BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

ColourPop Lippie Stix – Review and Swatches

Az Instagram és Facebook beauty közösség nagyjából egyszerre kiáltott fel örömében, mikor egy éve a ColourPop márka termékei elárasztották a közösségi média minden területét. Térhódítása a szépségiparban pedig pusztán annak volt köszönhető, hogy nem csak rendkívül olcsó rúzsokat, szemhéjpúdereket, pirosítókat és highligtereket gyártanak praktikus, iszonyatosan cuki csomagolásban, hanem mindezek minősége sokszor magasan veri a legnagyobb márkák kozmetikumait. A most következő posztban pár, a ColourPop palettájának méltán híres Lippie Stix ajakrúzsai kerülnek tesztelés alá, hogy Ti is megismerkedhessetek ezekkel a fantasztikus termékekkel!

Már az elején le kell szögeznem, hogy a ColourPop hivatalos oldaláról sajnos közvetlenül nem lehet rendelni, így vagy amerikai ismerősöket kell bevetni vagy egy kifejezetten erre az esetekre szakosodott szállító cég szolgáltatásait kell igénybe venni, akik adott felárért, egész kedvezően szállítanak az USA-ból rendelt termékeket hazánkba is (pld. Shipito). Nekem szerencsém volt, mert egyik barátnőm amúgy is rendelt volna tőlük ezzel a lehetőséggel, így én is beszálltam. Viszont nagyon remélem, ahogy hamarosan már nemzetközileg is szállítanak, így végre mindenki megtapasztalhatja mennyire fantasztikusak a ColourPop által kínált termékek.

Update (2017.01.25): A Colourpop 2016 végétől már nemzetközi szállítást is vállal, így a fent leírtak véleményem szerint érvényét vesztette. Egy ilyen közvetett szállítócéggel szállítatni a rendelésetek sokkal drágább, mintha postai úton kapnátok a csomagot, így ezt a megoldást nem ajánlanám. A vámolásra kb. 50-50%-os esély arra, hogy belefuthattok, viszont nekem például sosem volt gondom vele, ugyanakkor ha még meg is vámolnak (pontosabban az ÁFA-t kell kifizetnetek), szerintem még így is jobban megéri a postán, mint a szállítócéggel hozatni. 

colourpop_lippiestix

colourpop_lippiestix4

colourpop_lippiestix5

Összesen 5 darab Lippie Stix került a birtokomba (Creature, Brills, Westie, Tootsi, Bitchette) és 1 darab Lippie Pencil (Tootsi), pusztán azért, mert a Tootsi árnyalat volt a fő kedvencem és gondoltam megnézem, hogyan működik a ceruzával. Hát, azt kell hogy mondjam, gyönyörűen. Egy kivételével mindegyik rúzs matt árnyalatú, de a hagyományos mattokhoz képest enyhén fényesebbek. Ez köszönhető annak, hogy a rúzsok mindegyike rendkívül krémes és fenomenálisan pigmentált, a tetejébe pedig szuper tartósak is! A sötétebb színek természetesen a nap végére megkopnak, csak úgy mint a MAC matt rúzsai, de nem lesznek maszatosak és nem folynak szét az ajkak apró ráncain. A világosabbak is meglepően jól bírják, bár a Tootsinál  is és a Creaturenél is éreztem, hogy hajlamosak darabosak lenni az ajkam mozgó részénél, de őszintén, ez a legtöbb rúzsomnál előfordul.

colourpop_lippiestix3 colourpop_lippiestix6

colourpop_lippiestix_creature_2 colourpop_lippiestix_brills_2 colourpop_lippiestix_westie_1 colourpop_lippiestix_tootsi_1 colourpop_lippiestix_bitchette_2

colourpop_lippiestix_tootsi_lippiepencil colourpop_lippiestix_tootsi_lippiepencil_2 colourpop_lippiestix_tootsi_lippiepencil_3

Talán a legjobban a Tootsi ajakceruza volt a legnagyobb hatással rám, mert ceruza létére csakúgy siklik az ajkakon, nagyon puha és tökéletesen matt finisht ad, színében szürkésebb, mint a Tootsi rúzs, de a kettő remekül kiegészíti egymást. Ezután már most beruháznék még több ilyen darabra, mert az ajakfestést már nem tudom elképzelni nélkülük. A legnagyobb problémám viszont, és ez főleg a rúzsokra igaz, hogy a felhasznált anyag nagyon kevés, pontosabban 1g található egy rúzsban és ez rettentően gyorsan fogy. Mondjuk $5-ért nem nagy érvágás pótolni, de ha a szállítás Magyarországra mondjuk $10 lesz, akkor ott kétszer is meggondolom, hogy rendeljek-e ismét, mert bár gyönyörűek, hasonló színeket, nagyobb kiszerelésben itthon is találok a MAC-nél. Csak egy példa: a Creature nagyon hasonlít a MAC Diva rúzsához, a Bitchette a MAC Viva Glam I.-hez, de a Westie is könnyű szerrel pótolható mással. Persze, hasonlóak, de sajnos nem ugyanazok… mert hát nagyon megszerettem ezeket a Lippie Stixeket. Hiszen annyira gyönyörűen mutatnak, praktikusak és hipp-hopp elő lehet kapni őket és azonnal igazítani a megkopott rúzson. Hatalmas kedvencekké nőtték ki magukat nálam!

Nos ti mit gondoltok? Megéri beruházni ezekre a darabokra? Ti melyik Lippie Stixre pályáztok leginkább?

Read along for the English version >>>

The Instagram and Facebook beauty community had quite an uproar when 1 year ago, ColourPop’s lip products have been flooded every bit of social media. Its success was not only because the brand gives a wide range of products from lipsticks to eyeshadows and highlighters, but it gives all of that in a cute and practical packaging with phenomenal quality, which is sometimes better than the greatest brands’. This post is about some of lipsticks from ColourPop’s Lippie Stix range, so you can also get to know the awesomeness of these products!

For my non-US readers, I have to warn you that ColourPop recently does not offer the opportunity to ship internationally, so you should try companies like Shipito, which deals with shipping of orders worldwide from the US. So with the help of one of my friends, I finally got 5 Lippie Stix (Creature, Brills, Westie, Tootsi, Bitchette) and 1 Lippie Pencil (Tootsi). With the latter one, I mainly decided on Tootsi as the same lip colour was my nr. 1 reason to buy anything from ColourPop. So far, they are dreamy! The lipsticks are super pigmented and although most of them are matte, they are rich, creamy, have a rather satiny finish and also long-lasting. The darker ones tend to wear off in the end of the day, just like MAC’s matte lipsticks, but these do not budge or smudge during the day, however I noticed that they leave some tiny pieces of product on the moving part of my mouth, which is frustrating a little but. My MAC lipsticks also do that, so it’s not a big deal.

The Tootsi lip pencil was my favourite of them all, as it is creamy, soft and fully matte, the perfect pair with Tootsi lipstick, however the former one is slightly grayer and more neutral in tone. I think I’ll stock up more of that, as I can’t imagine my lip painting routine without a good lip pencil, and these are good, I can tell you! My biggest problem although that the packaging contains only 1g product and it is running out very fast. It’s not a big deal for $5 to re-order it, but if the shipping will be higher than $5 to Hungary, I will rethink to order again because of this issue. As these colours are beautiful, they can be easily dupeable by any MAC lipstick (Creature – Diva, Bitchette – Viva Glam I., Westie – Pink Plaid etc.), however I found ColourPop ones a little bit better than them. They are practical, easy to use and foolproof, so I might stick with these, as they are so close to my heart since the beginning. 

So what do you think? Is it worth to purchase? What would be your colour choice from the brand?

6 Comments

  1. Ezek valami csodálatosak!!! :) Akkor a fb-os kérdésem sztornózom, hogy hogy juthatok hozzá… Remélem nemsokára fognak kis hazánkba is szállítani. :)

  2. Gyönyörűek! Én inkább szemhéjpúdereket vennék, mert nem vagyok nagy rúzsos, de a Westi nagyon tetszik. A Frida is jöhetne, mert CoffeeBreakwithDani alkotta. :)
    Gyanítom, ha behoznák Mo-ra, jóval drágábbak lennének, ennek ellenére azért várom, hogy jöjjön. :)

  3. Ó de gyönyörű az a lila! mmm :D

    • Különleges szín, de kicsit veszélyes, mert igen sárgítja a fogakat :/ Bár ezzel nem szoktam törődni, ha valami ennyire csodálatos :)

  4. Jól néznek ki, és messzemenően jók az áraik. Mindenképpen rendelek tőlük pár dolgot. Köszönöm a tippet.

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked