BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

The Ultimate Barbie Makeup

A mai napi sminknek nem volt igazán apropója, pusztán szerettem volna élesben is tesztelni pár új szerzeményem, így gondoltam összedobok egy színes és vidám sminket. Nagyon jó végre visszatérni a megszokott bloggeres-sminkelős kerékvágásba, így most is élveztem megalkotni ezt a darabot.

Ha érdekel, hogy hogyan készítettem el az említett nagyon csajos, nagyon Barbie-s sminket, akkor olvass tovább. :)

BarbiePink_makeup_2

Egy jó alapos hidratálás után ragyogást adó primert használtam, majd nagyon vékonyan lealapoztam az arcom, ezután pedig a kimaradt bőrhibákat korrigáltam. Úgy éreztem, hogy kicsit szükségem van a szemkörnyékem is üdévé tenni, ezért egy kevés folyékony korrektort oszlattam el a területen, majd púderrel fixáltam, hogy ne mászkáljon el. Az arcomat enyhén bronzosítottam, majd a vadiúj MAC Full of Joy pirosítóját használtam. Ez a szín egy gyönyörű levendula lila, aminek van egy kis rózsaszínes fénye. Egyszerűen gyönyörűen mutat az orcákon!

BarbiePink_makeup_3

A szememre szemhéjbázist kentem, hogy tartósabb legyen a rávitt festék és intenzívebbek legyenek a színek. Alapnak elefántcsontszínű szemhéjpúdert vittem, amire kevés szürkéslila púdert dolgoztam el. A szemhéjráncba egy sárgásbarna, majd sötétszürke szín került, amit alaposan eldolgoztam, hogy ne maradjon egy éles vonal sem. A mozgó szemhéjra fényes lila árnyalatot tapogattam fel, az alsó szempillatőbe pedig egy taupe ceruzát dolgoztam el. A tusvonal meghúzását követően bevetettem a legújabb színes Lovely tusaim, amik meglepő módon nagyon tartósnak és rendkívül élénknek bizonyultak. A kék színnel a belső szemzugot húztam ki, a rózsaszínnel a külsőt díszítettem. A spirálozás és a műszempillák felragasztása után pedig jöhettek az ajkak.

BarbiePink_makeup_5

Először egy levendula lila ajakceruzával satíroztam be az ajkaim, majd egy sötétlilával ismét átmentem a kontúrokon. Alapszínnek egy élénk rózsaszín rúzst választottam, amit egy sötétlila rúzzsal mélyítettem el az ajkaim csücskében.

Ez lett végül az én vasárnap délutáni Barbie sminkem. Már csak a Barbie kocsi, a Barbie pónim és a Barbie nyaralóm hiányzik hozzá, és tökéletes lenne az összkép :)

BarbiePink_makeup_4

Face // Arc:

 • Lancôme Hydra Glow primer
 • Pupa Like a Doll liquid foundation – 010
 • Bobbi Brown Tinted Eye Brightner – Light Bisque 2
 • Essence Sun Club bronzer (Blondes)
 • MAC Full of Joy blush

Eyes // Szem:

 • Milani Eyeshadow Primer
 • Urban Decay Naked 3 palette – Strange, Limit
 • Sigma Resort Palette – Muse, Topaz, Fawn, Moonbeam
 • Catrice Gel Liner
 • Urban Decay 24/7 Glide-On Eye Pencil – Smoke
 • Lovely liquid liners – Nr 1., Nr 3.
 • Maybelline Lash Sensational mascara
 • Eyelure false lashes

Lips // Ajkak:

 • Etude House Play 101 pencil – 18
 • Flormar Waterproof lipliner – No.218
 • MAC Kelly Yum-Yum lipstick
 • MAC Living Legend lipstick

 

Read along for the English version >>>

The purpose of today’s makeup was for the simple reason, that I wanted to try out some of my newbies I’ve bought recently. It was so much fun doing this look, finally I could get back to my old blogging-makeup doing self! So the result is a very girly, very Barbie look.

After a good mosturising, I used a brightening primer on my face, then put on some foundation very lightly and corrected any imperfections. My eye area needed some brightening, so I dabbed on some liquid concealer and fixed it with some powder to stop it from moving. After that I bronzed/contoured my face and finally put on my recent purchase, the MAC Full of Joy blush, which is has a beautiful lavender tone and a lavender sheen. Love it so much!

After priming my lids, I used an ivory eyeshadow for my base, then a greyish purple to blend on the whole lid area. I used a yellow-toned brown as a transition colour and a graphite grey in the crease. In the middle of the lids, I put some shiny lilac shade, following a taupe eyeliner in the lower lashline. The colorful liners was done with my new Lovely liquid eyeliner, which are surprisingly durable and vivid. I used the blue in the inner corner of my eyes, then the pink on the wing of my liner. After doing my mascara and false lashes, I topped my look with a good lipstick.

First with a lavender lip pencil, I filled in my lips, then I contoured it with a deep purple. For the base colour, I chose a vivid pink lipstick then with a dark purple, I deepened the edges of my lips.

So here it is: my Sunday afternoon Barbie look. I only need my Barbie car, pony and weekend house and I’m ready to go! :)

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked