BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

AVON Magic Effects Nail Polishes – Swatches and Review

Ha május, akkor új körömlakk hegyek sorakoznak az AVON-nál! A legújabb Magic Effects lakkok között, most bárki megtalálhatja nem csak a számára legkedvesebb színt, de 3 különböző végeredmény közül is csemegézhet: a Matte vonalban 4 ultramatt árnyalat kapható, a Fringe Effect vonal darabjai színes, csillogó szálakat tartalmaznak, míg a Mineral Crush vonal a 2 éve töretlen népszerűségnek örvendő homokhatású lakkok családját képezi. A következőkben a Mineral Crush lakkokat mutatom be nektek, illetve pár darabot a Fringe Effect szekcióból, továbbá élesben is láthatjátok hogyan működik az opálos darabkákkal töltött Diamond Shatter fedőlakk.

Őszintén, én kicsit már unom a homoklakkokat, úgy gondolom leáldozóban vannak már ezek a fajták, és sokkal inkább a holo és multikróm csodák pályája ível felfelé. Na de valakinek még mindig újdonságot jelentenek még a homoklakkok is, és biztos vannak olyanok, akik élnek-halnak egy jó darabért, így én ezt az örömöt senkitől sem szeretném megfosztani. Sőt! Pont ezért készítem ezt a “swatch fesztivált”, hogy lássátok mi a választék. Ha jól emlékszem, az AVON nem először csinál homoklakkokat, és egy-két ismerős szín azért visszaköszön ebből a kollekcióból is, de valamilyen szinten megnyugtató, hogy a jól megszokott árnyalatok idővel vissza-visszatérnek. Ugyanakkor én már vágyom a változatosságra, szóval nagyon várom már a márkától a következő nagy dobást a lakkok terén, mert a Gel Finish darabok fenomenálisak, kategóriájuk legjobb gél hatású lakkjai. És ha már nagy dobás, akkor azért ne menjünk el a mostani kollekció mellett sem. A 3 különböző finish-sel rendelkező lakkcsalád közül hadd emeljem ki a matt hatásúakat, mert bár itt nem szerepelnek, de észbontóan jók! Másodpercek alatt kopogósra és tökéletesen mattra száradnak, és ha egy jó fedőlakkot (!) alákenünk (én pld a China Glaze Everglaze Active Top Coatját használtam), tutira tartós marad anélkül, hogy veszítene a mattságából. Szerintem érdemes kipróbálni, mert kevés az ilyen jó minőségű matt lakk.

Na de térjünk vissza a Mineral Crushokra. 6 különböző árnyalatból áll ez a vonal, a nudetól egészen a tűzpirosig nagyon izgalmas színekből lehet válogatni.

AVON_MagicEffects_nailpolishes2

Az első 3 a visszafogottabb szekciót képviselik: Pearl, Diamond, Rose Quartz

AVON_MagicEffects_nailpolishes3

Pearl: Pezsgőszín. A legszűziesebb árnyalat mind közül.

AVON_MagicEffects_Pearl

Diamond: Fémes szürke. Engem nagyon emlékeztetett az Isadora – Metal Crush homoklakkjára és nem is tévedtem. Egy az egyben ugyanúgy néz ki a kettő.

AVON_MagicEffects_Diamond

AVON_MagicEffects_Diamond2

Rose Quartz: Finom, meleg tónusú rózsaszín.

AVON_MagicEffects_RoseQuartz

A következő 3 árnyalat már vadabb színekben pompáznak: Ruby, Agate, Topaz

AVON_MagicEffects_nailpolishes4


Ruby:
Kékes tónusú vérvörös. Valahogy nem az én színem, a piros homoklakkok sosem voltak a kedvenceim.

AVON_MagicEffects_Ruby

Agate: Kékes lila. Vagy lilás kék? Nem tudom megmondani. Ez az egyik kedvencem. :)

AVON_MagicEffects_Agate

Topaz: Igazi zöldeskék, olyan színű, mint a tenger. Én csak sellőlakknak hívom ezt a fajtát, mert a sellők uszonyára emlékeztet. Megszólalásig hasonlít az Anny – After Dinner Showjára, szóval ha az megvan neked, nem érdemes erre beruháznod. Ha meg nincs, akkor meg nagyon is!

AVON_MagicEffects_Topaz

AVON_MagicEffects_Topaz2

Végül pedig itt van a Diamond Shatter lakk és a két Fringe Effect lakk, a Tassled Trim és a Jacquered Metal. A két utóbbinál az egyik lila és ezüst szálakat, míg a másik kék és arany szálakat tartalmaz, ahogy elnézem, kifejezetten a Mineral Crush lakkokhoz passzintották a színeket. Meglepően könnyen fel lehetett vinni ezeket a fajtákat, de vigyázni kell, hogy ne akarj rögtön elsőre teljes fedést vele, mert akkor sosem fog megszáradni. Ehelyett inkább több, vékonyabb réteget kell belőle tenni, így megkapod a kívánt hatást. A Diamond Shatter lakkal kicsit más a helyzet: ha keveset teszel, túl kevés, ha sokat, túl sok. Érdemes kikísérletezni hogy a legjobb használni, mert egyébként elég macerás egy darab. (FYI: Az AVON-nak volt már egy ilyesmi lakkja mint a Diamond Shatter, csak akkor még Opal Top Coatként futott.)

Alapnak az AVON Gel Finish – Wine and Dine Me és a Nailwear Pro – Perfectly Flesh lakkokat használtam.

AVON_MagicEffects_nailpolishes5

AVON_MagicEffects_FringeEffect

Összességében nekem a Diamond Shatter lakkon kívül nincs kifogásom egyik minőségére sem, mert hozzák a jól bevált formulát: a Fringe Effect lakkok gyorssegélyt nyújtanak az unalmas karmoknak, a Mineral Crush lakkok pedig gyorsan száradnak és egyszerű megoldást nyújtana egy izgin kinéző manikűrre. Ezek egyébként a legpuhább homoklakkok, amikkel eddig találkoztam, egyáltalán nem olyan érdes a felületük, mint például az Isadora variációké.

A májusi katalógusban most bevezető áron 999 Ft-ba kerülnek, és Tanácsadónő híján, akár online is megrendelhetitek a www.avon.hu weboldalon keresztül.

Read along for the English version >>>

When May is coming, then AVON introduces more and more new polishes for spring and summer! The new Magic Effects nail polishes offers wide range of colours AND finishes too. Now you can choose from 3 beautiful finishes: the collection has Mattes with matte finish, Fringe Effects with feather effect finish and Mineral Crush with sand effect finish. In this post, you can see a small review and many swatches about the Mineral Crush, the Diamond Shatter Top Coat which has opal like pieces in it and some of the Fringe Effect polishes.

Honestly, I’m a little bit tired of sand polishes. I think the crown now goes to the holo and multichrome babies, but I also know that for somebody, sand finishes also belongs to the newbie category and I don’t want to rob this moment from nobody. Moreover, this is why I do this little “swatchathon”. If I remember correctly, this is not the first time AVON introduces us sand polishes, also some of the colours are very similar to previously showed pieces but it’s kinda comforting to know that some faves will come back soon as the time passes by. However, I yearn for some diversity, so I’m still waiting for the next big hit from the brand on the field of polishes, because the Gel Finish collection was phenomenal, they are the best in their category. Though this collection also has its champion. The Matte ones are extremely good, dries very quick into a super matte finish and with a great topcoat underneath (I used China Glaze Everglaze Active Top Coat) they stays put for days without loosing their matte texture. Definitely worth try one of them as it’s rare to find a good quality matte nail polish.

But now, let’s get back to the Mineral Crush polishes. The line has 6 different shades from nude to fiery red.

Pearl – Champagne nude. Perfect nude for the days

Diamond – Metallic Grey. Similar to Isadora – Metal Crush

Rose Quartz – Warm rose

Ruby – Blue toned, firery red

Agate – Blurple

Topaz – Ocean green

Finally, there’s the Diamond Shatter and the two Fringe Effect polishes, Tassled Trim and Jacquered Metal. From the latter two, one of them has purple and silver feathers and the other one has blue and gold feathers in it. Surprisingly they can be easily used, but don’t aim for a full on glam look with these, because if you do, it will never dry, ever. Instead use thin coats and layer it like that until you reach the coverage you like. With Diamond Shatter, it’s another story: if you use less, it will be too little, but layering it too heavily, it’ll be too much. All I can say that if you want to use it, then you should practice, practice and practice, as it is a very fussy product. 

All in all, though I’m not satisfied with Diamond Shatter, I definitely am with the Mineral Crush and the Fringe Effect ones. The Mineral Crush polishes has the smoothest finish from all of the sand polishes I know, so it won’t disturbe you, and using the Fringe Effect line is a nice way to update any of your old or boring manicure.

1 Comments

  1. A pezsgő színű homoklakk csodás! *.*

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked