BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

Go back to the start

Végre elérkezett a nagy nap! Egy hosszabb kihagyás után végre visszatérek a blogger szférába és ismételten hódolhatok a legkedvesebb hobbimnak, ami 2011 óta a mindennapjaim részét képezi. A kihagyásom javarészt tudatos volt, de nem gondoltam volna, hogy ilyen sokáig fog húzódni. Változások léptek az életembe, ami miatt a munkámra kellett koncentrálnom, így nem fért bele már a blog folyamatos vezetése és figyelemmel követése. A blog szempontjából pedig úgy éreztem, hogy a régi bloggal kicsit kiégtem, már nem éreztem benne 100%-ig kényelmesen magam. Hiányzott a szabadság, de hiányzott a kontrolláltság is. Hiányoztak az ötletek, de nem volt hol és hogyan megvalósítanom őket.

Rájöttem, hogy a PinkCandyPopot kinőttem, és szükségem van egy saját felületre, amit már tudatosabban formálhatok beauty bloggá. A tudásom, a tapasztalatom, amik az elmúlt évek alatt ragadtak rám már adottak voltak, így már csak a tényleges munkálatokat kellett elkezdeni a blog felépítéséhez. Ehhez persze a barátom hihetetlen segítőkészsége és ügyessége rettentő sokat segített, amit ezúton is nagyon-nagyon köszönök neki! Neki köszönhetően lett tárhely, lett domain, lett téma, szóval, minden, ami egy blog alapját képezi. Ezután jöttem én a munka kreatív részével. Mi hogyan legyen elhelyezve, milyen legyen a fejléc, a logó, a menüsor stb stb. Az elején tartottam ettől, majdnem grafikust kértem fel, hogy tervezze meg az egész designt, de aztán egy napon nekiültem és meg lett minden, összeállt a kép. Megszületett az új blog, a Lavandante.

Hogy mi lesz akkor most? Mi lesz a régi bloggal?

Nos, a helyzet az, hogy a régi blogot nem törlöm. Minden marad ott, ahogy volt. Úgy gondolom, hogy majdnem 4 év munkáját nem fogom egy mozdulattal a kukába dobni, hiszen ez az életem egy részét képezi. Így bárki, aki odalátogat, megnézheti a múltam, a kezdeteket, és bárki, aki ide látogat, az láthatja a jelenem és a jövőm. A Lavandante alapjában véve nem fog más vonalat képviselni, mint a PinkCandyPop. Ugyanúgy marad beauty blog, hasonló bejegyzésekkel, de szeretném több témával feltölteni, érdekesebbé tenni, mint a PinkCandyPopot. Most egyelőre a kezdeti fázisban van, így valószínűleg, ahogy megyek előre, folyamatában fog változni és fejlődni a blog.

Az első nagy változás itt a PCP-hoz képest, hogy a posztokat mostantól két nyelven fogom írni és ahogy láthatjátok a blog váza is az angol nyelven alapszik. Azért döntöttem emellett, mert szeretném globálisan is olvashatóvá tenni a blogot, nem szeretném csak Magyarországra limitálni az elérhetőségét. Továbbá nagy előnye lesz még ennek a felületnek a jobb kereshetőség az oldalon belül, így akár egy sminkről vagy egy termék tesztről van szó, az biztos, hogy könnyen visszakereshető lesz. A képek szempontjából is szeretnék fejlődni, még szükségem van pár eszköz beszerzésére, amivel javíthatom a minőségüket, de remélem apránként mindenem meglesz ahhoz, hogy kiváló képeket gyárthassak a posztokhoz. Indítottam egy új menüpontot is, ezalatt a már nem használt, megunt cuccaimra lehet lecsapni, mert már lassan kifolyok a lakásból, annyi holmim van. Szóval a “Blog Sale” menüpontot látogassátok előszeretettel, ha valami újdonságra vágytok, potom áron.

Ami még jelenleg hiányzik a blogról az egy galéria, amiben a swatchokat és a sminkjeim gyűjthetem, így egyszerre, egy helyen lehessen őket megtekinteni. Egyelőre még nem találtam erre jó megoldást, de ami késik, nem múlik. A posztok gyakoriságát igyekszem tartani, bár nem ígérek napi posztolást, de szeretnék hetente legalább 2, maximum 3 poszttal jelentkezni, attól függően, ahogy a munkám és a magánéletem engedi, mert sokszor nem tudom jól összeegyeztetni a kettőt.

Remélem minden régi és új olvasómnak tetszeni fog ez a felület és megtaláljátok benne mindazt, amit a PinkCandyPopban szerettetek. Addig is, ha kérdésetek van, keressetek meg emailben a hello (kukac) lavandante (pont) com címen, esetleg a blog Facebook oldalán vagy az Instagramon.

Continue for the English version! >>>

Finally, the day has come!  After a 3-month-long hiatus, I’m finally back into the blogging business and do my favourite hobby in the world, which has been a big part of my life since 2011. My absence was partly conscious but I didn’t imagine that this will take so long. First and foremost, I had a big change in my life, that’s why I had to sort blogging out of my life for a while, to concentrate on my new job. On the blogger side, I felt a little bit burnt out with the old one and it didn’t make me a 100% confident. I missed freedom, but I also missed the control. I missed the ideas, but there weren’t a space and the opportunity to realize them. 

This was the time, when it came to my mind that I grew out of PinkCandyPop and I need my own space which I can mold into a beauty blog more consciously. The knowledge and the experience was given, that had stuck on me through the last years, so only the actual work had to be done. I couldn’t make it without the help of my insanely talented and helpful boyfriend, I’m so thankful for his help! Thanks to him, I have a domain, web hosting, theme, so basically everything which is the foundation of a blog. Then I came with the creative part of the work, and done the logo, the menu, the header, the whole look was created based on my idea. I didn’t even hired a professional web designer, although I wanted to, but once when I sat down, somehow the whole look came togheter. At the end of the day, Lavandante has born.

So what’s going on now with the old one?

Well, the truth is, I won’t delete it. Everything will going to be the same there as it used to be. It was evident for me that I won’t delete almost 4 year worth of work just with the click of a button as this is part of my life. I let everyone who visit the old blog to see my beginnings, my past and everyone who visit this space, will see my present and my future. Basically, Lavandante won’t differ from PinkCandyPop in the sense of its topic. It will remain a beauty blog, but I want to upload more exciting and colorful content and as this is in its early phase, it will evolve as I go forward.

The first big change comparing to PCP is the usage of multi-language. I decided to open this blog to the global audience and not to limit it only for the Hungarian ones. Moreover, this site has better searchability, so whether you look for a makeup look or a product review, you will definitely find it thanks to the tags, categories or the Archive menu. I really want to improve my skills in photography, but I need some gadgets to do so. One step at a time, I will eventually be able to produce perfectly composed pictures. I also started a new menu called “Blog Sale“, where you can search my unwanted beauty items and also have them for very cheap price. Feel free to search there!

One thing missing from the blog is the Gallery, where I can collect all the swatches and makeup looks I have posted in one place. I haven’t found a good alternative for that, but I will keep searching. In terms of the frequency of the posts, I’ll try to post as often as possible, however I don’t promise to post everyday, but definitely try to maintain my 2 or 3 post per week plan.

I hope every regular and new reader will like this new site of mine and won’t miss anything which could be found on PCP. If you have any questions or whatsoever, feel free to write me at hello (at) lavandante (dot) com, or follow me on Facebook or Instagram for more updates.

7 Comments

  1. első számú kedvencem volt a blogod, és én nagyon hiányoltam, nagyon örülök ,hogy újra “itt vagy” :-)

  2. Juhú! Nagyon örülök :)

  3. .orulok, hogy visszatertel, tetszik az uj oldal. Go, go :)

  4. Nagyon csini lett az új felületed! Én is konstatáltam, hogy eltűntél… Na akkor hajrá! Én biztos figyellek.. ;)

Leave a comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked