2. In the crease, I put some light, orange-y brown with a rounder, blending brush for depth, and carefuly blended into the crease using only very little product at the time.

Popofblue_makeup2

3. Az előbb elvitt barnára most sötétebb barnát dolgozok el, ezzel tovább építem a színek mélységét. Itt egy hegyes, dóm alakú ecsetet használtam, hogy precízebben eltaláljam a helyét a színnek. Mind ennél, mind az előző lépésnél nagyon ügyeltem arra, hogy a mozgószemhéjra ne kerüljön semmi.

3. Then I darkened the previous colour with a dark brown with a pointy, dome shaped brush for precision. Except the crease, leave the rest of the eyelid blank.

Popofblue_makeup3

4. Most jön a képbe a mozgószemhéj színezése! Egy rózsaarany, csillogó szemhéjpúdert került erre a részre, amit az ujjammal, körkörös, apró mozdulatokkal vittem fel. Hogy miért pont az ujjammal? Mert az ecset nem tudta kicsalni ebből a fajtából azt a csillogást, amit vártam, az ujjammal pedig az ütögető mozdulat hatására jóval koncentráltabban fel tudtam vinni a púdert.

4. Let’s do dem lids! With your ring finger in a slow, patting motion use a rose gold eyeshadow for this step. The best tool now is your finger, because you can control the amount and the intensity of the colour.

Popofblue_makeup4

5. Egy selymes, aranyfényű szemhéjpúder kerül a szemhéj belső zugába, amit egészen az alsó szemhéj első negyedéig dolgoztam el. Innentől kezdve, ha akarjátok meg is állhattok, vihettek egy pici barnát az alsó szempillatőbe, kis szempillaspirál és már készen is vagytok a természetes, hétköznapi sminketekkel. Én viszont tovább mentem és igazítottam, hogy egy izgalmasabb élet adjak ennek a megjelenésnek.

5. In the inner corner, try a satiny gold eyeshadow and blend it into the rose gold and also on the first half of the lower lashline. If you want to, you can leave it like that, maybe you can put on some brown shadow in the lower lashline, then mascara and you’re good to go! However I gave this look a little bit extra sassiness.

Popofblue_makeup5

6. Sötétbarna szemceruzával csupán a külső szemzugban rajzoltam meg egy finom cicás ívet, szigorúan a szempillatő ívének közepéig, amit összekötöttem az alsó szempillasorba meghúzott barnával. Ezt finomítottam az előzőleg már használt dóm alakú ecsettel, hogy a határvonalak ne legyenek túl élesek.

6. With a dark brown pencil I drew a winged line, not all over, but just until I reached the first half of the upper lashline and I connected it with the one I drew in the lower lashline. Also blended out a little bit to avoid any harshness.

Popofblue_makeup6

7. A hamis tusvonalat sötétbarna szemhéjpúderrel rögzítettem, a belső zugot pedig mind alul, mind felül élénk világoskék ceruzával emeltem ki úgy, hogy összekössem ezzel a már meghúzott barna ceruzaívet. A kékre tettem az aranyfényű púderből is, hogy tompítsam az élénkségét.

7. The previously drawn winged line was fixed with a dark brown eyeshadow and I empashized the inner corner both up and down with a bold blue colour. To lower the intensity of the blue, I patted on it the same gold shadow as I used in the inner corner.

Popofblue_makeup7

8. Végezetül testszínű ceruzával kiemeltem a vízvonalat, a szempillaspirál után pedig egy visszafogott műszempillával tettem fel a pontot az ‘i’ betűre.

8. Finally I highlighted the weaterline with a nude pencil, put on some mascara and a modest pair of false lashes to finalize the look.

Popofblue_makeup8

A smink többi része már rutinszerűen ment: alapozó, korrektor, bronzosító, pirosító, na és persze a rúzs, ami ugye nem maradhat le! Én a természetesebb tónusoknál maradtam, így maradt ez a natúr, rózsaszínes ajak a művelet végén.

The other parts of the makeup was done very quickly: foundation, concealer, bronzer, blusher and of course the lipstick, which is a must have for me! I stuck with the neutral tones, so I created a nude, rosy lip.

Popofblue_makeup11

Popofblue_makeup9

Arc // Face

 • MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation
 • MAC Extra Dimension Bronzer – Delphic
 • Bobbi Brown Tinted Eye Brightner – Light Bisque 2
 • Artdeco Translucent Fixing Powder
 • MAC Kelly Osbourne blush – Cheeky Bugger
 • MAC Bao Bao Beauty Powder – Summer Opal

Szemek // Eyes

 • Milani Eyeshadow Primer
 • Morphe Brushes Single Eyeshadows – Cream Puff (base), Deep Skin (crease), Trouble (crease), Pink Moscato (eyelid)
 • Artdeco Glam Couture Eyeshadow – Nr. 23
 • Sigma Resort Palette Eye Pencil
 • Lancôme Le Crayon Eye Pencil – Brun
 • MaxFactor Masterpiece Glamour Extensions mascara
 • Paris Berlin nude eye pencil
 • Essence 05 Natural Effect Lashes
 • Artdeco Eye Brow Pencil – 6
 • She Eyebrow Set
 • She Eye Brow Gel
 • Essence Make Me Brow Eyebrow Gel Mascara

Ajkak // Lips

 

A végeredmény annak ellenére, hogy valóban visszafogott, mégis izgalmas lett! Ti kipróbáljátok? :)

This look is very low-key, but also eye-catching! Would you try it? :)

6 Comments

 1. Nagyon csini és letisztult! Most már tudom, hogyan használjam a világoskék szemcerkámat ^_^ Viszont felmerült bennem a kérdés, hogy a belső szemzugban nem kenődik el hamar a festék? Én ott sosem mertem még festeni magam :D Köszi a választ

  • Szia :) Örülök, hogy tetszik! A belső szemzugban is ugyanúgy el tud kenődni a festék, mint a külsőben, de ha oda is teszel egy pici szemhéjalapot, plusz a ceruzát kicsit fixálót kék púderrel, akkor nem lehet belőle gond :) Nekem egyébként, ha nem nyúlok hozzá, nem kenődik el önmagában sem a cerka a belső zugban.

 2. szpirita

  Szép! Profi munka, a fotók is szépek lettek. A bőröd is bámulatos… Én nagyon szeretem a natúr sminket egy kis csavarral, amilyen ez is, vagy amikor a vízvonalra, vagy a belső szemzugba kerül valami vibráló, élénk szín, viszont minden más teljesen visszafogott. Persze, tudni kell pontosan felvinni és legfőképp viselni, mert anélkül könnyen közönségessé válhat a dolog. Téged ez a veszély nem fenyeget, tökéletes az összkép.

  • Nagyon köszönöm! :) Igen, nekem is a kedvenceim az ilyen letisztult, de színes sminkek. Abban pedig egyetértek, hogy tudni kell viselni, de ha nem viszi túlzásba az ember, akkor baj nem lehet :)

 3. Jujj de szép! Kifogom próbálni, vannak hasonló színeim! :))

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked