BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation – Review and Swatches

Májusban a MAC a szokásos nyári kollekció mellett egy új, izgalmas alapozóval is előrukkolt, mégpedig a Pro Longwear Nourishing Waterproof alapozójával, ami az ígéretek szerint szupertartós, akár 16 órán keresztül is megmarad a bőrön, továbbá vízálló, olajmentes, megtartja a bőr nedvességtartalmát és nem utolsó sorban nem csak alapozóként, de korrektorként is használható.

Ahogy már a korábbi posztokban említettem, teljesen alapozó mániás lettem, így nem hagyhattam figyelmen kívül ezt a darabot sem, hiszen annyira izgalmas terméknek tűnt a MAC Preview Party-n, hogy kis rábeszélés hatására, de megvettem. Az izgalmas ebben a termékben nem csak az ígérete arra, hogy rendkívül tartós és hidratáló, hanem hogy korrektorként is használható és a közepestől a teljes fedésig építhető. Az elmúlt időben pont gondolkodtam rajta, hogy be kéne szereznem egy erősen fedő alapozót, mert a kollekciómban eddig csak gyengébben vagy közepesen fedő darabok pihennek, így ez a kis beruházás pont jól jött.

MAC_ProLongwear_Nourishing_foundation_2

A csomagolás sima tubusos megoldás, adagolás szempontjából szerintem tökéletes ez a csőrös forma. A termék kinyomva közepesen sűrű, elkenve engem kicsit emlékeztet a Pro Longwear korrektor állagára, illata sincs. Amit először észrevettem, hogy gyönyörűen kitölti a pórusokat és csodás, egységes bőrszínt és bőrfelszínt ad, amihez szaténos finish párosul. Csodálatosan mutat, ha az ember jól fel tudja kenni. Ugyanis itt el kell felejteni a szivacsokat és mindenféle kabuki ecsetet, mert a legjobban egy egyszerű lapos alapozóecsettel lehet eldolgozni. Én ezért nem is kísérleteztem mással és már az első használat után láttam, hogy mennyivel jobb ez a módszer. A magyarázat erre az, hogy a simító mozdulatokkal a formula molekulái nem törnek szét úgy, mint egy szivacsnál. Viselete valóban könnyű, még akkor is, ha a teljes fedésre törekedtünk, száraz foltokat sem produkált nálam, igaz, kicsit az orromnál láttam, de ott mindig kiszárad a bőröm, szóval ezt nem tulajdonítottam neki. A korrektorként való használata is bejött nekem, nagyon szépen elfedi a kisebb elszíneződéseim, karikáim és pattanásaim…

MAC_ProLongwear_Nourishing_foundation_3

De most jön a feketeleves. Sajnos nem csak elfedi a pattanásokat, de időközben ki is rügyeszt párat, így már egy viselet után ott éktelenkedett az arcomon pár darab, a folyamatos használat után pedig olyan helyeken is előjöttek, ahol egyébként nem szoktak. Az összehasonlító képnél kicsit csaltam, mert 3 nappal előbb fotóztam az “utána” képet az “előtte” képnél, de már itt is jól látható, hogy a homlokomnál még nagyobb lett a kezdeti kis apró pukli, az ajkam felett és a szemöldököm között pedig gyönyörű, hatalmas példányok nőttek… 3 nap alatt. Viszont azért láthatjátok ennek ellenére, hogy mennyivel egységesebb a bőr, mennyivel simább, de azért átsejlik alatta az igazi bőr. (Itt kb. közepes fedésig mentem.) Csak azok a pattanások ne lennének utána! Lehet, hogy csak az én bőrömnek sok ez a jóság, de ilyenkor azért el tudok szomorodni, mert egyébként egy csodás terméről van szó, habár mennyiségre a többi alapozóhoz képest iszonyatosan kevés (25ml), plusz ennek fényében az ára sem kedvezőbb. Mindennek a tetejébe pedig fényvédőt sem tartalmaz, ami egy elég nagy hiba egy nyári alapozónál.

MAC_ProLongwear_Nourishing_foundation_beforeafter

Hogy ajánlom? Az attól függ. Én először mindenképpen feltetetném ezt valamelyik MAC üzletben, várnék vele egy napot és ha nem okozott pattanásokat egyáltalán, akkor megvenném, mert így nem tudnám biztosra mondani csak a saját példámból következtetve, hogy bátran ajánlom mindenkinek. Inkább próbáljátok ki és ha nem tart vissza titeket se az ára, se a mennyisége, akkor ruházzatok be rá. Én elhasználgatom, de biztos nem olyan gyakran, mint szerettem volna. :(

Egyébként a kollekcióhoz most tartozik egy Pro Longwear púder is, ami a zsírosabb bőrűek számára lett kifejlesztve azért, hogy ha az alapozó önmagában túl fényes egy olajosabb bőrű számára, akkor ezzel nem csak még tartósabbá, de mattabbá is lehet tenni. Viszont önmagában is hordható, mivel ezek színezett púderek, így kis fedést is adnak.

PRO
  • Széles színskála (16 árnyalat)
  • Hosszantartó hatás
  • Építhető fedés
  • Tökéletes bőrszín, bőrhibák maximális eltüntetésében is jeleskedik
  • Alapozóként és korrektorként is remekül működik
  • Illatanyagmentes
KONTRA
  • Nem tartalmaz fényvédőt
  • Kis kiszerelés (25ml)
  • Kiszereléshez képest drága (9600 Ft)
  • Pattanásokat okozhat

English version is coming soon >>>

Besides its usual summer collection, MAC came out with a new, exciting product, the Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation, which is long-lasting, stays on for 16 hours, also waterproof, oilfree, keeps the skin’s moisture in and can also be used as foundation and concealer. As I said in previous posts, I’m totally into foundations lately, so this one also caught my attention because of its unique features. I bought it as the promise of long-lasting formula which also buildable from medium to high coverage, got my attention and this kind of product was a niche in my collection.

The tube packaging is easy to use, I really like this kind as I can control the amount I’d like to use. The formula is medium thick, very similar as to Pro Longwear concealer and it does not have any scent. I noticed for the first time that it smooths out the surface of the skin and gives a very unified skintone which comes with a satiny finish. It looks perfect if you put it on the right way. The best tool you can use is a classic flat foundation brush, as it won’t break any molecule so it gives that opaque and smooth finish. On the skin it’s light, even if we aim for high coverage, doesn’t accentuate any dry spots, although on my nose it could be seen a little bit. As a concealer I liked it, perfectly covered every discolorage, dark circles and pimples…

But here come the bad news. As it conceals the pimples, it also acted very comedogenic on my skin, resulting in several new breakouts on my skin. On the before-after picture I cheated a little bit, as I made the before picture after 3 days shooting the after picture. However, you can see that I gained lots of other pimples during those 3 days. Not cool. But to say more nice things about it, on these pics you can also see that although it is layered for medium coverage, my real skin peeks through. Only I could save those breakouts! Maybe my skin was irritated from all of these goods, but this revelation makes me sad and also the fact that the tube holds realitvely smaller quantity (25 ml/0.84 OZ) for a realitvely high price ($32). And no SPF? In a foundation for the hot, summer weather? Also not cool.

Am I recommend it to you? It depends. Make sure at first that it does not irritates your skin, so first try it on in a MAC store, leave it for the day and check it if you notice any change on your skin. Based on my own experience, I wouldn’t recommend it to buy, but as you know, not everyone’s skin is the same. If you are not held back by the price and the quantity, then buy it and you’ll love it.

The collection also comes with a new Pro Longwear Powder/Pressed, which is great for the oily skinned girls, if the foundation is shinier in itself, but it can be wear alone too, as they are tinted powders.

0 Comments

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked