BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

The Metallic Blue Makeup Look

Mikor egy új sminket szeretnék csinálni, a vízióm az elkészítésének elején mindig nagyon kezdetleges. Nem feltétlenül témákban, hanem inkább színekben gondolkodom, vagy éppen egy bizonyos kinézetre törekszem. Ebben az esetben is ez történt, hiszen a célom most határozottan az volt, hogy igéző mandulavágású szemeket alakítsak ki egy jó kis tusvonal segítségével.

blue_makeup2_nagy

A képek alapján nem gondolnátok, de nekem egyáltalán nem könnyű a szememet ilyenre festeni. :) A szemeim kicsik, a szemhéjam rejtett, ráadásul még lefelé is konyul. Az ilyen formához szerintem elengedhetetlen a szemek helyes hangsúlyozása, amit a hétköznapokon drámai pillákkal érek el, ezt viszont az egyenes és kevés szempilláimmal csak úgy tudom megvalósítani, ha jó sok réteg spirált teszek rájuk (imádom a pókláb pillákat, sorry not sorry!).  Viszont, ha alkalmi sminkről van szó, akkor mindig a szárnyas sminkre szavazok, tehát a külső V elnyújtottabb, inkább hegyesebb, mintsem kerekebb formában végződik, ezt pedig még jobban kiemeli a műszempilla és a tusvonal.

blue_makeup

Rejtett szemhéjnál nem egyszerű a tusvonalat meghúzni, hiszen a redő könnyen deformálhatja az egyébként tökéletesre rajzolt vonalat. Ezért én igyekszem meredekebbre húzni a vonalat, úgy hogy ténylegesen a folytatása legyen az alsó szempillatőnek, bár sokszor még nekem sem sikerül jól ez a művelet. Hiába, nehéz a tusvonalazás. Ennél a sminknél is a már említett módszert követtem, de vittem egy kis trükköt is az egészbe. Rejtett szemhéjnál ugyanis érdemes nem a fejet hátradöntve, hanem sokkal inkább egyenesen előre nézve meghúzni a vonalat. Mikor összekötöm a vonalat, az a nyitott szemnél úgy néz ki, mintha ténylegesen folytatólagos lenne, ám lecsukva jön a turpisság: egy kis kiálló csücsök forma alakul ki a vonal végén. Ez izgalmas megoldás lehet egyébként, így akár így is lehet hagyni, de akár lehet úgy is dönteni, hogy nem hagyunk semmilyen geometrikus formát, hanem ténylegesen összekötjük a pontokat. Ennek az lesz a hátulütője, hogy nagyon vastag lesz a vonal, viszont annál egységesebb, ami minden szögből jól fog kinézni. Ennél a sminknél az előbbi verzió mellett maradtam, amit még kiegészítettem azzal, hogy a szem belső zugát kicsit tovább húztam és csúcsosra formáltam, így valóban keletiesebb hatása lett a szememnek. Egyébként mikor nem akarok ennyire drámai megoldást, de szeretnék tusvonalat a hétköznapokon is hordani, akkor a “fél tusvonal” mellett döntök: ugyanúgy meghúzom a meredeken, de csak a felső szempillatő közepéig és nem egészen a belső szemzugig. Így van is tusvonalat, ami jól mutat a szemformámhoz, de nem is néz ki annyira durván.

blue_makeup4

Na de nagyon elkalandoztam :) A szemhéjamra metál fényű kéket és zöldet dolgoztam el, de még ezelőtt a szemhéjráncba sötétbarna satír került, a tusvonal és a műszempilla után pedig kész is volt a szemem. Az ajkamra egy nude szájceruzát használtam, aminek a közepére matt, pink folyékony ajakrúzs került.

Nos remélem tetszik nektek ez a smink is és sikerült pár hasznos tippet adnom  a tusvonallal kapcsolatban. Ha van valami különleges kívánságotok sminkeléssel kapcsolatban, akkor osszátok meg, ne tartsátok magatokban! ;)

Face // Arc:

 • Lancôme Hydra Glow primer
 • MAC Matchmaster foundation – 1
 • Bobbi Brown Tinted Eye Brightener – Light Bisque
 • MAC Mineral Skinfinish Natural powder – Light
 • Essence Sun Club bronzer (Blondes)
 • MAC Giggly blush

Eyes // Szemek:

 • Milani Eyeshadow Primer
 • Urban Decay Naked 2 Basics palette – Frisk, Primal
 • Catrice Coolibri Eyeshadow stick – Birds Flying High
 • Kiko Street Glam Eyeshadow & Eyeliner palette
 • Catrice Gel Eyeliner
 • Urban Decay 24/7 Glide-On Eye Pencil – Smoke
 • Red Cherry Lashes #110
 • Artdeco Eye Brow pencil – 6

Lips // Ajkak:

 • Flormar Waterproof Lipliner – 201
 • Bourjois Rouge Edition Velvet – Pink Pong

 

Read along for the English version! >>>

When I try to create a new makeup look, my vision, in the beginning, is always very rudimentary. Mainly because I’m not thinking in themes, more like in colours or what kind of look I’d like to achieve. This was the case in this time too, as I wanted to do a rather feisty look with a sharp liner to create mesmerizing almond-shaped eyes.

You may not think looking at these pictures that it is really hard for me to draw eyes like this on myself :) I’ve got small, hooded eyes and they’re also sloping downward. For this shape, it is inevitable to enhance yours the best way you can. On weekdays, I’m perking them up with dramatic lashes (actually, it’s spider lashes, sorry not sorry, I love them!), while for the evening, I’m voting for the winged eye look, so the outer part of my eyes are ending in a long, pointer V-shape, enhanced with false lashes and winged liner.

When it comes to hooded eyes, it is not easy to create a winged line as the hooded lid can easily deform the other way perfect wing. That’s why I try to create a steeper line, which will be the continuation of the lower lashline, although I occasionally mess this up. Creating a winged eyeliner is very hard! With this look, I followed the previously mentioned method,but I used a very useful trick. It’s important not to tilt your head back when you create the line, rather hold your head straight forward. Also pay attention to open your eyes and stay still while you connect the wing with the main line! With eyes open, it looks like the line is continous, but when you close it, you will see the trick: a small triangle shape will appear at the end. You can keep it like that to create a more exciting look, but you can make it disappear by connecting to the main line altogether. However this gives you a very thick wing, but it will look even from every angle. For this look, I chose the first option and also completed it by winging out the inner corner of the eyes which made my eyes more arabic-like. As an everyday look, when I don’t want to be this dramatic, but I would like to sport this kind of look, I choose the “half wing” style: I draw the line the same steep way, but I stop at the middle of my lashline. This softens my makeup and don’t look too harsh.

Anyway, I wandered way too far. :) On my lids I put a metallic blue and green, but beforehand, I smoked out some dark brown in the crease. The finishing touches were made by a nude lipstick with a matte, pink liquid lipstick.

So I hope you like this look and had some useful tips and tricks regarding creating a winged liner. If you have any special wish about creating a certain look, share it with me! :)

2 Comments

 1. Gyönyörűséges lett! Hasonló szemformám van, és én is eléggé szenvedek vele, ilyenkor olyan jó nézegetni a sminkjeidet :) A zselés tusokat imádom, de a szemhéjpúderek… Atyaég. A Sleek Storm meg a Catrice matt palettáját használom nagy ritkán, mert a sok barnával még ki vagyok békülve. De nem merek intenzívebb színeket használni, mert folyton ott kötök ki, hogy vagy totál aszimmetrikusan sikerült felvinni, vagy csak helyből nyomi formájúnak tűnik tőle a szemem. Nem nagyon van időm mostanában kísérletezni vele, de most hogy megláttam ezt a kékségeszöldséges csodát, úgy megjött a kedvem. :D

  • Igen, átérzem a helyzeted, a hétköznapokon nem tudok a színes sminkek felé nyúlni, mert sokszor túlzásnak érzem magamon, de nem ritka, hogy megihletődöm, és hasonló kéket pingálok magamra :) Érdemes kísérletezni, hátha megtalálod a barnán kívül a te színed!

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked